25 / 04 / 2024

Konut kredisinde sigorta zorunluluğu!

Konut kredisinde sigorta zorunluluğu!

Mesken sahibi olmak için bankalardan kredi kullanan kimselere, bankalar çeşitli sigortalar yapabiliyor. Peki, konut kredisinde sigorta zorunluluğu var mı? Konut kredisinde hangi sigortalar zorunlu değil?



Konut kredisinde sigorta zorunluluğu!

Mesken sahibi olmak için bankalardan kredi kullanan kimselere, bankalar çeşitli sigortalar yapabiliyor. Bu sigortalardan kimisinin yapılması zorunluyken, kimi sigortaların yapılması ise tamamen isteğe bağlı oluyor.


Ancak zorunlu olmayan bazı sigortalar da bankalar tarafından zorunluymuş gibi gösterilerek tüketicilerin sigorta yaptırmaları isteniyor. 


Konut kredisi kullandırım aşamasında tüketiciden yaptırılması istenen sigortalardan biri de konut sigortası olarak karşımıza çıkıyor.


Tamamen isteği bağlı, kanunen de yaptırılması zorunlu olmayan konut sigortası; evin hırsızlık, sel baskını gibi sigorta poliçesinde belirtilen risklere karşı koruma altına alan bir sigorta tipi olarak nitelendiriliyor.


Bu nedenle bireysel yaşam sigortası (hayat sigortası) ve konut sigortası konut kredisi için zorunlu sigortalar olarak bilinirken aslında, konut kredisi için zorunlu olmayan sigortalar arasında yer alıyor.


Konut kredisi için zorunlu sigortalar!
Konut kredisi faiz oranları nasıl hesaplanır?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön