25 / 04 / 2024

Konut satışlarında durgunluk mu var?

Konut satışlarında durgunluk mu var?

TÜİK verilerine göre Türkiye'de konut satışları 2014 yılında bir önceki yıla göre sadece yüzde 0.7 oranında arttı. İpotekli konut satışlarında ise yüzde 15.3 azalma oldu.



TÜİK verilerine göre Türkiye'de konut satışları 2014 yılında bir önceki yıla göre sadece yüzde 0.7 oranında arttı. İpotekli konut satışlarında ise yüzde 15.3 azalma oldu. Sektörde durgunluğa işaret eden hu rakamlar ve inşaat sektöründen yükselen sesler neticesinde hükümet adım atmak zorunda kaldı. 

Başbakan Davutoğlu dün açıkladığı yapısal dönüşüm paketinde, konut edinmek isteyenlere yüzde 15'lik desteği sağlanacağını belirtti. 


Bunun kademeli olacağını ve ilk defa ev edineceklere sağlanacağını ifade eden Başbakan, "Birisi derse ki ben 4. yılda, üçüncü yılda evi almak istiyorum, 4 ve 3. yıllar için kademelendirilmiş bir teşvik uygulaması olacak" dedi. Bu talep artışının inşaat sektörünü de rahatlatacağını kaydeden Davutoğlu, detayları şöyle açıkladı: "Kanun yürürlüğe girdikten sonra, bir bankayla anlaşarak, ben konut için hesap açmak istiyorum deyip o hesaba para yatırmaya başladığında, hesaba yatırılan para 5 yıl tutulup daha sonra kullanıldığında yüzde 15 devlet verecek." 


Aydınlık


Geri Dön