19 / 04 / 2024

Konut satışlarındaki durgunluk Eylül zammını erteletti!

Konut satışlarındaki durgunluk Eylül zammını erteletti!

Bu yıl konut satışları beklenenin altında kalınca, firmalar yeni sezonun başladığı Eylül'de planladıkları zammı ertelemeye karar verdi. Eylül'den itibaren on binlerce yeni konut peş peşe devreye girecek.




Bu yıl konut satışları beklenenin altında kalınca, firmalar yeni sezonun başladığı Eyliil'de planladıkları zammı ertelemeye karar verdi. Eylül'den itibaren on binlerce yeni konut peş peşe devreye girecek. 

Bu yıl konut satışları beklenenin altında kalınca, firmalar yeni sezonun başladığı Eyliil'de planladıkları zammı ertelemeye karar verdi. Konuta zam, yıl sonuna doğru yapılacak Yerel seçimler. Ramazan Bayramı, yaz tatili, Cumhurbaşkanlığı seçimi derken bu yıl piyasalardaki belirsizlikler nedeniyle, satışlarda hedeflenen rakamları yakalayamayan gayrimenkul sektörü, 'yüksek sezon'un açılacağı Eyliil ayına odaklandı. Eyliil'den itibaren on binlerce yeni konut peş peşe devreye girecek. Her yıl Eylül ayında yeni konutlar satışa çıkarken y, sektörde 'zam sinyalleri' verilirken, bu yıl ' satışları hareketlendirmek için fiyat artışlarının da ertelenmesi gündemde. Sektör temsilcileri, maliye t artışlarından kaynaklanan zammı, Eylül ayında piyasayı izledikten sonra uygulamaya koymayı düşünüyor. Sektör temsilcileri, bu dönemi ve Eylül ayını yeni fiyatlardan et kilenmemek için son şans olarak değerlendiriyor. Zam yansımaya başladı Bu yıl konut satışlarının yüzde 7.8 azalması, sektörün planlarını da değiştirdi. Her vıl yeni sezona girerken yapılan zamlar, yavaş yavaş uygulanmaya başlasa da büyük oranda fiyatlara yansımadı. 

Eylül ayı ile birlikte Türkiye genelinde yeni projeler de satışa çıkmaya başlayacak. Piyasada bulunan yaklaşık 30 bin konuta ek olarak, binlerce konut daha satışa çıkacak. Yeni konutları piyasaya sürecek firmalar arasında Sinpaş GYO, Artaş, Demir inşaat, DKY inşaat. Dumankaya, Makro inşaat. Demirbaş Yapı-Erguvan inşaat bulunuyor. 


Anayurt




Geri Dön