19 / 04 / 2024

Konut yatırımcılarının yeni gözdesi Çekmeköy oldu!

Konut yatırımcılarının yeni gözdesi Çekmeköy oldu!

Yatırımcıların Anadolu yakasındaki yeni gözdesi Çekmeköy. Yüzde 75’i yeşil alandan oluşan yerleşim yerinde, birçok markalı konut projesi yer alıyor. Metro hattı projelerinin de etkisiyle, ilçedeki konut fiyatları son 5 yılda ikiye katlandı.



Üsküdar-Çekmeköy arasını 27 dakikada katedilmesini sağlayan metro hattıyla birlikte bölgedeki gayrimenkul fiyatları tırmanışa geçti. 2014 yılında 2 bin 150 lira seviyesinde olan metrekare birim değeri 5 bin lirayı aştı. Ofislerde ise rakamlar 2 bin 850 seviyesinden 7 bin seviyesine çıktı. Sultanbeyli ve Taşdelen üzerinden Sabiha Gökçen Havaalanı’na uzatılacak olan 16 istasyonlu metro hattı üzerinde bulunan mahallelerde bu değerler yüzde 20’nin üzerinde seyrediyor. Kiralamada ise üç yılda yüzde 40’a varan farklılaşma dikkat çekiyor. 

 

EN FAZLA 6 KAT  

Son 8 yılda yapılan plan çalışmalarıyla 50 bine yakın dairenin dönüştürüldüğü Çekmeköy’in  Alemdağ bölgesinde başlatılan kentsel dönüşümde belediye diğer ilçelerden farklı olarak yapılara azami 6 kat izni veriyor. İlçe genelindeki markalı konut projelerinde 1+0 dan 6+2’ye farklı tipte dairelerin yer aldığı projeler konumlanıyor. 


SEYİR KULELİ İLÇE

Çekmeköy Seyir Kulesi'nin inşaatında son aşamaya gelindi.  Merkez mahallesinde deniz seviyesinden 270 metre yükseklikte hayata geçirilen Çekmeköy Seyir Tepesi'nde park ve yeşil alanlar, hobi bahçeleri, tematik yürüyüş parkurları, tenis kortu, bisiklet parkuru, biyolojik gölet, futbol ve basketbol sahası yer alacak.  


İKİ PROJE BİRDEN 

 

Çekmeköy’ü keşfeden şirketlerden birisi de EgeYapı oldu.  Teknoloji firması Casper ile imza atan şirket, başlattığı ön talep süreciyle müstakil villa ve bahçeli daireler için 300 milyon liranın üzerinde yatırım yapıyor. 40 ve 22 dönümlük iki arazide proje geliştireceklerini söyleyen EGE Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “Çekmeköy bölgesi konumu ve doğası düşünüldüğünde yaşam kalitesi olarak İstanbul’un en değerli bölgelerinden biri. Şehir merkezine bu kadar yakın olmasına rağmen, ilçenin yüzde 75’i ormanlarla kaplı. Bu yüzden gelir seviyesi yüksek birçok insan yaşamak için bu bölgeyi tercih ediyor. Üçüncü köprü bağlantı yolunun bölgeden geçiyor olması, depreme dayanıklı altyapının bulunması ve diğer merkezlere yakın doğayla iç içe bir yaşam vaat ediyor olması en önemli değerlerinden” şeklinde konuştu. 


Metrekaresi 32 lira 

Bölgenin önde gelen şirketlerinden olan 216 Yapı’nın Çekmeköy'de inşa ettiği 216 Butik Plus'tateslim edilen dairelerin ardından ticari alanların kiralama ve satış süreci devam ediyor. İstinye Üniversitesi Çekmeköy yerleşkesiyle komşu olan projedeki ticari alanların metrekare kira bedeli ise 32 lira. 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar, Çekmeköy’de işlek bir cadde üzerinde yer alan projelerin yatırımcı için yüksek kâr vadettiğine dikkat çekerek, ” Ulaşım aksları üzerinde yer alan projelerde kiracı bulmak zor değil, yeter ki vatandaşın ne istediği bilinsin’’ mesajı verdi. Alemdağ Şile otobanı üzerindeki arsaların metrekare fiyatları ise minimum 5 bin lirayı aştı.  

Üç ilçenin metrosu 

 

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosu imar planı geçen ay askıya çıkarılırken,dünyada son teknolojiyi yakalayan ve insansız çalışabilen ilk metrolardan birisi olacak Üsküdar-Çekmeköy metrosu önümüzdeki günlerde hizmete giriyor. 


Ulaşımı nasıl?

- Sabiha Gökçen Havalimanı’na 15 dakika,

- Viaport AVM’ye 13 dakika,

- Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne 17 dakika,

- Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne 22 dakika, 

- Bostancı’ya 20 dakika,

-Ataşehir’e 15 dakika 

Yeni dairelerin fiyat aralığı 

 

- Yeni projelerde dairelerin metrekare birim fiyatı 4 bin 600 ila 5 bin 500 lira arasında değişiyor. 

- 1+1= 320 - 450 bin TL

- 2+1=380- 640 bin TL

- 3+1=600 - 850 bin TL


Çekmeköy’ün markalı projeleri

- 216 Yapı - 216 Butik Plus,

- İnanlar İnşaat - Terrace Koru, 

- Dumankaya - Çekmeköy Evleri,

- İş &Altınhas - Kasaba, 

- Sur Yapı –Gölbahçe,

- Zin D Yatırım= Zin D Diamond, 

- Has &Albayrak &Etna=AlethaMoonpark,

- Sinpaş GYO – Gökorman (Yeni),

-YCS-Komar Yapı – Villa projesi (Yeni),

- EgeYapı&Casper – dubleks proje(Yeni), 

-Ağaoğlu da yeni projesi için ön hazırlıklarını sürdürüyor. 


FİYATLAR  NEDEN ARTIYOR?

Üsküdar - Çekmeköy metrosuyla şehrin bir ucundan bir ucuna gitmek mümkün olacak, n Bölgenin en yeni ilçelerden biri olması ciddi kamu yatırımlarını da getirdi, n Her yıl farklı markaların yeni yatırımları açıklanıyor, n Yavuz Sultan Selim Köprüsünün bağlantı yolları buradan geçiyor, n Eğitim (üniversite) ve sağlık alanında (hastane) yatırımlar yapıldı, n Yoğun yapılaşma yok, emlak fiyatları uygun. 

 


Güneş / Mehmet CANITATLI 


Geri Dön