25 / 04 / 2024

Konut teşviği ile ev satışları artacak!

Konut teşviği ile ev satışları artacak!

KEMDER Başkanı Akbıyık, hükümetin konut hesabı açan vatandaşa yüzde 15 katkı sağlanacağı açıklamasına, "Bu destek hem ev satışlarını artıracak, hem de piyasaya olumlu katkı sağlayacak" dedi..



KEMDER Başkanı Akbıyık, hükümetin konut hesabı açan vatandaşa yüzde 15 katkı sağlanacağı açıklamasına, "Bu destek hem ev satışlarını artıracak, hem de piyasaya olumlu katkı sağlayacak" dedi Kepez Müteahhitler Derneği Başkanı Süleyman Akbıyık, hükümetin konut hesabı açan vatandaşa yüzde 15 katkı sağlanacağı açıklamasını değerlendirdi. Akbıyık, bu konudaki çalışmaları olumlu bulduklarını ve desteklediklerini belirterek, Bu destek hem ev satışlarını artıracak, hem de piyasaya olumlu katkı sağlayacak" diye konuştu. Devlet katkısının dar ve orta gelirli insanlar için fırsat olduğunu ifade eden Akbıyık, ev satışının zaman içinde artacağını, bunun da konutla ilgili bütün sektörleri olumlu etkileyeceğini kaydetti. Akbıyık, "Konut kredisi kullanımı artacak. Bu çalışmayla inşaat sektörü de büyük bir ivme kazanacak. Müteahhitlerin önü açılacak. Kepez'de bu rüzgârdan nasibini alacak" şeklinde konuştu. 

Başkan Akbıyık, devlet katkısının konut alıcısında farkındalık yaratacağını belirterek, insanların bu desteği 

konuşup, tartışacağını ve ev alma kararım hızlandıracağını söyledi. 


"4 yıl için devlet yardımı yüzde 12"

 Bir bankada açılacak konut hesabına para yatıran kişinin, bu parayla konut sahibi olmak şartıyla 3 yıl sonra devlet yardımı almaya hak kazanacağının altını çizen Akbıyık, sözlerine şöyle devam etti: " 2'inci ve 3'üncü evini almak isteyenler sistemden faydalanamayacak. Bir bankada konut edinmek üzere açılacak hesaba yatırılan para, 5 yıl tutulup kullandığında yüzde 15 devlet ekleyecek. 5 yıl için para yatırıp 4'üncü yılında ev almak isteyenler için sistem kademeli olacak. 4 yıl için yüzde 12, üç yıl için yüzde 10 devlet yardımı olacak" 


Antalya Gündem


Geri Dön