26 / 04 / 2024

Konut sektörünü kampanyalar büyüttü!

Konut sektörünü kampanyalar büyüttü!

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrasındaki sürecini anlattı. Akbal, Gayrimenkul sektöründe Emlak Konut GYO ve GYODER öncülüğünde başlatılan kampanyalarla sektörün büyüdüğünü söyledi.



15 Temmuz darbe gecesi Türk halkının direnişi sonrasında geçen bir yıllık süreçte, Türk halkı ekonomiyi canlandırmak için tüm gücüyle çalışmalarını sürdürüyor.


Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrasındaki sürecini değerlendirdi. Akbal, Türk halkının 15 Temmuz'la istikrarı, refahı ve barışına kastedenlere en güzel cevabı sokakta gösterdiği direnişle verdiğini söyledi.


Ekonomik alanda yürütülen kuşatmanın darbe girişiminden hemen sonra başlatılan seferberliklerle aşıldığını vurgulayan Akbal, Gayrimenkul sektöründe Emlak Konut GYO ve GYODER öncülüğünde başlatılan kampanyalarla hükümetin yürürlüğe koyduğu KDV indiriminden gayrimenkul sertifikasına, damga vergisi ve tapu harcı indiriminden yabancıya vatandaşlık uygulaması gibi tedbirlerin sektörü büyüttüğünü söyledi.


Akbal, "Konut satışları geçen yıl tüm zamanların rekorunu kırarak 1.3 milyon satışa ulaştı. Yabancı yatırımlar yılın ilk 5 ayında meyvesini vermeye başladı. 5 ayda yabancıya 7 bin 699 konut satıldı. Gayrimenkulde darbelere rağmen vites büyüten Türkiye'nin bu yıl 1.5 milyonluk satışlarıyla yeni bir rekor kırmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.



Sabah


Geri Dön