25 / 04 / 2024

Konut sektörü başarılı bir yıl geçirdi!

Konut sektörü başarılı bir yıl geçirdi!

Konut sektörü temsilcileri, tüm olumsuzluklara rağmen sektörün başarılı bir yılı geride bıraktığını belirterek, 2016'da konut satışlarında yeni rekorlar kırılacağını kaydediyor. Haluk Sur, konut sektörünün başarılı bir yılı geride bıraktığını söyledi.



Konut sektörü temsilcileri, tüm olumsuzluklara rağmen sektörün başarılı bir yılı geride bıraktığını belirterek, 2016'da konut satışlarında yeni rekorlar kırılacağını kaydediyor.


Konuya ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkan Yardımcısı Haluk Sur, konut sektörünün başarılı bir yılı geride bıraktığını söyledi.


Konut sektörü başarılı bir yıl geçirdi!


Sur, "2015, tüm sıkıntılara, iki seçim yaşanmasına, siyasi gerilim ve istikrarsızlığa rağmen başarılı geçti. Cumhuriyet tarihinden bu yana en büyük satış rakamları yakalandı" dedi.


Konut satış rakamlarının, ekonomik olarak çok daha iyi geçen önceki yılların üzerinde geleceğini dile getiren Sur, yıl başında "2015'te, 1 milyon 200 bin konut satılırsa şaşırılmamalı" dediğini anımsattı.


"Kasım seçimleriyle satışlarda bahar havası yaşandı"

İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Nizameddin Aşa, 2015'te Mayıs ayına kadar konut satışlarının yoğun geçtiğini belirterek, "Haziran seçimlerinden sonra siyasi belirsizlik nedeniyle satışlar tamamen durdu. Kasım seçiminden sonra piyasada psikolojik iyileşme başladı. Satışlarda adeta bahar havası yaşandı. Rusya ile Türkiye arasında yaşanan gerilim sonrası satışlarda tekrar bir durgunluk yaşandı. Yıl içinde döviz fırladı, altın yükseldi, konut faizleri arttı. Ancak konut satışları sıkıntı dinlemedi. Gerçekten bütün sıkıntılara rağmen başarılı bir yıl geçirdik. Normal koşullarda 1 milyon 250 bin gibi satış rakamı ve yüzde 12'lik artışla bitirmek büyük başarı" diye konuştu.


"İniş çıkışlara rağmen iyi bir yıl oldu"

Konut sektörü başarılı bir yıl geçirdi!


Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, 2015'in, "haziran'a kadar", "hazirandan kasım ayına kadar" ve "kasım ayı sonrası" olmak üzere 3 bölümde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.


Çelik, "Seçim sonuçlarında hükumetin kurulamaması da bu belirsizlik süresini uzattı. Nitekim seçimler sonrasında satışlar tekrardan arttı. İniş ve çıkışlara rağmen 2015 yılının konut sektörü açısından iyi bir yıl olduğu söylenebilir. Bir önceki yıla oranla sektörde yüzde 12'lik büyüme olduğunu görüyoruz" dedi.


"Siyasi istikrar sektöre nefes aldırdı"

Konut sektörü başarılı bir yıl geçirdi!


Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, hazır beton sektörünün 2014'ü iki seçim ve likidite baskısı nedeniyle yüzde 3 daralma ile kapatacağını, kasım ayında güven endeksindeki yükselişin ve yılın son çeyreğine konut satışlarında yüksek artışla girilmesinin sektöre umut verdiğini anlattı.


Hazır beton sektörünün 2015'i yüzde 3'e yakın bir daralma ile kapattığını aktaran Işık, "2014'te 107 milyon metreküplük üretim hacmi, küçük oranda bir daralmayla 2015'te 104 milyon metreküp hacmini korudu. Bu dönemde inşaat sektörü yeni yatırımlara başlamaktan kaçınırken, süren yatırımlarını da tamamlamakta acele etmedi" bilgisini verdi.


AA


Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı; 


KONUT sektörü temsilcileri, tüm olumsuzluklara rağmen sektörün başarılı bir yılı geride bıraktığını belirterek, 2016’da konut satışlarında yeni rekorlar kırılacağını kaydetti. Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkan Yardımcısı Haluk Sur, konut sektörünün başarılı bir yılı geride bıraktığını söyledi. Sur, “2015’te 1 milyon 200 bin konut satılırsa şaşırılmamalı” dediğini hatırlattı. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik de “Seçimler sonrasında satışlar tekrardan arttı. İniş ve çıkışlara rağmen 2015 yılının konut sektörü açısından iyi bir yıl olduğu söylenebilir. Bir önceki yıla oranla yüzde 12 büyüme görüyoruz” dedi.  


Vatan


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı;


1 Kasım sonrası konut satışlarının tekrar arttığı belirtilirken, sektör 2016'dan yeni bir rekor bekliyor.


KONUT sektörü temsilcileri, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen sektörün başarılı bir yılı geride bıraktığını belirterek, 2016'da konut satışlarında yeni rekorlar kırılacağını kaydediyor. Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkan Yardımcısı Haluk Sur, konut sektörünün başarılı bir yılı geride bıraktığını söyledi. Sur, "2015, tüm sıkıntılara, iki seçim yaşanmasına, siyasi gerilim ve istikrarsızlığa rağmen başarılı geçti. Cumhuriyet tarihinden bu yana en büyük satış rakamları yakalandı" dedi.  


Yüzde 12 büyüme

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Ömer Faruk Çelik de, "Seçimler sonrasında satışlar tekrardan arttı. 2015'in sektör açısından iyi bir yıl olduğu söylenebilir. Bir önceki yıla oranla sektörde yüzde 12'lik büyüme olduğunu görüyoruz" diye konuştu.


Akşam  


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı; 


Gayrimenkulcüler, tüm sorunlara rağmen geçen yılı 1 milyon 250 bin konut satışıyla tamamladı. Sektör, yeni yılda bu rakamı geçmeyi hedefliyor.


Konut sektörü temsilcileri, tüm olumsuzluklara rağmen sektörün başarılı bir yılı geride bıraktığım belirterek, 2016'da konut satışlarında yeni rekorlar kırılacağım kaydediyor. Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkan Yardımcısı Haluk Sur, "2015'i 1 milyon 250 bin konut satışıyla kapatacağız. Bu Cumhuriyet tarihinden bu yana en büyük satış rakamları yakalandı" dedi. Demir İnşaat Baş kam Hamit Demir ise, geçen yılki pazarın daha yük sek rakamlara ulaşabileceğini anlattı. Sınırlarımızda yaşanan olaylar, siyasi belirsizlik, yüksek konut faiz oram gibi etkenle sebebiyle rakamın tahminlerinin altında kaldığını ifade eden Demir, şöyle devam etti: "Önümüz deki 4 sene ufkumuz açık. Geçmiş yılların da telafisi yapılacaktır. 2016'da yeni rekorlar kırılacaktır." 


Bugün




Haber Diriliş Postası Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


5 aylık siyasi istikrarsızlık, doların yükselişi ve maliyetlerin artışı bile inşaat sektörünü durduramadı. Sektörün temsilcileri 2015'i başarıyla kapattıklarını 2016 içinse yeni rekorlar kırılabileceğini ifade etti. 


30 milyar dolarlık hacmi ile Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden olan inşaat sektörü, 7 Haziran-1 Kasım arasında yaşanan siyasi istikrarsızlık, doların Türk Lirası karşısında uçuşa geçmesi, terör olayları ve satışların düşmesine rağmen 2015 yılını kazançla kapattı. Sektörün temsilcileri 2016'da konut satışlarının katlanacağını kaydetti. 


REKOR KIRDIK 

2015 yılına ilişkin sektörün bilançosunu değerlendiren Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYO- DER) Başkan Yardımcısı Haluk Sur, satışlarda büyük başarı yakalandığını ifade ederek, "2015, tüm sıkıntılara, iki seçim yaşanmasına, siyasi gerilim ve istikrarsızlığa rağmen başarılı geçti. Cumhuriyet tarihinden bu yana en büyük satış rakamları yakalandı" dedi. 

Konut satış rakamlarının, ekonomik olarak çok daha iyi geçen önceki yılların üzerinde geleceğini dile getiren Sur, yıl başında "2015'te, 1 milyon 200 bin konut satılırsa şaşırılmamalı" dediğini hatırlattı. 


İSTİKRAR ÖNÜMÜZÜ AÇTI 

İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Nizameddin Aşa ise, Haziran seçimleri sonrasında satışlarda büyük düşüş yaşandığını ancak, 1 Kasım seçimleri sonrası satışlarda bahar havası yaşandığını kaydetti ve şöyle devam etti: "Yıl içinde döviz fırladı, altın yükseldi, konut faizleri arttı. Ancak konut satışları sıkıntı dinlemedi. Gerçekten bütün sıkıntılara rağmen başarılı bir yıl geçirdik" 


Diriliş Postası


Haber Yeni Akit Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


İnşaat sektörü temsilcileri, 2015 yılında yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen konut satışlarında hedeflerin yakalandığını ve başarılı sonuçlar elde edildiğini söylediler GAYRİMENKUL ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Demeği (GYODER) Başkan Yardımcısı Haluk Sur, konut sektörünün başarılı bir yılı geride bıraktığını söyledi. Sur, "2015, tüm sıkıntılara, iki seçim yaşanmasına, siyasi gerilim ve istikrarsızlığa rağmen başarılı geçti. Gayrimenkul sektöründe Cumhuriyet tarihinden bu yana en büyük satış rakamları yakalandı" dedi. 

1 YILDA 1.25 MİLYON SATIŞ 

Konut satış rakamlarının, ekonomik olarak çok daha iyi geçen önceki yılların Çizerinde geleceğini dile getiren Sur, yıl başında "2015'te, 1 milyon 200 bin konut satılırsa şaşırılmamalı" dediğini anımsattı. Sur, "Daha önce öngörmediğimiz sıkıntılara rağmen satış rakamları tahminimizin üzerinde gerçekleşti. 2015'i, 1 milyon 250 bin gibi bir rakamda kapatacağız" öngörüsünü paylaştı. 

SEKTÖRDE YÜZDE 12 BÜYÜME 

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, lııiş ve çıkışlara rağmen 2015'in konut sektörü açısından iyi bir yıl olduğu söylenebilir. Bir önceki yıla oranla sektörde yüzde 12'lik büyüme olduğunu görüyoruz" dedi. 


Demir inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir de, "Türk milleti ülke siyasetinin geleceğine çok inanıyor. Önümüzdeki 4 sene utkumuz açık' ifadelerini kullandı. i


Yeni Akit


Geri Dön