19 / 04 / 2024

Konutlarda güneş enerjili çatı sistemleri dönemi başlıyor!

Konutlarda güneş enerjili çatı sistemleri dönemi başlıyor!

Çevre dostu Güneş Enerjili Çatı Sistemleri Türkiyede ilk defa BRAAS ile bütünleşik bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Konutlarda  ısınmaya destek sağlayan bu sistemler çatıları enerji üssü haline getiriyor



En büyük potansiyel temiz enerji kaynaklarından birisi olan GÜNEŞ enerjisinin kullanılması için Türkiye coğrafi açıdan çok şanslı.


Çatı çözülmesi gereken bir sistemdir. felsefesiyle müşterilerine hizmet veren Braas; yeni ürünleri Güneş Enerjili Çatı Sistemleri ile firma misyonlarına yeni bir boyut katarak, çatıyı enerji üreten bir merkez haline getiriyor. Sistemdeki güneş kolektörleri ile akıllı hale gelen eğimli ve teras çatılar; güneş enerjisini kullanarak konutların, sanayi yapılarının ve otellerin ısınma ve sıcak su ihtiyacına destek oluyor. Braas güneş kolektörlerinin gelişmiş teknolojisi Türkiye şartlarında üstün verim sağlayarak; binalarda sıcak su ve ısınma ihtiyacını karşılamada önemli bir katkı sağlıyor. Örneğin Ege bölgesinde 4 yıldızlı 85 odalı bir otel için yapılan fizibilite çalışmasında, sistemin kendini amorti etme süresinin 3 ila 5 yıldan başladığı ve misafirlerin sıcak su ihtiyacının önemli oranlarda karşılanabildiği ortaya konulmuştur.

Braas Güneş Enerjili Çatı Sistemleri sadece konut sakinlerine değil, otel işletmecileri ve sanayicilere de tek yatırım ile uzun yıllar enerji tasarrufu imknı sağlıyor. Güneş Enerji Sistemlerinde yanlış projelendirme tüm yatırımı riske atabiliyor. Bu nedenle her bir proje, Braasın konusunda uzman ekipleri tarafından ayrı olarak ele alınıyor, gerekli hesapları yapılarak tüm sistem tek elden tasarlanıyor. Sistem, bu avantajları ile lanse edildiği geçen yıldan bu yana gerek turistik, gerekse sanayi yapılarında önemli referans projelerine imza atmaya devam ediyor.

Türkiyenin Enerji Tüketimi Rakamları

Enerjiyi verimli kullanma konusunda Türkiyede henüz gerekli ve yeterli önlemler alınmaya başlanmadı. Yapılan araştırmalara göre günümüzde küresel enerji tüketiminin yüzde 35i konutlarda ve ticari binalarda gerçekleşiyor. Bu bağlamda Türkiyenin enerji yoğunluğunu ve karbon salınımını azaltması için kararlı uygulamaları hayata geçirmesi gerekiyor. Türkiye gerek bulunduğu coğrafi konum, gerekse yenilenebilir enerji kaynaklarının çeşitliliği ile karbon salınımını teknolojik gelişmelere de bağlı olarak daha etkin bir şekilde azaltma imknına sahip. Örneğin Ege Bölgesinde yaklaşık 200 kişi kapasiteli bir işletmede solar sistem kullanımı ile yılda 12 ton karbon salınımı önlenebiliyor. Enerjiyi ağırlıklı olarak ithal etme durumunda olan ülkemiz için güneş enerjisinin önemli imknlar sağlayacağı düşünülüyor.

Braasın bu rakamlardan yola çıkarak sunduğu solar sistem konusundaki çözümler Türkiyede bir ilk olma özelliğine sahip. Doğaya hiçbir zararlı madde emisyonunda bulunmayan güneş enerjili çatı sistemleri; Braasın profesyonel ekibi tarafından, eğimli ve teras çatılara tam uyumlu olarak monte ediliyor. Sızdırmazlık garantisi bulunan sistemler, bir güneş enerji sisteminde insan sağlığı açısından en önemli konulardan biri olan lejyoner bakterisine üremesine karşı da yüksek güvenlik tasarımına sahip. Çatılardaki görüntü kirliliğine estetik yönü ve entegre yapısıyla çözüm bulan Braas; müstakil evlerden apartmanlara, turistik tesislerden sosyal yapılara kadar tüm binalarda kullanılabiliyor. Uzman Braas ekipleri tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirilen keşif, fizibilite çalışmaları ile de yatırımın geri dönüşleri önceden belirleniyor.

Neden Güneş Enerjisi

Yaşanan küresel ısınma Dünyada temiz enerji kaynaklarına duyulan gereksinimi günden güne arttırıyor. Kullanılan enerji kaynaklarının da gün geçtikçe azalması alternatif enerji kaynaklarına yönelinmesine sebep oluyor.

Yenilenebilir yani tükenmeyen enerji kaynakları sıralamasında ilk sırada yer alan Güneş; milyonlarca yıl büyüklüğünü koruyabilecek enerji kapasitesine sahip konumda. Dünyanın yıllık enerji ihtiyacını sadece birkaç saat içerisinde gezegenimize ulaştıran Güneş; tamamen ücretsiz bir kaynak olmasının yanı sıra atıksız olduğu için de doğa dostu.

Coğrafi konumu itibariyle ülkemizde, güneşlenme alanları ve süreleri oldukça yüksek. Bu avantajdan yararlanarak Güneş Enerjisi Sistemlerinin kullanılmasını yaygınlaştırma hedefine sahip olan Braas; ülke ekonomisine milyonlarca Liralık tasarruf sağlamayı hedefliyor.

Braas Çatı Sistemleri Hakkında

Merkezi Almanyada bulunan dünyanın en büyük kiremit ve çatı sistemleri üreticisi Monier Grup, 4 kıtada, 42 ülkede 150den fazla üretim tesisi ve 10.000 çalışanı ile sektöründe pazar lideri olarak faaliyet gösteriyor.

Türkiyede Braas markası ile 1998den beri üretim gerçekleştiren firmanın 36.000 m2 alan üzerine kurulu Gebze tesisleri; tam otomasyonlu uygulama teknolojisi ile dünyanın en büyük kiremit üretim fabrikalarından biri olma özelliğine sahip.

Tasarım ürünleri ile yepyeni bir çatı sistemi anlayışını hayata geçiren Braas; kiremit, su yalıtımı, ısı yalıtımı, baca, çatı penceresi ve çıkış kapakları, yağmur dereleri, çatıdan düşmeyi önleyici sistemler, güneş enerjisi ve birçok özel detay çözümlerinden oluşan geniş bir ürün yelpazesine sahip. Braas, yeni nesil teknolojilerle üretilen yenilikçi ürünlerinin yanı sıra, çatı ve güneş enerjisi konularında danışmanlık - mühendislik hizmetlerini de en yüksek kalite ile müşterilerine sunuyor.

 


Geri Dön