26 / 04 / 2024

Konut yatırımları hızlandı!

Konut yatırımları hızlandı!

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, darbe girişimi sonrasındaki inşaat sektöründeki süreci değerlendirdi. Cengiz, yatırımlarını hızlandırdıklarını söyledi.



Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, 40 yıldır Türkiye'nin ekonomik gelişimine katkı sağlamak amacıyla ticari risk göz etmeksizin en büyük yatırımları hayata geçirdiklerini söyledi. 


Cengiz, Türkiye'nin enerji ve ulaşım altyapısını iyileştirmek için gerçekleştirdikleri projelere ek olarak, ülkenin stratejik öneme sahip ve yurtdışına olan bağımlılığı azaltacak maden ve kimya sektörlerinde de yatırımlarını sürdüklerini söyledi. 


Mardin Mazıdağı'nda devam eden 1 milyar dolarlık yatırımlarını hızlandırdıklarını açıklayan Cengiz, "Başta Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olan İstanbul Yeni Havalimanı dahil olmak üzere bütün şantiye ve fabrikalarda 16 Temmuz günü hiç duraksamadan çalışmalara devam ettik. Cengiz Holding olarak, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin ilk Nükleer Santral projesi Akkuyu Nükleer ortakları arasında yer alarak, Türkiye için çalışmaya ve dev yatırımlara öncülük etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.



Sabah


Geri Dön