19 / 04 / 2024

Konut sigortası nedir?

Konut sigortası nedir?

Evinizi ve ailenizi koruma altına alan en önemli sigortalar arasında yer alan konut sigortası nedir? Konut sigortası neleri kapsar? Konut sigortaları kaç senelik olarak düzenlenir? İşte sorularınızın yanıtı...



Konut sigortası nedir?

Konut üzerinde yapılan konut sigortaları, evinizi yıkılmalardan, hırsızlıktan, terörden ve kazalardan korumayı amaçlayan bir sigorta çeşidi olarak karşımıza çıkıyor.


Beklenmedik durumlara karşı koruma altına alan sigorta türü olan konut sigortası kapsamında;

- Evin yıkılması

- Hırsızlık olayları

- Terör

- Kaza

- Su basması gibi risk ve kazalar yer alıyor.


Konut sigortası yaşanabilecek risklere karşı konutu teminat altına alıyor. Evin bir teminat altında olduğunu bilmek evden uzaklaşılan her anda ev sahiplerine güven verir.


Konut sigortaları genellikle yıllık olarak düzenleniyor. Sigortalama süresinin bitmesi halinde, sigortanın yenilenmesi gayrimenkul sahipleri için faydalı oluyor.


Her sene yenilenebilen konut sigortasında; uzun süre aynı sigorta şirketinden konut sigortası yapılması halinde ödemelerde indirimler de söz konusu olabiliyor.


Konut sigortası DASK!

DASK Zorunlu Deprem Sigortası, konut sigortalarından farklı olarak devlet tarafından yapılması zorunlu olan sigortalar arasında yer alıyor. DASK sigortası olmayan bir gayrimenkul için hiçbir yasal işlem yapılamıyor. 




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön