19 / 04 / 2024

Konut piyasasında fiyatlar düşük kaldı!

Konut piyasasında fiyatlar düşük kaldı!

POLAT Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, konut pazarında alıcı lehine gelişmeler yaşandığını ve fiyatların düşük kaldığını açıkladı.



İstanbul Piyalepaşa’da 800 milyon dolar yatırımla hayata geçen kentsel dönüşüm projesi ‘Piyalepaşa İstanbul’ için düzenlediği basın toplantısında gayrimenkul sektörünü değerlendiren Polat, “Hayatım şantiyelerde geçti. 40 yıldır inşaatın içindeyim, alıcı lehine böyle piyasa görmedim. Fiyatlar düşük kaldı. Sıkıntılı dönemde firmalar istedikleri fiyat artışını yapmadı. Arz fazlası ortaya çıktı, çünkü beklenen talep gelmedi. Döviz bazında geçen seneye göre fiyat yüzde 25 cazip. Bir de faizler düştü, vade uzadı. Dövizde, altında parası olan konut ve işyeri almalı. Referandum sonrası satışlar da artar fiyatlar da. Bu dönemi iyi değerlendirmeyen kafasına vurur. Bu fırsatlar bir daha gelmez. Yurtdışında yaşayan vatandaşlar da bu dönemi değerlendirmeli” dedi. 16 Nisan’da yapılacak referandum sonrası sonuç ne olursa olsun suların durulacağını belirten Polat, ekonomide büyümenin hızlanacağını kaydetti.


TAPUSUZA EV ALIYORUZ

10 yıldır Piyalepaşa’daki dönüşüm projesi ile uğraştıklarını hatırlatan Polat, hak sahiplerinin makul isteklerde bulunması gerektiğine dikkat çekti. Proje alanında 400’e yakın bina yıktıklarını, 100 bina ile de anlaşma sürecinin devam ettiğini söyleyen Polat, “Bölgede arazi mülkiyeti bizim ancak üzerindeki daire sahibi ya da kiracıyla anlaşmalar sürüyor. Gönül rızası ile işleri halletmeye çalışıyoruz. Tapusu olan vatandaşla anlaştık, kura çekilişi yapılacak ve onlar evlerini alacak. Bir de tapusuz olanlar var. Onları da mağdur etmek istemiyoruz. Tapusu olmayanlara da TOKİ’nin biten projelerinde yerler öneriyoruz. 3 yılda tapusu olmayan vatandaşa 100 ev aldık. Vatandaşların büyük kısmı memleketlerine dönmek için para talep ediyor” dedi. Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, yaklaşık 950 konut, alışveriş sokağı, ofis ve otel bulunan projelerinde ikinci etabı satışa sunduklarını söyledi. 205 daireden oluşan 2. etapta konutların metrekare fiyatı 10 bin 500 lira, rezidansların 13 bin liradan başlıyor. Yeni etaba özel kampanyada yüzde 35 peşin, 60 ay 0 faiz, ya da yüzde 35 peşin 120 ay 0.45 faiz seçenekleri sunuluyor. Kasım 2015’de satışa çıkan projede yüzde 40 değer artışı olduğunu belirten Yücel, “İlk etap 2018’de, ikinci etap 2019’da, ticari alanlar 2020’de bitecek. Proje tamamlanınca yüzde 100 prim yapmasını bekliyoruz” dedi.


Hürriyet 


Haber Habertürk Gazetesi'nde şekilde yer aldı. 


Kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçen Piyalepaşa İstanbul projesi hakkında konuşan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, "Bu dönemde konut almayan ilerde başını duvara vurur" dedi


Polat, ilk etap satışlarında sona yaklaştığı Piyalepaşa İstanbul projesinde ikinci etapta yer alan konutları satışa çıkardı.


Büyüklükleri 70 metrekare ile 210 metrekare arasında değişen dairelerin metrekaresi 10 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.


Gazete Habertürk'te yer alan habere göre; projede stüdyo daireleri 700- 800 bin TL’den satışa sunuluyor. Projede yer alan rezidans dairlerin metrekaresi 13 bin TL’den başlıyor. Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, konut fiyatlarının şu anda olması gerekenin çok altında olduğunu belirterek 16 Nisan’da yapılacak referandumdan sonra fiyatların artacağını söyledi.


Polat, gayrimenkul sektöründe başlatılan kampanyalarla birlikte şu anda konut almanın tam zamanı olduğunu kaydederek “Bu dönemde konut almayan ilerde başını duvara vurur” dedi.



Kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçen projede, tapusu olan hak sahiplerinin evlerinin bir ay içinde kura çekilişi ile belirleneceğini kaydeden Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, tapusu olmayan gecekondu sahiplerine ise sahip oldukları metrekare kadar TOKİ’den ya da başka bir yerden yeni bir ev vereceklerini söyledi.


İNŞAATIN YÜZDE 20'Sİ TAMAMLANDI


Kaan Yücel, projenin inşaatında yüzde 20 seviyelerine geldiklerini belirtti. Yücel birinci etap teslimlerini 2018, ikinci etap teslimlerini 2019, ticari birimlerin teslimlerini ise 2020’de yapacaklarını söyledi. 


Habertürk 


Geri Dön