24 / 04 / 2024

Konut yatırımının tam zamanı!

Konut yatırımının tam zamanı!

Evra Group Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Topaloğlu Emlakkulisi.com'a yaptığı açıklamalarda konut yatırımının tam zamanı olduğunu söyledi. İşte Hasan Topaloğlu ile gerçekleştirdiğimiz o röportaj...




Evra Group ve Haskule ortaklığıyla hayata geçen Pendik Sahil Konakları'nda metrekare birim fiyatı 8 bin TL'den başlıyor. Emlakkulisi.com olarak Evra Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Topaloğlu ile bir röportaj gerçekleştirdik. İşte o röportaj...


1-)Pendik Sahil Konakları projesinden biraz bahseder misiniz? 


-Sahil Konakları zemin +14 kattan oluşuyor, 7 bin 100 metrekare içinde 3 blok. Toplam 180 daire olacak. 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler var. Tamamıyla aile anlayışına uygun daireler ürettik. 300 araçlık kapalı otopark, kapalı yüzme havuzu gibi sosyal alanlar var. Eskiden denize sıfırdı, şimdi aramıza yeşil alan girdi, bahçesi deniz diyoruz, önü hiçbir şekilde kapanmayacak, Pendik'in en güzel noktasında. Anadolu yakasında Kadıköy'den Darıca'ya kadar böyle bir arsa bulmak çok zor belki ikincisi, üçüncüsü bulunamayacak. 




2-)24 Mart'ta satışa çıktınız, ne kadarı satıldı? Oturum için alan mı daha fazla yatırım için alan mı?


-Yüzde 20'si satıldı, satın alanların tamamına yakını oturmak için aldı. Böyle olunca orada daha güzel bir komşuluk olacağını ve ev alma komşu al düşüncesinin gerçekleşebileceği bir proje olduğunu düşünüyoruz.




3-)Bugün itibariyle fiyatlar nedir? Ödeme planı nasıl?


Bizim şu anda metrekare bazında en düşük fiyatımız 8 bin lira, en yüksek fiyatımız ise 12 bin lira. Lansmana özel olarak yüzde 15 indirimimiz var. Peşin almak isteyenlere ayrıca yüzde 10 indirim yapıyoruz. Yüzde 25 peşin alıyoruz, geri kalan tutarı 30 ay vadelendiriyoruz.




4-)İnşaat ne durumda?


-İnşaat yeni başladı, ilk bloğun temeli atıldı. Bir yandan betonarme çalışmaları, bir yandan hafriyat çalışmaları devam ediyor.




5-)Ne zaman teslim edilecek?


-2018'in 8. ayında projemizi teslim edeceğiz.




6-) Anadolu yakasının en çok prim yapan bölgelerinden birindesiniz. Proje 1 yılda yatırımcıya ne kadar kazandıracak?


-Pendik'in kendine has bir cazibesi var. Son zamanlarda Sabiha Gökçen Havaalanı'nın uluslararası havaalanına dönüşmesiyle, metronun ve deniz otobüsünün gelmesiyle, marinayla, TEM ve E-5 bağlantısıyla ulaşım ağlarının kesiştiği bir bölge oldu. Herkes Bakırköy'ü ulaşım akslarının merkezi zannediyor ama Bakırköy'de hızlı tren yok, Pendik'te hızlı tren var, Bakırköy'de TEM yok, Pendik'te TEM var. Modern sistemde hangi ulaşım ağları var ise Pendik'te tamamı var. Böyle olunca Pendik'teki yatırımlar daha hızlı değerleniyor, Pendik'te yatırım yapan geleceği en parlak ilçeye yatırım yapmış oluyor. Bunları göz önüne aldığımızda biz Sahil Konakları'nın 1 yıl içerisinde minimum yüzde 30 civarında bir prim yapacağına inanıyoruz.




7-)Torba Yasa'yla birlikte kentsel dönüşüm hızlanacak. Siz dönüşüme girmeyi düşünüyor musunuz?


-Artık dönüşümde 3'te 2 çoğunlukla kararlar alınabilecek. Bundan önceki haliyle kentsel dönüşümü düşünmedik. Daire sahiplerinin çok ciddi beklentileri oluyor, yorucu olduğu için girmedik. Bundan sonrası için ise şimdilik herhangi bir planlamamız yok.




8-)Yeni bir proje var mı?


-Evra Park projemizin ruhsatını aldık, satışlarına önümüzdeki günlerde başlıyoruz. 72 daire, 36 dükkan var. Projemiz Marmara Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi'nin yakınında.



9-)Statü Park'ın satışları devam ediyor, son kaç konut kaldı, aidatlar ne kadar?


Son 32 daire. Aidatlar 205 TL ile 400 TL arasında değişiyor. Merkezi sistem, otopark, sauna, havuz, Türk hamamı, güvenlik, asansör gibi giderlerin hepsi bu aidatın içinde.




10-) Faizlerin yüzde 1'in altına düşmesi gündemde, bununla ilgili düşünceleriniz nedir?


-Merkez Bankası'ndaki değişiklikle birlikte ilk olumlu sinyali aldık. İndirim olumlu ama yetmez, devamı gelmeli. Faizlerin mutlaka 1'in altına düşmesi lazım. Bu şekilde inşaat sektöründe ciddi bir canlanma olacağı kanaatindeyim. Türkiye ekonomisi önceden diğer sanayi dallarına göre şekillenirdi artık inşaat sektörüne göre şekilleniyor. Türkiye'deki ekonominin canlanması için önce inşaatın canlanması lazım. Bunun da olabilmesi için konut faizlerinin düşmesi gerekli. En geç iki ayda faizlerin düşeceği kanaatindeyim, daha da erken olabilir. Sonbaharda faizlerin düşmesiyle birlikte konut fiyatlarında ciddi bir artış bekliyorum o yüzden şimdi konuta yatırım yapmanın tam zamanı, yatırımcılar bunu fırsata dönüştürmeli. Buna gayrimenkul üreticisinin de, yatırımcının da ihtiyacı var. 



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Geri Dön