19 / 04 / 2024

Konuta uzun bayram tatili hiç iyi gelmedi!

Konuta uzun bayram tatili hiç iyi gelmedi!

Markalı gayrimenkul sektörünün genel durumunun işaretini veren Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın temmuz ayı rakamları uzun Ramazan Bayramı tatilinin konut satışlarına olumsuz yansıdığını ortaya koydu.



Markalı gayrimenkul sektörünün genel durumunun işaretini veren Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın temmuz ayı rakamları uzun Ramazan Bayramı tatilinin konut satışlarına olumsuz yansıdığını ortaya koydu. Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen rakamlara göre temmuz ayı boyunca 364 konut satılırken hasılat bedeli 209 milyon lirada kaldı. Bir önceki ay yani haziran ayında bin 224 konut satışı ile 489 milyon lira hasılat elde edildiğinden hareket edildiğinde hasılatın yüzde 50'den fazla düştüğü görüldü. 


7 AYDA 2 MİLYAR LİRALIK SATIŞ


2013 yılını 15 bin 141 konut satışı ve 5.9 milyar liralık rekor hasılat ile kapatan Emlak Konut GYO'nun rakamları Aralık 2013'ten itibaren operasyonların etkisi ile düşüşe geçmişti. Yılın ilk beş ayında 2013 göre oldukça geriden gelen rakamlarda en büyük toparlanma haziran ayında yaşanmıştı. 


Ancak temmuz ayında Ramazan Bayramı ve tatil dönemi olmasının da etkisi ile yukarı hareketin devam edemediği görüldü. İlk yedi ay itibarıyla toplam satış adedi 4 bin 650, hasılat ise 2 milyar lira olarak gerçekleşti. 


Habertürk


Geri Dön