25 / 04 / 2024

Konut sektöründeki büyüme çalışan sayısını artırdı!

Konut sektöründeki büyüme çalışan sayısını artırdı!

Gayrimenkul satışlarında son yıllarda yaşanan artış ve sektördeki hızlı büyüme, bu faaliyetlerde çalışan sayısını da ciddi biçimde artırdı.



Gayrimenkul satışlarında son yıllarda yaşanan artış ve sektördeki hızlı büyüme, bu faaliyetlerde çalışan sayısını da ciddi biçimde artırdı. Sigorta kayıtlarına göre, gayrimenkul faaliyetlerinde kayıtlı çalışan sayısı Nisan 20l0'da 5 bin 142'yle sınırlı bulunurken, sektörde artan işlem hacmi, ilave iş gücü ihtiyacını beraberinde getirdi. İnşaat sektöründeki büyümeyle konut ve iş yeri sayısında yaşanan artış, bunların satış ve kiralanmasına yönelik faaliyetlerin yoğunlaşması, bu alandaki işletme ve istihdam edilen personel sayısında da paralel bir gelişmeyi beraberinde getirdi. Bu gelişmelerin sonucu olarak gayrimenkul faaliyetlerinde çalışan sayısı bayılın nisan ayı itibarıyla 91 bin 43i'i buldu. Böylece söz konusu dönemde sektördeki istihdam 18'£ katlandı. Gayrimenkul faaliyetleri alanında 2010'da 2 bin 342 iş yeri bulunurken nisan ayı itibarıyla bu sayı 44 bin 358'i buldu. Bu dönemde sektördeki iş yeri sayısı 19 katına çıktı. 


SEKTÖR ERKEKLERİN 

Çalışanların cinsiyete göre dağılımına bakıldığında erkeklerin ağırlığı dikkati çekiyor. Gayrimenkul faaliyetlerinde çalışanların 68 bin 549'unu erkekler, 22 bin 882'sini kadınlar oluşturdu. Sektörde özelde çalışanlar kamudakilerden, kadınlar da erkeklerden fazla kazanıyor. 


Yeni Şafak


Geri Dön