18 / 04 / 2024

Konut seferberliğiyle satış ofislerine gelen alıcı sayısı arttı!

Konut seferberliğiyle satış ofislerine gelen alıcı sayısı arttı!

GYODER Başkanı Aziz Torun, kampanya ile satış ofislerine gelen alıcı sayısının 3'e katlandığını belirtti.



Aziz Torun, "Kampanya kapsamında 107 proje var. Tüketicilerin ertelenen talepleri harekete geçti" dedi.


GYODER'in 1 Şubat'ta başlayan '20 yıl vade ve düşük faizli konut kredisi' kampanyası sektöre ivme kazandırdı. 31 Mart'a kadar sürecek kampanyaya GYODER üyesi 40 firma katılıyor.



Başlatılan bu kampanyanın fiyat anlamında da fırsat olduğunu belirten GYODER Başkanı Torun, "Enflasyondan kaynaklanan maliyet artışları nedeniyle önümüzdeki dönemde fiyatlar artacak" dedi.


Türkiye'nin gayrimenkul platformu Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) üyeleri ile destek verdiği ikinci 'Güç Birliği' kampanyasıyla, sektöre ivme kazandırdı. 1 Şubat'ta başlayan '20 yıl vade ve düşük faizli konut kredisi' ile orta gelirlinin konut edinmesinin hedeflendiği kampanya kapsamında, GYODER üyesi 40 firmanın 107 projesi tüketici ile buluştu.


ŞİMDİ ALAN KAZANÇLI ÇIKACAK

İnşaat maliyetlerinin yükseldiği bir dönemde konut geliştiricilerinin kampanya başlatmasının alıcılar için önemli bir fırsat olduğunu belirten GYODER Başkanı Aziz Torun, şunları söyledi: "Uzun vade ve düşük faizli satış modeliyle tüketiciye yeni bir alternatif getirerek sektöre ivme kazandırdık. Ev alma konusunda sınırlı imkânları olan ve daha uzun vadeleri tercih eden tüketiciler için 0.75-0.85 faiz bandı da, yıllık yüzde 10'un altında olmasından dolayı sürdürülebilir bir orandır. Maliyetlerin yükselmesi, döviz kurunda yaşanan artışın birçok projeye yansımasına rağmen, firmaların kâr marjını geriye çekerek fiyatları sabit tutmasından dolayı bu dönem konut alan tüketici kazançlı çıkacak."


KONUT SATIŞI MUTLAKA BANKA KREDİSİ İLE OLMALI

Kampanyadan konut almak isteyenlere uyarıda bulunan Torun, "Tüketiciler banka kredisi konusunda dikkatli olmalı. Birtakım firmaların 'biz de bu kampanya ile satış yapıyoruz, kendi imkânlarımızla uzun vade sunuyoruz' gibi söylemlerine dikkat edilmeli" diye konuştu. Torun, bankaların desteklemediği projede firmanın kendi imkânlarıyla 120 veya 240 ay vadeli satış yapmasının izahının olmadığını belirterek, "Tüketicinin banka kredisi ile konut satan firmaları tercih etmesi lazım ki, o projenin zamanında bitme garantisi de banka tarafından güvence altına alınsın" dedi.


'GÜÇ BİRLİĞİ' KAMPANYASI SEKTÖRE İVME KAZANDIRDI

GYODER'in 15 Temmuz darbe girişimininin ardından başlattığı 'Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye' kampanyası da sektöre önemli bir ivme kazandırmıştı. 1 Ağustos'ta başlayan ve yoğun talep üzerine 15 Ekim'e kadar uzatılan ilk kampanya ile 3 bine yakın konut ve yaklaşık 400 ofis satışı gerçekleştirilmiş, sektörde 2.6 milyar TL ciro elde edilmişti.


20 YIL VADE İÇİN GELİP 10 YILI SEÇEN ÇOK

Kampanya başladıktan sonra satış ofislerine girenlerin sayısının üç kat arttığını belirten GYODER Başkanı Aziz Torun, "20 yıl vade için gelip 10 yıl vade-düşük faiz kampanyasını tercih eden de çok" dedi. Ayrıca kampanya sonrası için konut alımını erteleyen alıcılara yönelik olarak bir uyarıda bulunan Aziz Torun, fiyatların artacağını söyledi. Torun, "Maliyetlerdeki artış nedeniyle konutlarda yüzde 5-10 oranında fiyat artışlarının zorunlu olacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.


MECLİS'İ GYODER ONARIYOR

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası ekonominin canlanması için başlatılan konut seferberliğinin benzerini darbe gecesi bombalanan Meclis için de başlatan GYODER üyeleri, elbirliğiyle Meclis'i onarmak için kolları sıvadı. GYODER üyeleri geçtiğimiz günlerde Meclis'e giderek hem destek ziyaretinde bulundular hem de hasar alan yerlerin fizibilitesini çıkardılar. Onarım için yol haritasını belirlediler.


KAMPANYAYA KATILAN FİRMALAR

 Akkuş Gayrimenkul: Alya Penta

 Akzirve Gayrimenkul: Strada Bahçeşehir, Pega Kartal

 AND Gayrimenkul: AND Pastel

 ANT Yapı: Anthill Residence, Antteras, Antasya Residence, ANT Plato

 Arıkan Yapı: Toskana Orizzonte

 Babacan Holding: Babacan Premium, Babacan PALACE, Babacan Port Royal

 Bak Yapı: Konya Prestij Park, Bursa Prestij Elit, Bursa Prestij Optimum, İstanbul Prestij Park

 Cathay Group: Nivo İstanbul, Nivo Ataköy

 Çalık Gayrimenkul: Metropol İstanbul

 Çukurova Gayrimenkul: Çukurova Balkon

 Dap Yapı: Adam Kule, Teras Kule, Dalga Kule, Vazo Kule, Taksim Petek Residence, Tango Kule, Burgu Kule

 Demir İnşaat: Demir La Vida

 DKY İnşaat: DKY Kartal, DKY On Kağıthane

 Ege Yapı: Batışehir, Pega Kartal

 Eroğlu Yapı: Skyland İstanbul, Harmony Towers, Platform Merter

 Extensa İstanbul: Bomonti Modern Palas

 EYG Grup: Vitrin, İdilia, İlkbahar, Mirage, Mashattan, İstwest, Mai, Lokumevler, Rings İstanbul, Sky Bahçeşehir, Spradon Quartz, Spradon Evler, Spradon Kuleler, Spradon Vadi, Spradon Teras Evler

 Fuzul İnşaat: Olimpa Park Plus, Vadiyaka Başakşehir

 Gedizler Yapı: EV'RE 2

 Halk GYO: Şehristan, Bizimtepe Aydos

 Hasanaoğlu İnşaat: Banu Evleri Ispartakule 2 ve Banu Evleri Ispartakule 3

 İş GYO: Manzara Adalar, İnistanbul Kiler GYO: Referans Bahçeşehir, Referans Güneşli, Referans Kartal Towers, Referans Kartal Kordonboyu

 Kuzu Grup: SeaPearl Ataköy, Kuzu Effect

 Mar Yapı: G Marin managed by Divan

 NEF: İnistanbul Topkapı, Nef Ataköy Residence, Nef Bahçalievler, Nef Sancaktepe

 Nurol GYO: Nurol Park

 Ortadoğu Grup: Resim İstanbul

 Pana Yapı: Brooklyn Life

 Piyalepaşa: Piyalepaşa İstanbul

 Rönesans Gayrimenkul: İstanbul Piazza

 Sinpaş GYO: Ege Vadisi, Aydos Country, Ege Yakası, Bursa Modern, İncek Dünyası

 Sinpaş Yapı: Altınoran, Sinpaş Palas, Marina Ankara, Aquacity Denizli

 Sur Yapı: Lavender Sancaktepe, Bahçeyaka Ispartakule, Gölbahçe Evleri, Marka Rezidans ve AVM , Mirage Rezidans, İlkbahar, Şehir Konakları, Exen İstanbul, Yeni Kağıthane Projesi, Yeni Maltepe Projesi , Yeni Koşuyolu Projesi, Axis İstanbul Ofis ve AVM

 Tahincioğlu Gayrimenkul: Nidapark Kayaşehir, Nidapark Küçükyalı

 Tekfen Emlak: HEP İstanbul (Sıraevler Ünitesi)

 Torunlar GYO: 5. Levent

 Toya Yapı: Toya Moda, Toya Vista, Toya Next, Avcılar Park

 Vakıf GYO: Bizimtepe Aydos

 Yiğit Grup: Fortis İstanbul, Fortis Sinanlı Kadıköy



Sabah 


Geri Dön