18 / 04 / 2024

Konutlar seçim sonrası zamlanacak!

Konutlar seçim sonrası zamlanacak!

Yatırımcılara kazandırma devam Eden projeler geliştirdiklerini anlatan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, seçimden sonra yapılacak ‘zorunlu’ zam öncesinde, gayrimenkul almayı düşünenlere,‘Şimdi tam alım zamanı’ mesajı verdi.



Yatırımcılara kazandırma devam Eden projeler geliştirdiklerini anlatan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, seçimden sonra yapılacak ‘zorunlu’ zam öncesinde, gayrimenkul almayı düşünenlere,‘Şimdi tam alım zamanı’ mesajı verdi. 


Güneşli ve Sultanbeyli projelerinde lansman dönemi avantajlarınız devam ediyor mu?

Altan Elmas: Güneşli ’de bulunan Mirage Rezidans projemizde ‘Küçük Taksitlerle Büyük Yatırım’ adı ile kampanya yapıyoruz. Kampanya kapsamında müşterilerimize sıfır peşinat fırsatı sunuyoruz. Ev tercihini 2+1 olarak değerlendirmek isteyen müşterilerimiz için 130 metrekare 2+1 bir daire için yüzde 5 kampanya indirimi ile 706 bin 800 lira fiyatıyla ferah bir yaşamın kapılarını aralıyoruz. 130 metrekare 2+1 dairenizi hiç peşinat ödemeden 120 ay boyunca aylık 4 bin 156 liradan başlayan taksitler ödeyerek alma fırsatı sunuyoruz. Ödemeleri; Aralık 2016, 2017, 2018 ve 2019 tarihlerinde gerçekleştirecekleri dört ara ödeme ile tamamlıyoruz.


Sultanbeyli’de bulunan İlkbahar projemizde ise 1.522 liradan başlayan taksitler ve Aralık 2016, 2017, 2018 ve 2019 tarihlerine yayılmış vade farksız ara ödeme fırsatları ile ev sahibi olma imkânı sunuyoruz. Projemizde geniş aileler için tasarlanan 120 metrekare 2+1 dairelere yüzde 5 indirim ile hiç peşinat ödemeden 484 bin 500 liraya sahip olma fırsatı sunuyoruz. Kampanya kapsamında 120 ay boyunca aylık 2 bin 985 liradan başlayan taksitler ile Aralık 2016, 2017, 2018 ve 2019 tarihlerinde yapılacak olan 53 bin 295 lira ara ödeme ile ödemeleri tamamlatıyoruz.


Ayrıca Sur Yapı Mirage ve Sur Yapı İlkbahar’da yüzde 5 kampanya indirimine ek olarak tamamı peşin veya peşin + banka kredili ödemelerde yüzde 10 indirim fırsatı sunuyoruz.


Bu projelerde primlenme oranları nedir? Proje bittiğinde sonuç ne olabilir?

A.Elmas: Geçtiğimiz üç yıl içinde 3 bin 142 konut teslim ettik. Bu konutların üç yıl önceki cirosu 1.1 milyar lira. Bugün aynı konutların ikinci eldeki ciroları yaklaşık 2.2 milyar liradır. Buda projelerimiz ortalama 1.5 yıl içinde iki katı değer kazandığını gösteriyor.


Mart ayında lansmanını yaptığımız İlkabahar projemizin yaklaşık yüzde 80’nini, Mirage Rezidans projemizin yüzde 50’sini sattık, bu süre içerisinde projelerimiz değer kazandı ve daha fazla da kazanacaktır. Projelerimizin inşaatı bittiğinde yukarıdaki örnekte olduğu gibi değer kazanacağını öngörüyoruz.


ÜCRETSİZ ÖN MUHASEBE VE PERAKENDE SATIŞ PROGRAMI HEMEN İNDİR


Eyüp'teki AVM projesinde inşaat ve satış hızı hangi seviyelerde?

A.Elmas: Eyüp’te bulunan alt katında bir alışveriş merkezi ve üzerinde de 195 adet ofisin bulunduğu, lokasyon olarak Bayrampaşa ve Demirkapı Metro İstasyonlarının hemen yanı başında, metrobüs durağına 450 metre, E5’e 600 metre, TEM bağlantı yoluna ve tarihi yarımadaya komşu konumda bulunan Axis İstanbul projemizin inşaatı hızla devam ediyor. 2016 yılında teslimini yapacağımız Haliç manzaralı projemizde satışların yüzde 50 sinden fazlasını bitirdik.


Ofislerde avantajlı satış seçenekleri devam ediyor mu?

A.Elmas: A Plus lüks ofislerin bulunduğu Axis İstanbul projemizde ‘Bu Kampanya İşinize Gelecek’ sloganıyla kampanya başlattık. Kampanya kapsamında Axis İstanbul projemizde A plus ofisler yüzde 10 kampanya indirimi, 4 bin 705 liradan başlayan taksitler ve 120 aya varan vade imkânı sunuyoruz. Ayrıca tamamı peşin ya da peşin + banka kredili ödeme yapmak isteyen müşterilerimize yüzde 10 kampanya indirimine ek yüzde 10 indirim fırsatı daha sunuyoruz.


Seçim öncesi gayrimenkul piyasasının durumunu nasıl görüyorsunuz?

A.Elmas: Gayrimenkulde şuan yatırımcı profili ağır basıyor. Şu anda alım yapan kitleyi risk almayı seven ve seçim sonrası ortamın her ihtimalde bugünden daha iyi olacağını öngören aktif yatırımcı kitle olarak tanımlamak mümkün. Maliyetlerin henüz konut satış fiyatlarına yansımadığını ve konut fiyatlarının artacağını görüp marka projelerden 1+1 ve 2+1’lere ilgi gösteriyorlar. Seçim sonrasında satışlarda bir artış olacağını düşünüyorlar. Oturumcu müşteri ise avantajlı kampanyalara ilgi gösteriyor. Seçim sonrasında dövizden dolayı artan maliyetlerle ile ilgili yüzde 10 – 15’lik fiyat artışı da gelecek. Dolayısıyla markalı konut firmalarının yaptığı uygun kampanyalar ve ödeme planlarının yanı sıra henüz dövizde meydana gelen maliyet artışının yansıtılmaması nedeniyle şuan alım yapmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcı için fırsat ortamı söz konusu.


Zorunlu zam beklentisi hâkim, bu kapsamda satışta olan projeleriniz için bir planınız var mı?

A. Elmas: Döviz kurundaki artışın maliyetlere getirdiği ek yük az veya çok olsun dövize bağımlı tüm sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe de etkili olacak. Bu kapsamda talebin kaldırabileceği ölçüde fiyat düzenlemeleri gündeme gelecektir. Biz Sur Yapı olarak konut ve ofis alıcılarının satın alımlarını desteklemek adına yeni cazip ödeme imkânları sunan kampanyalar düzenlemeye devam ediyoruz.


Yeni Akit


Geri Dön