19 / 04 / 2024

Konut projelerinin 3 boyutlu olarak gezilmesi yabancılara kolaylık sağlıyor!

Konut projelerinin 3 boyutlu olarak gezilmesi yabancılara kolaylık sağlıyor!

Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımcıları, 3 boyutlu uygulama sayesinde Türkiye’deki projeleri internet üzerinden gezebiliyor. Uygulama projeyi gelip yerinde görme fırsatı bulamayan yurt dışındaki gayrimenkul yatırımcılarına büyük kolaylık sunuyor.



Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımcıları, 3 boyutlu uygulama sayesinde Türkiye’deki projeleri internet üzerinden gezebiliyor.

Markalı konut projelerinin maketini online hale getirerek, haritadaki gerçek konumlarında ve tüm detaylarıyla internet üzerinden 3 boyutlu sergileyen uygulama, özellikle projeyi gelip yerinde görme fırsatı bulamayan yurt dışındaki gayrimenkul yatırımcılarına büyük kolaylık sunuyor. “Müşteriyi satış ofisine getirmek yerine, projeyi müşterinin ayağına götürüyoruz.” diyen 3DKonut.com yöneticisi Aybars Görpe, ziyaret istatistiklerine göre yurt dışından en çok ilginin Almanya ve Rusya’dan olduğunu, bu ülkeleri sırasıyla ABD, Hollanda İngiltere, Fransa ve Azerbaycan’ın takip ettiğini söylüyor.

Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen uygulama ile bugüne kadar bine yakın konut projesini internet üzerinden 3 boyutlu sergileyen 3DKonut.com, henüz temeli dahi atılmamış konut projesinin, birkaç yıl sonra tamamlandığında gerçekte nasıl görüneceğini bugünden görebilmeyi sağlıyor. Bu yönüyle uygulama, başta İstanbul, Ankara,  İzmir  gibi büyük metropollerde gayrimenkul sahibi olmak isteyen, fakat yurt dışında yaşadığı için, projeye erişim imkanı kısıtlı olan yatırımcılara, ilgi duydukları markalı konut projelerini, oturdukları yerden sanal ortamda gezme fırsatı sunuyor.


PROJEYE ERİŞİMDE, SINIRLAR KALKTI

“Yurt dışı ziyaret istatistiklerine göre en çok ilgi Avrupa ülkeleri ve Rusya’dan” diyen Aybars Görpe, 3DKonut.com ziyaretçisinin yüzde 90’ının gerçek alıcı olduğunu belirtti. Bunun, ziyaretçilerin sitede geçirdikleri zamana bakarak anlaşılabildiğini söyleyen Görpe, “Ziyaretçilerimiz, sitede ortalama 40 dakika kalıyor ve bu süre içinde onlarca projeyi oturduğu yerden gezebiliyor. Sistemimize entegre ettiğimiz sanal gerçeklik uygulaması sayesinde, artık dünyanın her yerinden projenin kat planlarının ve dairelerinin içinde de gezilebiliyor” dedi.


Miliyet


Geri Dön