24 / 04 / 2024

Konut satış fiyatları Mart'ta en çok Adana'da arttı!

Konut satış fiyatları Mart'ta en çok Adana'da arttı!

Geçen ay, metrekare başına konut satış fiyatlarının en fazla arttığı il Adana oldu. Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2015 Nisan raporu yayımlandı.



Geçen ay, metrekare başına konut satış fiyatlarının en fazla arttığı il  Adana  oldu.  Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2015 Nisan raporu yayımlandı. 


İkinci el konutlara yönelik endeks verileri, 30 büyükşehrin tamamını da kapsayacak şekilde toplamda 62 şehir için genişletildi.  Reidin-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi kapsamındaki yeni konut fiyatlarında, bir önceki aya oranla yüzde 1.23, geçen yılın aynı dönemine göre ise yıllık bazda yüzde 7.05 yükselme meydana geldi.  Endekse göre Adana, metrekare başına yüzde 2.81 değer artışıyla Mart 2015'te konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği, Nevşehir yüzde 1.32 düşüşle metrekare başına konut satış fiyatlarının en çok azaldığı şehir oldu. 


Yeni Mesaj


Geri Dön