25 / 04 / 2024

Konut sektörü ne zaman canlanacak?

Konut sektörü ne zaman canlanacak?

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, seçimle birlikte gelen istikrarın konut piyasasını ne yönde etkileyeceğini anlattı.



ESKİDJİ Gayrimenkul  Ankara  Merkez Bölge Ortağı Koksal Ünal, seçimle birlikte gelen istikrar ortamının konut piyasasını eski performansına kavuşturacağım belirtti. Ünal konut sektörünün kasım, aralık gibi eski canlılığına yeniden kavuşacağını bildirdi. 


Koksal Ünal, konut satışlarında eylül ayında yaşanan sert düşüşü değerlendirirken, Ünal, kümülatif verilere bakıldığında 2015'in konut piyasasında canlı bir yıl olduğunun görüldüğünü söyledi. Ünal, 2014'ün ilk dokuz aylık dönemde toplam 831 bin 932 adet olan konut satışlarının bu yılın aynı döneminde yüzde 12,6'lık bir artışla 936 bin 615 adet olarak gerçekleştiğine dikkat çekti. 


İSTİKRAR ÖNEMLİ 

Tüm sektörler gibi konut piyasasında da istikrar ve güvenin çok önemli olduğunun altını çizen Ünal, "Tek başına iktidar ve istikrarın sağlanmasıyla kasım ve aralık satışlanndaki artışlar sektöre olan güveni tekrar yerine getirecektir" dedi.


Akşam Ankara


Geri Dön