24 / 04 / 2024

Konutların çevre temizlik vergisi 2015!

Konutların çevre temizlik vergisi 2015!

Çevre temizlik vergisi ödemeleri işyeri ve meskenlerde farklı şekilde hesaplanıp; farklı şekilde ödeniyor. Peki, konutların çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar? Konutların çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?



Konutların çevre temizlik vergisi 2015!

Çevre temizlik vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor.


Vergi mükellefi, taşınmaz malın sahibi değil, kullanıcısı oluyor. Buna göre taşınmazda kiracı olması halinde vergiden kiracı sorumlu oluyor. Verginin mükellefiyeti ise taşınmazın kullanılmaya başlanması birlikte başlıyor.


Vergi ödemeleri işyeri ve meskenlerde farklı şekilde hesaplanıp; farklı şekilde ödeniyor. İşyeri için verginin belediyeden ödenmesi gerekiyor. Ancak konutların çevre temizlik vergisi su faturalarına yansıtılıyor.


Peki, konutların çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?


Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanacaktır.


Diğer taraftan, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi, aşağıda yer alan ilgili tarifelerin yedinci grubunun belediye meclislerince en son intibak ettirilen derecelere ait tutarlar üzerinden tahakkuk ettirilecektir.



Çevre temizlik vergisi gecikme zammı 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön