23 / 04 / 2024

Konut tercihleri nasıl değişti?

Konut tercihleri nasıl değişti?

Habertürk Gazetesi Yazarı Dilek Bozdemir konut tercihlerinin değişimi ile ilgili bir yazı yazdı. Özellikle eğitim kurumlarının yoğunlukta olduğu bazı bölgelerde gözle görülür bir hareketlenme yaşandığını dile getiren yazar, bölgedeki projeleri değerlendir



Okulların açılmasına sayılı günler kalmışken, sektörde de gözle görülür bir hareketlenme yaşanıyor. 

Ekonomik nedenlerle ev alma düşüncesini askıya alanlar, sektörde yaz başından bu yana sürek gelen belirsizlik nedeniyle beklemede olanlar, okullar açılmadan niyetlerini gerçekleştirmek için harekete geçti. Özellikle eğitim kurumlarının yoğunlukta olduğu bazı bölgelerde gözle görülür bir hareketlenme yaşanıyor. 

Eskiden eve yakın okullar tercih edilirken, şimdilerde okul seçimi yapıldıktan sonra okula yakın evlere taşınma eğiliminin arttığını görüyoruz. 

Okula yakın mesafede olmak, konut tercihlerinde en önemli kriterlerden biri haline geldi. Özellikle metropol kentlerde çocuk için en önemli yaşam alanları olan ev ve okul arasındaki uzaklık, okul ve konut seçimindebüyük role sahip.Eğitim kurumlarının sayılarının oldukça yüksek olduğu incek Bölgesi'nin ciddi bir taleple karşılanmasının en önemli nedenlerinden biri de bu. 

Bölgede Uptovvn İncek, One Tovver, incek Prestij, Paladyum Beytepe gibi birbiri ardına yükselen konut projeleri seçim yapmayı da zorlaştıran farklı özellikler sunuyor. Özel peyzajları, çocuk oyun alanları, spor sahaları, bisiklet parkurları gibi çok sayıda olanaklar sunan projeler, çocuk odaklı konut seçiminde alıcıları da epeyce zorluyor. 

Depreme dayanıklı, yeşile önem veren doğal malzemeler ve ileri teknoloji kullanılarak hayata geçirilen ve üst seviyede güvenlik olanaklarıyla donatılmış yeni projeler sundukları sosyal olanaklarla da seçim yapmayı zorlaştırıyor. Bu bölgeden ev alacakların işi bir hayli zor, kolay gelsin diyelim... 

İyi haftalar... 


Habertürk/Dilek Bozdemir


Geri Dön