23 / 04 / 2024

Konutlarda çevre temizlik vergisi tarifesi 2015!

Konutlarda çevre temizlik vergisi tarifesi 2015!

Konut ve işyeri olarak kullanılan yapılar için ödenmesi gereken vergilerin başında emlak ve çevre temizlik vergisi geliyor. Peki, bu yıl çevre temizlik vergisi ne kadar ödenecek? İşte, konutlarda çevre temizlik vergisi tarifesi 2015!



Konutlarda çevre temizlik vergisi tarifesi 2015!

Belediyeler tarafından verilen çevre temizlik himzetlerinden faydalanan,  konut ve işyeri kullanıcılarının bu hizmetlerin karşılığı olarak çevre ve temizlik vergisi ödemeleri gerekiyor.


Çevre temizlik vergisinin mükellefi, yukarıda da belirttiğimiz gibi binanın kullanıcısı oluyor. Eğer taşınmaz içerisinde kiracı var ise vergiyi ödemesi gereken kişi kiracı oluyor.


Çevre temizlik vergisi, bina/apartman katında ikamet edenler veya işyerini kullananlar tarafından yılda iki kez ödeniyor. 2015 yılı çevre temizlik vergisi 1. taksit ödemeleri devam ediyor. Verginin ödemeleri 10 gün sonra son bulacak.


Konutlarda çevre temizlik vergisi tarifesi 2015!

Çevre temizlik vergisi ödemelerinde işyeri ve konutlar için farklılık gösteriyor. Çöp vergisi konutlarda su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanıyor ve su faturalarına yansıtılıyor. 


İşyerleri ve diğer şekillerde kullanılan binalar içinse belediyeye giderek ödenmesi gerekiyor


Belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacı belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinde karşılayan konutlar ile işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binaların yıl içinde kullanılmaya başlanması halinde, mükellefler; kullanmaya başladıkları tarihten itibaren 30 gün içinde bildirim veriliyor.


İşyeri çevre temizlik vergisi tarifeleri 2015!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön