16 / 04 / 2024

Konut satın alırken sosyal tesislerde dikkat edilmesi gerekenler!

Konut satın alırken sosyal tesislerde dikkat edilmesi gerekenler!

Konut satın alırken ya da kiralarken sosyal tesis imkanlarına dikkat ediyoruz. Fakat zamanla kullanışsız olmalarından, pratik bir mimariye sahip olmamalarından ve diğer sebeplerden dolayı faydalanmayı azaltıyoruz...



Modern siteler, konut projeleri yalnızca ev değil artık. İçerisinde yüzme havuzu, spor alanları gibi bir çok imkanı barındıran adeta küçük bir kasaba. İnsanları ev almaya teşvik eden bu imkanlar zamanla fazla ve kullanışsız hale dönüşebiliyor. Bu konuda özel bir araştırma yapmış olan Double Park Residence Pazarlama Müdür Bahar Uzun, konut alacakların bu önemli detayı mutlaka göz önünde bulundurmalarını öneriyor. 

"Gösterişe Aldanmayın"

Bahar Uzun, özellikle geniş alana sahip sitelerdeki sosyal tesislerin ilk bakışta çok çekici olduğunu fakat zamanla oturanların sosyal tesislere karşı sahiplenme duygularını kaybettiklerini belirtiyor. Bahar Uzun söyle devam ediyor;"Konut projelerinde sosyal tesisler tüm oturanların rahat ve kolay bir şekilde kullanabilecekleri gibi olmalı. Soğuk, karanlık otopark katlarından geçerek ulaşacağınız bir fitness center, uzun yürüme yollarından, merpenlerden geçerek ulaştığınız bir yüzme havuzu zamanla cazibesini kaybediyor. Sitelerde oturan bir çok insan sosyal tesislerini yeterince kullanamadıkları için boşa aidat ödediğini düşünüyor. Bize gelen ziyaretçilerimizde, müşterilerimizde hep aynı taleple karşılaşıyoruz."

Bu Detaylar Düşünülerek Tasarlandı

Double Park'ın mimari tasarım aşamasında bu konunun hep göz önünde bulundurulduğunuz söyleyen Bahar Uzun şunları ekledi;"Günlük hayatta yakınlarımızın, başka insanların sıkça dile getirdiği bu durum için projenin en başında mimarlarımızı uyardık. İstedik ki, insanlar bedelini ödeyip satın aldıkları bir evin tüm imkanlarından rahatlıkla faydalanabilsinler. Sosyal tesis imkanları, pazarlama için bir araç ve projenin tanıtım materyallerinde kağıt üzerinde kalmasın. 2 ana blok üzerinde yükselen projemizin birleştirilmiş alt katlarını tamamen sosyal tesisler için ayırdık. 

2 bloğun hemen ortasında yer alan yüzme havuzu; fitness center, sauna, masaj odası, dinlenme odası gibi unsurlarla entegre bir konumda. Tüm konutlardan bu tesislere hızlı, kolay ve minimum düzeyde insanlarla karşılaşarak ulaşabiliyorsunuz." 



Geri Dön