24 / 04 / 2024

Konut teşviği vatandaşın kafasını karıştırdı!

Konut teşviği vatandaşın kafasını karıştırdı!

Başbakan Davutoğlu, ilk evini almak isteyene destek vereceklerini söyledi. Devlet desteği kafaları karıştırdı. Sektör "Olumlu bir adım" derken, vatandaş ise teşviği 'çözmeye' çalışıyor...



Başbakan Davutoğlu, ilk evini almak isteyene destek vereceklerini söyledi. Devlet desteği kafaları karıştırdı. Sektör "Olumlu bir adım" derken, vatandaş ise teşviği 'çözmeye' çalışıyor. Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Müteahhitler Birliği koordinatörlüğünde önceki gün düzenlenen 'İnşaat Sektörü Zirvesi'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk konutunu alacak olanlara 'devlet desteği' müjdesini verdi. 

Buna göre ilk evini, konut kredisiyle alacak olanlar, bankada 'konut hesabı' açacak. Konut hesabında 5 yıl sonunda biriken paranın yüzde 15'i kadar devlet desteği verilecek. Kişi hesapta 100 bin lira biriktirmişse, 15 bin lira da devlet desteği alarak, hesabındaki para 115 bin lira olacak. Bu para krediyle konut alımında peşinat olarak kullanılacak. Alacağı evin değerine göre yüzde 25 peşinat yatırmak zorunda olan kişi, peşinatı denkleştirdikten sonra ayrıca konut kredisi kullanacak. 


Konut hesabındaki devlet desteği için en az 3 yıl tasarruf yapmak şartı olacak. 3 yıllık tasarrufa yüzde 10,4 yıllık tasarrufa yüzde 12 devlet desteği verilecek. Davutoğlu dün de verdiği müjdenin bazı ayrıntılarını anlattı. Davutoğlu, devletin bu desteğinin konut talebini artırarak arz fazlasına yönelik dengeyi sağlamak ve yeni evliler ile düşük gelirlilere teşvik vermek adına olduğunu vurguladı. 


Yenigün


Geri Dön