28 / 03 / 2024

Konut yatırımında Pendik neden tercih ediliyor?

Konut yatırımında Pendik neden tercih ediliyor?

İSTANBUL'UN doğu yakası merkezi konumda olan Pendik'te konut projelerine her gün yenisi eklenirken gayrimenkul fiyatları sürekli artıyor. Bu artışta İstanbul - Ankara YHT'nin de bölgeden geçmesi büyük rol oynuyor.



İSTANBUL'UN doğu yakası merkezi konumda olan Pendik'te konut projelerine her gün yenisi eklenirken gayrimenkul fiyatları sürekli artıyor. Bu artışta İstanbul -  Ankara  Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın (YHT), bölgeden geçmesi büyük rol oynuyor. Pendik'te satılık konut fiyatları bir yılda neredeyse yüzde 40 seviyesinde arttı. Kiralık konutlarda ise metrekare birim fiyatı artış hızı yüzde 551 buldu. 


ÇÜNKÜ; ilçe Sabiha Gökçen Havaalanı'na yakın ve bölgede pek çok büyük iş ve alışveriş merkezi bulunuyor. Nitelikli konut projelerin sayısı günden güne artıyor. Bölgede özellikle raylı sistem hattının gelişmesi yatırımcıların iştahını kabartıyor. Kadıköy Kartal Metro hattının Pendik'e ulaşması ve Pendik içerisine 15 duraklı metro hattının açılması ile birlikte gayrimenkul fiyatlarının daha da artması bekleniyor. 


Kurtköy, Çamlık, Yenişehir mahallelerinin yatırımcıların yüksek tercih alanları olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bölgedeki projeler üzerinde yapılan incelemelerde ailelere yönelik satışların yükselişini gördüklerini vurguluyor. Bölgede yapılması planlanan toplu taşıma projeleri, talebi daha da artıracak. 

Pendik, Yüksek Hızlı Tren (YHT), metro,  İzmir  yolu. havaalanı, teknopark gibi dev projeler bölgenin değerine büyük katlı sağladı. Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin ise Pendik'in son dönemde ciddi kamu yatırımları aldığını belirterek, erişilebilirliği artan ilçeye ilginin de arttığını söyledi. 5 yılda arsa ve konut metrekare fiyatlarının 5-6 kat arttığını söyleyen Şahin. "YHT, Pendik'i cazibe merkezi haline getirdi. Dev projelere ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 


Yeni Akit Ek


Geri Dön