24 / 04 / 2024

Konut vergisi ne kadar?

Konut vergisi ne kadar?

Konut vergisi yükümlüleri, gayrimenkullerinin bağlı olduğu belediyeye 2. taksit ödemelerini Kasım ayı içerisinde yapacak. Peki konut vergisi ne kadar? Ödenecek emlak vergisi nasıl hesaplanıyor? İşte yanıtı...



Konut vergisi ne kadar?

Konut vergisi, birden fazla dairesi olanlar; Birden fazla daire hissesine sahip olanlar; 200 metrekareden küçük kışlığının yanında bir de yazlık evi olanlar; Emekli aylığı dışında geliri olanlar; çalışanlar; Kira geliri ve faiz geliri gibi başka geliri olanlar tarafından ödeniyor.


Buna göre, 200 metrekareyi geçmeyen bir konuta sahip; Yazlık eve sahip olmayan kimseler, bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olan kimseler, emekli kimseler, hiçbir geliri olmayan kimseler, şehit yakınları olanlar, dul ve yetim kimseler, gaziler konut vergisinden muaf tutuluyor.


Konut vergisi ne kadar? Veri nasıl hesaplanır?

Konut vergisi için ödenecek tutarlar, gayrimenkullerin değeri üzerinden belirlenen emlak vergisi oranının hesaplanması suretiyle bulunuyor. 2013 yılı için belirlenen emlak vergisi oranları aşağıda sıralanıyor:


Normal yörelerde:

Meskenlerde      Binde 1

Diğer Binalarda Binde 2

Arazilerde Binde 1

Arsalarda Binde 3


Belediye sınırları ve Mücavir alanlarda:

Meskenlerde      Binde 2

Diğer Binalarda Binde 4

Arazilerde Binde 2

Arsalarda Binde 6


İki eşit taksit halinde ödenebilen konut vergisinin ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım ile 2 Aralık tarihleri arasında ödenecek.



Gayrimenkul vergisi 2013!
Emlak vergisi kaç lira?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön