20 / 04 / 2024

Konutlaşma sanayi ve turizmle orantılı!

 Konutlaşma sanayi ve turizmle orantılı!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, turizmde marka olan Foça, Dikili, Urla, Çeşme ve Dikili ile Çandarlı Limanı bölgesinde yapılaşmanın arttığını söyledi.



Son dönemde büyük yatırımcıların ilgi gösterdiği İzmir'de, konut sayısı sanayileşme ve turizmin etkisini oıtaya koydu.  İzmir  Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, turizmde marka olan Foça, Dikili, Urla, Çeşme ve Dikili ile Çandarlı Limanı bölgesinde yapılaşmanın arttığını söyledi. 


Güleroğlu, "Sanayini artması sektörü destekliyor. İnsanlar bir yere yatırım yapıyorsa lojistik düşünüyor demektir. Firmalar bürolarını kent merkezine, barınma ihtiyacım da iş yaptıkları bölgelere kuruyor. İş hareketliliğinin artmasıyla ciddi artış yaşanıyor. İstanbul ve  Ankara  yatırımcısı İzmir'e yatırımım çoktan yaptı. İzmir, diğer büyük illere bakıldığında ucuz ve iklim şartları daha uygun. İnsanlar bu hususlara dikkat ediyor" dedi. 


Fiyatlardaki artış ve talebin kent merkezinde görülmediğini ifade eden Mesut Güleroğlu, "Kent içinde durgunluk var. Piyasa hükümetin kurulmasını bekliyor. Ardından konut piyasasında hareketlenme yaşanacağını düşünüyoruz" dedi. 


Homeofisler revaçta

Güleroğlu, "Rezidansa talep piyasanın yüzde 20'sini oluşturuyor. Eski tip konut sistemine olan ilgi daha fazla. Bazı bölgelerimizde 'homeofîs' tabir edilen evler revaçta" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön