19 / 04 / 2024

Konut sektörü güven tazeleyecek!

Konut sektörü güven tazeleyecek!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin dün yaptığı Gayrimenkul Sertifikası açıklaması sektörde büyük yankı uyandırdı. Konuyu Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir değerlendirdi..



Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan gayrimenkul sektörü, son yılların en güvenli yatırım limanı olarak dikkat çekiyor. Şimdiye kadar alım imkanları sınırlı olan dar gelirli kesim, konut alımı yapamıyordu. Gayrimenkul sertifikası ve gayrimenkul yatırım fonlarıyla birlikte konut sektörüne hareketlilik ve katkı sağlayacağı gibi yıllar sonra da olsa konut sahibi olmak isteyen ve hayal eden insanların hayalleri gerçekleşmiş olacak. Bu yasa ile birlikte artık gayrimenkul sektörü daha geniş kitlelere de hitap etmiş olacak.


Tüketiciye uygun fiyat olarak geri dönecek bu tür modellerin ülkemizde de başlaması sektörümüzün geleceği açısından son derece sevindirici bir gelişme. Gayrimenkul sektörünü pozitif yönde tetikleyecek bu tür uygulamalar, diğer yatırım araçlarına kıyasla daima başı çeken gayrimenkulü daha gözde bir yatırım aracı haline getirecektir.


Gayrimenkul sektörü güven tazeleyecek

Konut sektörü borsa, döviz ve altın gibi yatırım araçlarına kıyasla çok daha istikrarlı ve güvenli olacaktır. Gayrimenkul sertifikası ve gayrimenkul yatırım fonlarıyla birlikte konut sektörü güven tazeleyecektir. Tüketici açısından baktığımızda da yatırımcılar aldığı sertifikayı istediği zaman elde ettikleri kar ile birlikte nakde çevirme imkanına sahip olmalıdır. Bundan önce ülkemizde yaşanan konut zedelerde göz önüne alınarak sertifika verecek firmaların mutlaka bankalarla garantörlük çerçevesi içerisinde hareket edilmelidir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bunun alt yapısını sağlam oluşturduğu takdirde hem sektörümüze katkı sağlayacağı gibi inşaat sektörüne de canlılık getirecektir.


Yurtdışında başarılı örneklerini gördüğümüz değişik uygulamaların önümüzdeki dönemde ülkemizde de benimseneceğine inanıyorum. ’’


Geri Dön