28 / 03 / 2024

Konut sektörü Anadolu'ya açılarak fiyat artışını dengeleyecek!

Konut sektörü Anadolu'ya açılarak fiyat artışını dengeleyecek!

Teknik Yapı Evora Denizli'nin lansmanında konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Anadolu'ya açılarak İstanbul'daki yüksek fiyat artışı sıkıntısını aşmak istediklerini bildirdi.



Emlak Konut GYO güvencesiyle Teknik Yapı tarafından Denizli'de inşa edilen 1500 lüks konut, lansmana özel yüzde 12'lik indirimle satışa sunuldu. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "İstanbul'da konutta yakalanan kaliteyi Anadolu'ya taşıyoruz" dedi.


Teknik Yapı tarafından Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde hayata geçirilen Evora Denizli'nin lansmanı projenin satış ofisinde gerçekleştirildi.


Toplantıda konuşan Kurum, İstanbul'da konutta yakalanan kaliteyi tüm Türkiye'ye yaymak istediklerini belirterek, bir yıldır Anadolu'ya açılma politikaları çerçevesinde Niğde, Nevşehir, Konya,  Ankara  ve bazı şehirlerde projeler yürüttüklerini söyledi.


Anadolu'ya açılma hedeflerinin ilk ayaklarından birisini Denizli'nin oluşturduğunu dile getiren Kurum, burada projeyi geliştiren Teknik Yapı'nın gayretlerinin yanı sıra yerel yöneticilerin ve idarecilerin kendilerine çok yardımcı olduğunu aktardı.


Kurum, proje ile birlikte Denizli'ye ilave istihdam oluşturulduğunu kaydederek, inşaat sektörünün 200 alt sektörü etkilediğini, şehrin ekonomisine ciddi katkıda bulunacağını anlattı.


"Alt gelir grubu fiyatına şehrin en önemli lokasyonunda konut üretiyoruz"


Kurum, konut fiyat artışının en yüksek görüldüğü illerin başında İstanbul'un geldiğini anımsatarak, bununla beraber Ankara ve İzmir'de yaşanan yükselişleri Anadolu illerine açılarak dengelemek istediklerini söyledi.


Projedeki konutların lüks olmasına rağmen fiyatlarının avantajlı ve düşük olduğundan bahseden Kurum, "İstanbul'da ortanın altı veya alt gelir grubu için üretilen dairelerle aynı fiyata satılacak. Denizli'de alt gelir grubu fiyatıyla şehrin en önemli lokasyonu diyebileceğimiz yerde proje üretiyoruz. Alt gelir grubuna kaliteli ve lüks konut üretmenin startını Denizli'den veriyoruz" diye konuştu.


Kurum, Anadolu'ya açılarak İstanbul'daki yüksek fiyat artışı sıkıntısını aşmak istediklerini bildirdi.


Projenin 115 dönümlük arazi üzerinde geliştirildiği bilgisini veren Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Önemli lokasyonda, düşük yoğunlukta bir emsale sahip. Konut yapılabilecek, yaşanabilecek güzel bir yer. Yoğunluk planlaması yapıldı. Yeşil alanlar, sosyal donatı alanları, okul hepsi mevcut. Karma bir proje diyebiliriz. Taahhüt edilen satış toplam geliri 514 milyon lira. Bunun aşılacağını düşünüyoruz. Proje bölgeye ve Denizli'ye katkı sağlayacaktır."


Kurum, projenin bugünden itibaren 36 ay içerisinde bitirilip teslim edileceği bilgisini vererek, Anadolu'ya açılma stratejilerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.


"'Neden Denizli?' sorusuna cevap"


Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, projenin şirketleri için önemine değinerek, Anadolu'ya açılımın ilk adımının bu şehirde başlamasının tesadüfi olmadığını söyledi.


Teknik Yapı’nın Emlak Konut GYO ile bugüne kadar çok iyi bir sinerji yakaladığını vurgulayan Durbakayım, Emlak Konut ile daha önce Ataşehir ve Tuzla'da başarılı projelere imza attıklarını dile getirdi.


Durbakayım, "Ve şimdi de yine Emlak Konut GYO'nun Ankara'dan sonra Anadolu'ya açılım hamlesinin ilk temelini Denizli'de birlikte atıyoruz" dedi.


Turizm, tarım ve sanayi açısından önemli şehirlerden biri olan Denizli'nin çalışkan bir nüfusa sahip olduğunu ifade eden Durbakayım, bu şehirdeki çalışan oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu, burada kaliteli konut alma potansiyeli bulunduğunu anlattı.


Durbakayım, "Son 10 yılda inşa ettiğimiz konutların satış dağılımında İstanbul ve Ankara'dan sonra Denizli'nin üçüncü sırada yer alması da Anadolu'ya açılmak için 'Neden Denizli?' sorusuna verilebilecek bir diğer cevap" diye konuştu.


Projelerinden konut alanların kısa sürede yüzde 40, hatta yüzde 50'lere varan oranlarda, kazançlı çıktığını belirten Durbakayım, "Bunu Denizli'de de devam ettirmek için bu şehre özel rekabetçi ve uygun fiyat politikası uygulayacağız. Denizli'deki insanların yaşam tarzına uygun olarak geliştirdiğimiz projedeki mimari ve satış sonrası hizmet kalitesine güveniyoruz" ifadelerini kullandı.


"Talep patlaması olacak"


Durbakayım, 150 dönümlük proje arazisinin yüzde 75'inin yeşil alan olacağını kaydederek, proje içerisinde 8 ve 5 biner metrekarelik iki park alanı olacağını aktardı.


Bu proje için yapılan ön talep başvurusunun bine yaklaştığı bilgisini veren Durbakayım, "Emlak Konut güvencesiyle projenin yapılması sayesinde ciddi bir talep patlaması yaşanacağını düşünüyoruz" dedi.


Durbakayım, metrekare fiyatlarının ortalama  2 bin 700 lira olduğunu belirterek, yüzde 12'lik lansman indirimi uygulandığında satışların neredeyse maliyetine indiğini, talebe göre fiyatların kısa sürede artabileceğini anlattı. Durbakayım, "Hedefimiz 2 yılda minimum yüzde 40-50 prim" diye konuştu.


"1 milyar liralık ekonomik hareket getirecek" 


Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ise Denizli'nin tarımdan sanayiye ve turizme birçok alanda Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden olduğunu belirterek, buraya yapılan yatırımların karşılık bulacağını söyledi.


Subaşıoğlu, projenin yapıldığı bölgeye 1 milyar liralık ekonomik hareket getireceğini kaydederek, "Aynı zamanda ilçemize ve şehrimize de konut alanında bir vizyon ve kalite sunacak" dedi.


Yabancı yatırımcıların da bu konutlar sayesinde Anadolu'ya yöneleceğini dile getiren Subaşıoğlu, "Aslında İstanbul, Antalya gibi illerimizden sonra yabancı yatırımcı bu projeler sayesinde Anadolu'ya gelecek. Bu alanda şimdiye kadar ihmal edilmişti. Lüks konutla birlikte yabancı yatırımcı da gelecek. Şehrimiz değer kazanacak, marka şehirler oluşacak." diye konuştu.


Yüksek konut kalitesi Denizli'ye taşınıyor


Emlak Konut GYO güvencesiyle Teknik Yapı tarafından inşa edilen yaklaşık 1500 konutluk Evora Denizli Projesi özel fiyat politikası ile satışa sunuldu. Çevre dostu fonksiyonlara sahip dairelerin peşin satışlarında lansmana özel yüzde 12 indirim uygulanacak.


Merkezefendi'de 115 bin 291 metrekarelik arsa üzerine yapılacak konut, ticaret, eğitim tesisleri ve park alanından oluşan projeden minimum 750 milyon liralık hasılat hedefleniyor.


Projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tipi daireleri yer alacak.


Lansmanın diğer fırsatı ise  yüzde 1 peşinat ödeyen herkesin konut sahibi olması. İlk 3 yılı sadece faiz ödemesinden oluşan ödeme planı veya 36 ay sıfır faizli ödeme planı tercih edilebilecek.


Evora Denizli, yaşayanların tüm sosyal ve temel ihtiyaçlarını karşılayacak imkanları da sunacak.


AA






Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Anadolu atağını Denizli’den başlatan Teknik Yapı, Evora Denizli projesini satışa çıkardı. 1.500 konutluk projede 1 milyar TL hasılat bekleyen şirket, yeni şehir arayışında

İstanbul dışında ilk projesini hayata geçirmek için Denizli'yi seçen Teknik Yapı, Anadolu turuna çıkıyor. Evora markasıyla İstanbul Tuzla'ya 5 bin konut kazandıran şirket, projelerini sürdüreceği Anadolu şehirlerinde Evora markasını kullanmayı planlıyor. İlk durak olarak Denizli'yi seçen Teknik Yapı, geçen yıl Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından yapılan arsa satışı karşılığı gelir paylaşım ihalesini 514 milyon TL'ye kazanmıştı. Şirket, 115 bin metrekare alanda bin 500 konut inşa etmek için kolları sıvadı. Projenin hasılat hedefini iki kat artırarak 1 milyar liraya çıkaran Teknik Yapı, konutları 36 ayda teslim edecek.


'EVORA İLE BÜYÜYECEĞİZ'

Denizli projesinin Anadolu'ya açılımda önemli bir adım olduğunu belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "İstanbul'da yaptığımız satışlarda Ankara'dan sonra Denizli'nin üçüncü olması önemli bir nedendi. Denizli'nin nüfus artış hızı, aldığı göç ve çalışan nüfusu şehrin potansiyelini ortaya koyuyor" dedi. Diğer Anadolu şehirlerinde de konut yatırımına sıcak baktıklarını belirten Durbakayım, "Denizli'ye tek proje için gelmedik, kalıcı olmak niyetindeyiz. Evora markamız Türkiye çapında yayıldı. Anadolu'nun diğer yerlerinde Emlak Konut bir ihale yapar ve kazanırsak aynı markamızla devam etmek istiyoruz" diye konuştu.


METREKARESİ 2.700 TL

Yatay ve dikey blokların olduğu çevreci bir proje inşa ettiklerini söyleyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, yaklaşık bin ön talep aldıklarını dile getirdi. Projede büyüklükleri 84 ila 201 metrekare arasında değişen konut seçenekleri olduğunu belirten Durbakayım, "Lansman boyunca peşin alımlarda yüzde 12 indirim yapacağız. Ortalama metrekare satış fiyatımız 2 bin 700 TL" dedi.


PROJELER İSTANBUL'UN YÜKÜNÜ HAFİFLECEK

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Emlak Konut kalitesini Anadolu'ya yaymayı hedefliyoruz" dedi. İnşaat sektörünün çimento ve çividen ibaret olmadığını belirten Kurum, Denizli'de yapılacak bir projenin bölgedeki tüm sektörlere değer katacağını dile getirdi. İstanbul'da arsa maliyetleri nedeniyle orta ve altı kesime konut üretmenin zorlaştığını hatırlatan Kurum, "Anadolu'da hayata geçireceğimiz projeler İstanbul'un yükünü de hafifletecek" ifadelerini kullandı.



Sabah



Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Teknik Yapı Başkanı Durbakayım, eskiden büyükşehirlere yoğun bir akış olduğunu, şimdi ise 'geriye dönüşün' başladığını belirterek, "Bunu ilk farkeden biz olduk. İlk durağımız Denizli. Sırada yeni şehirler var" dedi. Denizli'deki Evora projesinin hasılat hedefi 750 milyon TL. Ancak rakamın 1 milyar TL'yi bulması bekleniyor.


Emlak Konut GYO’nun hasılat paylaşım modeli kapsamında Teknik Yapı tarafndan Denizli’de gerçekleştirilecek Evora Denizli projesi satışa sunuldu. Emlak Konut GYO’nun Denizli Merkez Efendi’deki 115,291 bin metrekarelik arsa ihalesini teklif vererek kazanan Teknik Yapı, bu arsa üzerine konut, ticaret, eğitim tesisleri ve park alanı yapacak. Evora Denizli projesi 2 eğitim, 2 ticaret ve 6 konut olmak üzere toplam 10 ayrı parselden oluşuyor. Toplam büyüklüğü 115,291 bin metrekare olan arsa üzerine yükselecek Evora Denizli projesinde yaklaşık 1.500 lüks konut, özel eğitim kurumu, bir devlet okulu, temel ve sosyal ihtiyaçların karşılanacağı ticari üniteler yer alacak.  


MİNİMUM 750 MİLYON TL 


Denizli projesinin Teknik Yapı için önemli bir adım olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Anadolu’ya açılımın ilk adımının bu şehirde başlamasının tesadüfi olmadığını ifade etti. Teknik Yapı’nın Emlak Konut GYO ile bugüne kadar çok iyi bir sinerji yakaladığına vurgu yapan Durbakayım, “Emlak Konut GYO’nun hasılat paylaşım modelinin ilk uygulamalarından birini Ataşehir’de birlikte yaparak, birçok başarı ve ilke imza attık. Yine Emlak Konut GYO ile Tuzla’ya birlikte gittik. 5 bin konutluk Evora İstanbul’da, yaklaşık 20 bin kişilik yaşam alanı yarattık. Emlak Konut GYO’nun Ankara’dan sonra Anadolu’ya açılım hamlesinin ilk temelini Denizli’de birlikte atıyoruz” dedi. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum projede 750 milyon liralık hasılat hedeflendiğini, Emlak Konut'a taahhüt edilen rakamın ise 514 milyon TL olduğunu belirtip, "1 milyar TL seviyesine ulaşacağını düşünüyoruz" açıklaması yaptı.


Çevreyle dost proje


Proje, içerisinde 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tipi dairelerin bulunacağını ifade eden Durbakayım, geniş balkonların da bulunduğu dairelerin brüt 84,37 ila 201,06 metrekare arasında olacağını güneş enerjisinden faydalanan, yağmur suyunu biriktiren, çöpleri ayrıştıran sistemlerle donatıldığını, otoparkların toprak altına alınacağını açıkladı.


Lansmandan önce bin talep geldi


Durbakayım, lansman öncesinde çoğu İstanbullu yatırımcı olmak üzere 1000'e yakın talep aldıklarını da belirterek, "Tersine göç başladı. Bizim projemizden sonra arkamızdan Anadolu'ya gelen pek çok firma olacak" diye devam etti.  Metrekare fiyatlarının 2700 TL'den başladığı projede peşin alımlarda lansmana özel yüzde 12 indirim uygulanıyor. Yüzde 1 peşinat seçeneği de lansmana özel uygulanan satış fırsatlarından bir diğeri olarak dikkat çekiyor. 




Akşam



Bu haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Emlak GYO'nun açtığı ihaleyi kazanan Teknik Yapı, Denizli'de 1500 konutluk Evora Denizli projesine başladı.


İstanbul’da konut projeleri yapan Teknik Yapı, büyük kentlerden Anadolu’ya başlayan göçü değerlendirdi. Şirket bu amaçla oluşacak konut talebini değerlendirmek için Denizli’den Anadolu’ya giriş yaptı. İlde 1500 lüks konuttan oluşan Evora Denizli projesine başlayan Teknik Yapı, projeyi metrekaresi 2 bin 700 TL’den satışa çıkardı. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerin bulunduğu projede lansmana özel peşin ödemelerde yüzde 12 indirim uygulanacak. Teknik Yapı, projeden minimum 750 milyon dolar hasılat bekliyor. Projenin basın toplantısında konuşan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, büyükşehirlere olan akımın durduğunu, insanların artık büyükşehirlerden kendi memleketlerine dönmeye başladığını belirterek, “Bizde bu göçü ilk gören firmalardan biri olarak Denizli’de Emlak GYO’nun açtığı ihaleyi kazanarak ilde 1500 konutluk Evora Denizli projesine başladık” dedi. “Bizden sonra birçok firma da Anadolu’ya daha hızlı adımlarla gelecek” diyen Durbakayım, kendilerinin de Evora markasıyla Anadolu’da projeler yapmayı planladığını söyledi. 1974 yılında kurulan şirketlerinin Bağdat Caddesi ve İstanbul’un çeşitli yerlerinde 250’ye yakın sitede 17 binin üzerinde aileye yaşama alanı ürettiğini belirterek Nazmi Durbakayım, Denizli’ye gelişlerinde etkili olan unsurları şöyle sıraladı: “Emlak Konutla birlikte yaptığımız Uphill-Court-Ataşehir ve 5 bin konutluk Evora İstanbul projeleri de yüzde 98’lere varan başarı yakaladık. Emlak Konut’un sinerjisi ve güveni de bize cesaret verdi. Ayrıca konutlarımızı alanlar arasında İstanbul ve Ankara’dan sonra Denizli’nin üçüncü sırada olması da bizim kente gelişimizde etkili oldu” dedi. Nazmi Durbakayım, Denizli’de nüfus artış oranı ve genç nüfus oranın yüksek olduğunu, bunun da kentin göç aldığını gösterdiğini kaydederek, Denizli’de Merkez Efendi ‘de10 ayrı parselden oluşan 115 bin metrekarelik arsa üzerinde projeyi yapacaklarını açıkladı.


Çevreci özelliklere sahip


Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, projelerinin çevreci özelliklere sahip olduğuna dikkat çekerek, “ Evora Denizli’nin aydınlatmasında güneş enerjisi kullanılacak. Çöp ve atıklar geri dönüşümde değerlendirilecek ve projedeki atık sular sulamada değerlendirilecek” dedi. Tamamı 36 ayda tamamlanacak projeyi etaplar halinde yapacaklarını aktaran Durbakayım, 552 konutluk ilk etapta 296 adet 1+1, 186 adet 3+1 ve 68 adet 4+1 daire yer aldığını belirtti.


Konuttaki fiyat artışı Anadolu’yla dengeleyecek


Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Emlak GYO’nun bugüne kadar 50 milyar değerinde proje yaptığını, bunun ise 125 bin bağımsız üniteye denk geldiğini belirterek, İstanbul gibi büyük kentlerde artan konut fiyatlarına karşı artık Anadolu’ya yayılmak gerektiğini söyledi. Kurum, Emlak Konut GYO olarak ilk adımı Ankara, Denizli, Konya ve Nevşehir’den attıklarını kaydetti. Denizli’deki projenin metrekare satış fiyatları 2500 TL ile 3 bin TL bandında olduğunu aktaran Kurum, “İstanbul’da bu fiyatlarla alt gelire yönelik konut üretmek zor. Denizli’de bu fiyatlarla bölgenin en iyi lokasyonunda proje üretebiliyoruz. Ancak konut yatırımlarını Türkiye geneline yayarak fiyat artışını dengeleyebiliriz” değerlendirmesini yaptı. Kurum, Evora Denizli projesinden Emlak Konut’a 514 milyon TL gelir taahhüt edildiğini açıkladı.


Denizli’ye 1 milyar TL üzerinde hareket getirecek


Merkez Efendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da Teknik Yapı’nın yaptığı Evora Denizli projesinin bölgenin ikinci en büyük markalı konut projesi olduğunu söyledi. Subaşıoğlu, bu projenin Denizli’nin Merkez Efendi bölgesinde 1 milyar TL’nin üzerinde bir harekete neden olacağı öngörüsünde bulundu.


Dünya




Bu haber Vatan Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Teknik Yapı, Tuzla’da 5 bin konut ürettiği Evora markasını Denizli’ye de taşıdı. 1.500 konutluk projeyle Anadolu’ya ilk adımını atan şirket, yatırımını sürdürmeyi hedefliyor


Teknik Yapı, Anadolu’ya Denizli’den açıldı. Evora İstanbul adıyla Tuzla’da 5 bin konut üreten Teknik Yapı, Denizli’deki ilk projesinde bu markasıyla yer aldı. Şirket, Anadolu illerinde yapacağı diğer projelerde de Evora markasını kullanmayı planlıyor. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) ihalesini 514 milyon liraya kazanan Teknik Yapı, 115 bin metrekarelik bu alanda 1.500 üretecek. Konutların satışına başlayan Teknik Yapı, hasılat hedefini iki kat artırdı ve 1 milyar liraya çıkardı. Denizli projesinin Anadolu’ya açılımda önemli bir adım olduğunu belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “Yaptığımız araştırmalara göre Denizli’de konut talebi canlı” dedi.

 

Kalıcı olmak istiyor

 

Denizli’nin yanı sıra diğer Anadolu şehirlerinde de konut yatırımına sıcak baktıklarını belirten Durbakayım, “Denizli’ye tek proje için gelmedik, kalıcı olmak niyetindeyiz. Evora markamız Türkiye çapında yayıldı. Anadolu’nun diğer yerlerinde Emlak Konut bir ihale yaparsa ve kazanırsak aynı markamızla devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

 

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Umut Durbakayım, yaklaşık 1.000 ön talep aldıklarını dile getirdi. Lansman döneminde peşin alımlarda yüzde 12 indirim yapacaklarını ifade eden Durbakayım, metrekare fiyatının 2 bin 700 lira olduğunu belirtti.

 

Alt gelir fiyatına lüks konut yaptık

 

EMLAK Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, İstanbul’da arsa maliyetleri nedeniyle orta altı kesime konut üretmenin zorlaştığını belirtti. Murum, “Konutlar lüks olmasına rağmen fiyatları avantajlı. İstanbul’da alt gelir grubu için üretilen dairelerle aynı fiyata satılacak. Denizli’de alt gelir grubu fiyatıyla şehrin önemli lokasyonunda proje üretiyoruz” dedi.


Vatan




Bu haber Hürriyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Anadolu’da konut hamlesi başlatan Teknik Yapı ilk adres olarak Denizli’yi seçti. 1500 konutluk Evora Denizli projesinde satışlara başlayan şirket 1 milyar lira hasılat bekliyor.


İSTANBUL’da arsa arzının sınırlı olması ve artan talep nedeniyle inşaat şirketleri yönünü Anadolu illerine çevirdi. Geçen yıl Emlak Konut GYO tarafından yapılan arsa satışı karşılığı gelir paylaşım ihalesini 514 milyon lira bedelle kazanan Teknik Yapı da İstanbul dışındaki ilk yatırımı için düğmeye bastı. Evora markasıyla İstanbul Tuzla’ya 5 bin konut kazandıran Teknik Yapı, bu markayı Denizli’ye taşıdı. İstanbul’da 6 milyon metrekareden fazla imalat yapan şirket Denizli Merkezefendi’de 115 bin metrekare alanda 1500 konut inşa edecek.


1 MİLYARLIK HASILAT HEDEFİ


Ağustos 2015’te yapılan Denizli arsası ihalesini kazanan Teknik Yapı satış toplam geliri olarak 514 milyon 727 bin lira teklif etmişti. Emlak Konut GYO ise şirket payı olarak yüzde 18’e denk gelen 92 milyon 651 bin lirayı alacak. Son gelişmelerle Teknik Yapı, hasılat hedefini iki kat artırdı ve 1 milyar liraya çıkardı. 36 ay sonra teslim edilmesi planlanan projede, konutun yanı sıra ticari birimler, eğitim kurumları, sosyal donatı alanları, toplam 13 bin metrekare iki park alanı yer alacak.


TALEP DENİZLİ’YE ÇEKTİ


Denizli projesinin Anadolu’ya açılımda önemli bir adım olduğunu belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Anadolu’ya atılımda ilk şehrin Denizli olmasının tesadüf olmadığını söyledi. Denizli’nin çalışkan bir nüfusa sahip olduğunu belirten Durbakayım, “İstanbul’da yaptığımız satışlarda Ankara’dan sonra Denizli’nin üçüncü olması önemli bir nedendi. Denizli’nin nüfus artış hızı, aldığı göç ve çalışan nüfusu şehrin potansiyelini ortaya koyuyor. Yaptığımız araştırmalara göre Denizli’de konut talebi canlı” dedi. 


İSTANBUL’UN YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK


EMLAK Konut GYO’nun bugüne kadar 50 milyar liralık proje üreterek 125 bin bağımsız bölüme imza attığını belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Emlak Konut kalitesini Anadolu’ya yaymayı hedefliyoruz. Nevşehir, Denizli, Konya, Niğde, Ankara’da proje geliştirmeye çalışıyoruz” dedi. İnşaat sektörünün çimento ve demirden ibaret olmadığını belirten Kurum, Denizli’de yapılacak bir projenin bölgedeki tekstilciden mermerciye tüm sektörlere değer katacağını dile getirdi. İstanbul’da arsa maliyetleri nedeniyle orta ve orta altı kesime konut üretmenin zorlaştığını hatırlatan Kurum, “Anadolu’da hayata geçireceğimiz projeler İstanbul’un yükünü de hafifletecek. İstanbul’da yoğunluk ve fiyat artışı şikayeti var. Anadolu’da ürettiğimiz konutlarla bunu dengelemek niyetindeyiz” diye konuştu. 


TEK PROJE İÇİN GELMEDİK


Denizli ve diğer Anadolu şehirlerinde de konut yatırımına sıcak baktıklarını belirten Nazmi Durbakayım, “Denizli’ye tek proje için gelmedik, kalıcı olmak niyetindeyiz. Evora markamız Türkiye çapında yayıldı. İyi bir markamız oldu. Anadolu’nun diğer yerlerinde Emlak Konut bir ihale yaparsa ve kazanırsak aynı markamızla devam etmek istiyoruz” diye konuştu. Yatay ve dikey blokların olduğu çevreci bir proje inşa ettiklerini söyleyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Umut Durbakayım, yaklaşık bin ön talep aldıklarını dile getirdi. Projede büyüklükleri 84 ila 201 metrekare arasında değişen konut seçenekleri olduğunu belirten Durbakayım, lansman dönemi boyunca peşin alımlarda yüzde 12 indirim yapacaklarını ifade etti. Projede ortalama metrekare satış fiyatının 2 bin 700 lira olduğunu belirten Durbakayım, “Teknik Yapı konutları minimum yüzde 40-60 oranında prim yapıyor. Bu proje için de benzer bir gelişme yaşanır” dedi. 



Hürriyet


Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Teknik Yapı, İstanbul Tuzla’da satış rekorları kıran Evora projesini Denizli’ye taşıdı. Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, Anadolu şehirlerindeki projelere Evora markasıyla devam edeceklerini ifade etti


Teknik Yapı, Anadolu hamlesinin ilk adımı olarak Denizli’yi seçti. Evora markasıyla İstanbul Tuzla’ya 5 bin konut kazandıran Teknik Yapı, Denizli’deki projesini de Evora markasıyla hayata geçiriyor. Şirket, projelerini sürdüreceği Anadolu şehirlerinde Evora markasını kullanmayı planlıyor. 


Geçen yıl emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından yapılan arsa satışı karşılığı gelir paylaşım ihalesini 514 milyon liraya kazanan Teknik Yapı, Denizli’deki 115 bin metrekarelik arsada 1500 konut inşa edecek. Anadolu’daki ilk projesinde satışlara başlayan Teknik Yapı, hasılat hedefini iki kat artırdı ve 1 milyar liraya çıkardı. 36 ay sonra teslim edilmesi planlanan projede, konutun yanısıra ticari birimler, eğitim kurumları, sosyal donatı alanları, toplam 13 bin metrekare iki park alanı yer alacak.


Denizli tesadüf değil

Denizli projesinin Anadolu’ya açılımda önemli bir adım olduğunu belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Anadolu’ya atılımda ilk şehrin Denizli olmasının tesadüf olmadığını söyledi. Denizli’nin çalışkan bir nüfusa sahip olduğunu belirten Durbakayım, “İstanbul’da yaptığımız satışlarda Ankara’dan sonra Denizli’nin üçüncü olması önemli bir nedendi. Denizli’nin nüfus artış hızı, aldığı göç ve çalışan nüfusu şehrin potansiyelini ortaya koyuyor. Yaptığımız araştırmalara göre Denizli’de konut talebi canlı” dedi.


Denizli ve diğer Anadolu şehirlerinde de konut yatırımına sıcak baktıklarını belirten Nazmi Durbakayım, “Denizli’ye tek proje için gelmedik, kalıcı olmak niyetindeyiz. Evora markamız Türkiye çapında yayıldı. İyi bir markamız oldu. Anadolu’nun diğer yerlerinde Emlak Konut bir ihale yaparsa ve kazanırsak aynı markamızla devam etmek istiyoruz” diye konuştu.


Yatay ve dikey blokların olduğu çevreci bir proje inşa ettiklerini söyleyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Umut Durbakayım, yaklaşık bin adet ön talep aldıklarını dile getirdi. Projede büyüklükleri 84 ila 201 metrekare arasında değişen konut seçenekleri olduğunu belirten Durbakayım, lansman dönemi boyunca peşin alımlarda yüzde 12 indirim yapacaklarını ifade etti. Projede ortalama metrekare satış fiyatının 2 bin 700 lira olduğunu belirten Durbakayım, “Konut alıcısına farklı ödeme seçenekleri sunuyoruz. 36-48 ay vade, sıfır faiz seçenekleri de bulunuyor. Teknik Yapı konutları minimum yüzde 40-60 oranında prim yapıyor. Bu proje için de benzer bir gelişme yaşanır” dedi. 


‘İstanbul’un yükü hafifletilecek’

Emlak Konut GYO’nun bugüne kadar 50 milyar liralık proje üreterek 125 bin bağımsız bölüme imza attığını anlatan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Emlak Konut kalitesini Anadolu’ya yaymayı hedefliyoruz. Nevşehir, Denizli, Konya, Niğde, Ankara’da proje geliştirmeye çalışıyoruz. Denizli bizim için de ilk adım oldu” diye konuştu. 


Kurum, Denizli’de yapılacak bir projenin bölgedeki tekstilciden mermerciye tüm sektörlere değer katacağını dile getirdi. İstanbul’da arsa maliyetleri nedeniyle orta ve orta altı kesime konut üretmenin zorlaştığını hatırlatan Kurum, “Anadolu’daki projeler İstanbul’un yükünü hafifletecek. İstanbul’da yoğunluk ve fiyat artışı şikayeti var. Anadolu’da ürettiğimiz konutlarla bunu dengelemek niyetindeyiz” dedi. 



Milliyet



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Anadolu seferine Denizli'den başladı İstanbul'da arazilerin tükenmesi ve arsa fiyatlarının artması üzerine Teknik Yapı da Denizli projesiyle Anadolu'ya açıldı.


İNŞAAT firmaları İstanbul'daki arazi sıkıntısı nedeniyle Anadolu'daki şehirlerde proje geliştirme karan aldı. Bu çerçevede, Teknik Yapı da 1500 konutluk Evora Denizli projesiyle Anadolu'ya adım attı. Emlak Konut GYO'ya ait 115 bin metrekarelik arazi üzerinde hayata geçirilecek "Evora Denizli" toplam 10 ayn parselde yükselecek, yat artışı sıkıntısını aşmak istediklerini belirten 1500 konutun yer alacağı projede metrekare fiyatı 2 bin 850 lira olarak belirlenirken toplam 750 milyon lira hasılat hedefleniyor. 


DENİZLİ ÜÇÜNCÜ SIRADA 

Merkezefendi İlçesi'nde hayata geçirilen Evora Denizli'nin tanıtım toplantısında konuşan Teknik Yapı Başkam Nazmi Durbakayım, Anadolu'ya açılımın ilk adımının bu şehirde başlamasının tesadüfi olmadığım söyledi. Durbakayım, Denizli'deki çalışan oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu, burada kaliteli konut alma potansiyeli bulunduğunu anlatarak, "Son 10 yılda inşa ettiğimiz konutların satış dağılımında İstanbul ve Ankara'dan sonra Denizli'nin üçüncü şuada yer alması da Anadolu'ya açılmak için 'Neden Denizli' sorusuna verilebilecek bir diğer cevap" dedi. 


BAŞKA ŞEHİRLER DE OLACAK 

Projelerinden konut alanların kısa sürede yüzde 40, hatta yüzde 50'lere varan oranlarda, kazançlı çıktığını belirten Durbakayım, "Bunu Denizli'de de devam ettirmek için bu şehre özel rekabetçi ve uygun fiyat politikası uygulayacağız. Denizli'deki insanların yaşam tarzına uygun olarak geliştirdiğimiz projedeki mimari ve satış sonrası hizmet kalitesine güveniyoruz" dedi. 


EVORA Denizli için yapılan ön talep başvurusunun bine yaklaştığı bilgisini veren Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, lansman dönemine özel ödeme kampanyası başlattıklarım belirtti. Peşin ödemelerde yüzde 12 indirim uygulandığını kaydeden Durbakayım, "Yüzde 1 peşinat ile ev sahibi olunabilen projemizde ilk 3 yılı sadece faiz ödemesinden oluşan ödeme planı veya 36 ay sıfır faizli ödeme planı da tercih edilebiliyor" dedi.


Sözcü



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Emlak Konut güvencesiyle Teknik Yapı tarafından Denizli’de hayata geçirilen Evora projesi satışa sunuldu. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum “İstanbul’da konutta yakalanan kaliteyi Anadolu’ya taşıyoruz” dedi.

  

Teknik Yapı, Anadolu hamlesinin ilk adımı olarak Denizli’yi seçti. Evora markasıyla İstanbul Tuzla’ya 5 bin konut kazandıran Teknik Yapı, Denizli’deki projesini de Evora markasıyla hayata geçiriyor. Şirket, projelerini sürdüreceği Anadolu şehirlerinde Evora markasını kullanmayı planlıyor. Emlak Konut GYO güvencesiyle Teknik Yapı tarafından Denizli’de inşa edilen 1500 lüks konut, lansmana özel yüzde 12’lik indirimle satışa sunuldu. Evora Denizli’nin lansman toplantısında konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum “İstanbul’da konutta yakalanan kaliteyi Anadolu’ya taşıyoruz, bir yıldır Anadolu’ya açılma politikaları çerçevesinde Niğde, Nevşehir, Konya, Ankara ve bazı şehirlerde projeler yürütüyoruz” dedi.


ALT GELİRE LÜKS KONUT


Anadolu’ya açılma hedeflerinin ilk ayaklarından birisini Denizli’nin oluşturduğunu belirten Kurum, proje ile birlikte Denizli’ye ilave istihdam oluşturulduğunu, inşaat sektörünün 200 alt sektörü etkilediğini, şehrin ekonomisine ciddi katkıda bulunacağını anlattı. Kurum, konut fiyat artışının en yüksek görüldüğü illerin başında İstanbul’un geldiğini anımsatarak, bununla beraber Ankara ve İzmir’de yaşanan yükselişleri Anadolu illerine açılarak dengelemek istediklerini söyledi. Projedeki konutların lüks olmasına rağmen fiyatlarının avantajlı ve düşük olduğundan bahseden Kurum “İstanbul’da ortanın altı veya alt gelir grubu için üretilen dairelerle aynı fiyata satılacak. Alt gelir grubuna kaliteli ve lüks konut üretmenin startını Denizli’den veriyoruz” dedi. 


YÜZDE 12 İNDİRİM


Emlak Konut GYO’nun bugüne kadar 50 milyar liralık proje üreterek 125 bin bağımsız bölüme imza attığını anlatan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum “Anadolu’da hayata geçireceğimiz projeler İstanbul’un yükünü de hafifletecek. İstanbul’da yoğunluk ve fiyat artışı şikayeti var. Anadolu’da ürettiğimiz konutlarla bunu dengelemek niyetindeyiz” dedi. Yatay ve dikey blokların olduğu çevreci bir proje inşa ettiklerini söyleyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Umut Durbakayım da lansman dönemi boyunca peşin alımlarda yüzde 12 indirim yapacaklarını ifade etti. Durbakayım, projede metrekare satış fiyatının 2 bin 700 lira olduğunu söyledi.


DENİZLİ  TESADÜF DEĞİL


Denizli projesinin Anadolu’ya açılımda önemli bir adım olduğunu belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Anadolu’ya atılımda ilk şehrin Denizli olmasının tesadüf olmadığını söyledi. Denizli’nin çalışkan bir nüfusa sahip olduğunu belirten Durbakayım “Yaptığımız araştırmalara göre Denizli’de konut talebi canlı” diye konuştu.


Star



Bu haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Arsa stokunun yüzde 47'si Anadolu'da bulunan Emlak Konut GYO, markalı konut projeleriyle yatırımlarını artırıyor.

Gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO, markalı konut projeleriyle Anadolu'ya açılıyor. Markalı konut projeleriyle ihtiyaç sahiplerine kaliteli ve güvenilir konutlarla buluşturmayı hedefleyen Emlak Konut’un arsa stokunun yüzde 47’si Anadolu’da bulunuyor.


2016 yılı için önüne büyük hedefler koyarak 7.6 milyar TL’lik satış değeri ve 1.5 milyar TL net kara ulaşmayı amaçlayan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Emlak Konut GYO), gayrimenkul sektörünün uzun vadeli yurtiçi dinamiklerini canlı tutma hedefiyle yeni adıma hazırlanıyor. 


Marka ve güvenini Anadolu’ya yayma kararı alan Emlak Konut, İzmir, Tekirdağ, Bursa, Balıkesir, Eskişehir, Denizli, Konya, Niğde, Nevşehir ve Yalova gibi illerde bulunan arsa stokunun yeni projelerle değerlendirilmesiyle İstanbul’da konutta yakalanan kaliteyi Anadolu’ya taşıyacak. Bu kapsamda ilk olarak geçen yıl Ankara’da peş peşe ihaleler düzenleyen Emlak Konut’un hedefleri arasında İstanbul ve Ankara’nın payını dengeli götürmek de bulunuyor.


‘Sıra Anadolu’nun farklı köşelerinde’


Anadolu'ya yayılma politikasıyla ilgili bilgi veren Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, Emlak Konut olarak yıllar içinde İstanbul sınırları içerisinde proje geliştirme anlayışını belli bir seviyeye yükselttiklerini söyledi. 


Kurum, “İstanbul, İzmir, Kocaeli, Tekirdağ gibi illerimizde bugüne kadar orta gelir grubuna yönelik kaliteli ama uygun ödeme koşullarıyla pek çok konut ürettik. Şimdi sıra bunu Anadolu'nun farklı köşelerine taşımaya geldi.


Bu amaçla en son Ege’nin İzmir’den sonra ikinci en büyük kenti ve ülkemizin önde gelen sanayi şehirlerinden birisi olan Denizli’ye gittik” dedi. 


Anadolu’ya açılma hedeflerinin ilk ayaklarından birisini Denizli’nin oluşturduğunu belirten Kurum, proje ile birlikte Denizli’ye ilave istihdam oluşturulduğunu ve inşaat sektörünün 200 alt sektörü etkilediğini hatırlatarak, projenin şehrin ekonomisine ciddi katkıda bulunacağını kaydetti.



'Anadolu'yla dengelemek istiyoruz'


Kurum, konut fiyat artışının en yüksek görüldüğü illerin başında İstanbul’un geldiğini anımsatarak, bununla birlikte Ankara ve İzmir’de yaşanan yükselişleri Anadolu illerine açılarak dengelemek istediklerini söyledi. 


Projedeki konutların lüks olmasına rağmen fiyatlarının avantajlı ve düşük olduğunu vurgulayan Kurum, bu fiyat aralığının İstanbul için üretilebilecek orta alt, hatta alt gelir grubuna yönelik fiyatlara neredeyse yakın bir fiyat olduğunu hatırlattı. Kurum, böylece şehirler arasındaki fiyat dengesizliğinin ileriki süreç için dengelenebileceğini söyledi.     


Denizli’deki projeyi, Konya, Ankara, Niğde, Nevşehir gibi şehirlerdeki yeni projelerin takip edeceğini ifade eden Kurum, “Portföyümüzde proje geliştirilmemiş yaklaşık 9,8 milyon metrekare arsamız var. Değeri yaklaşık 3,9 milyar lira ediyor. Arsa alanı olarak yüzde 20’si Ankara’da, yüzde 27’si diğer illerde ve yüzde 53’ü İstanbul’da bulunuyor. 


Emlak Konut GYO, Anadolu’da markalı konut projeleriyle kaliteli ve güvenilir yatırım olanakları sağlamayı hedefliyor. Bunun ilk adımı Ankara’da başlattığımız proje oldu. Çeşitli illerdeki gerçekleştireceğimiz markalı projelerle, hem ekonomiye hem de o illerin istihdamına katkı sağlayacağımız gibi İstanbul’un üzerindeki yükü de hafifleteceğiz” diye konuştu.


Dünya


Geri Dön