29 / 03 / 2024

Konut satın almadan önce ne yapmalı?

Konut satın almadan önce ne yapmalı?

Bütçenize ve hayallerinize uygun bir ev almak için konut satın almadan önce bazı hususlara dikkat etmelisiniz. Konut satın almadan önce ne yapmalı, detayları...



Konut satın almadan önce ne yapmalı?

Konut satın almaya karar verdiniz. Ama nereden, hangi projeden hangi daire tipini ne kadara alacağınızı bilmiyorsunuz. konut satın almadan önce ne yapmalıyım sorusunu kendinize sorup, ufak çaplı araştırma yapmalısınız. Böylece tüm sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.


Bütçenizi sarsmayacak, işinize yakın mesafede, size ve ailenize yetecek bir konut belirlediniz. Bu durumda konut satın almadan önce ne yapmalı?


Satın almayı düşündüğünüz daireyi belirledikten sonra iş, daire ve proje sahibi ile ilgili hususlara geliyor. Sorgulamanız gereken konuların başında gayrimenkulün arsa payı ve hisse miktarı olmalıdır. Söz konusu emlağın tapuda araştırılması, aynı emlak olup olmadığı araştırılmalıdır. Tapu üzerinde vergi borcu, haciz, şerh, ipotek ve icra gibi işlemlerin olup olmadığına bakılmalıdır.


Konutta herhangi bir problemle karşılaşmadığınız takdirde, satın alma işlemlerinize geçebilirsiniz. Konut kredisi ile satın alacaksanız, kredisi taksitlerinin uzun vadeli kredilerde aylık gelirinizin yüzde 30’unu geçmemesine dikkat etmelisiniz. 


Daha önce müşterisi olunan bankalardan konut kredisi almak daha kolay olacağı için, ilk olarak bu bankalarla görüşmek faydalı olacaktır. Bu nedenle kredi alacağınız banka araştırmasına, müşterisi olduğunuz bankadan başlamalısınız.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön