24 / 04 / 2024

Konutta 20 yıl vade kampanyası Şubat'ta başlıyor!

Konutta 20 yıl vade kampanyası Şubat'ta başlıyor!

Emlak Konut GYO önderliğinde hayata geçirilecek olan konutta 20 yıl vade kampanyası Şubat'ta başlayacak.



Emlak Konut GYO önderliğindeki kampanyanın şubat ayının ilk haftası başlaması ve mart sonuna kadar devam etmesi planlanıyor. Hürriyet’in önceki gün duyurduğu bu kampanya ile markalı konutlar ilk kez 20 yıl (240 ay) vade ile satılacak. Sektör temsilcileri 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bir kampanya atağı başlatmıştı. Yeni kampanyada ise faiz oranları Ağustos 2016’da yapılan ilk kampanyaya oranla daha da avantajlı olacak. Geçen yıl 120 ay 0.70 faiz oranı ile satış yapılmıştı. Bu defa 120 ayda 0.50’den düşük faiz oranı hedefleniyor. 240 ayda ise 0.70 civarı için çalışılacak.


EN BÜYÜK AVANTAJ

Önceki gün gayrimenkul sektörü temsilcileri ile bir araya geldiklerini ve görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Biz ülke ekonomisine destek olmak için 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası önemli bir kampanya başlatmıştık. Şimdi ikinci adımı atıyoruz. Burada vadeyi uzatıp, faizi daha da düşürmeyi hedefliyoruz. Emlak Konut, bankalar ve gayrimenkul geliştiren firmalar hepsi üzerine düşen fedakarlığı yapacak. Ev almak hiç bu kadar avantajlı olmamıştı. 45-50 gün sürmesi beklenen yeni kampanya ile alt ve orta gelirli vatandaşın da ev sahibi olmasını hedefliyoruz” dedi. Kurum, 15 bin konutun bu kampanya ile satışa çıkacağını söyledi. Kampanyayı değerlendiren Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, “240 ay vade ile taksitler düşecek ve orta gelirlinin ev sahibi olmasının yolu açılacak. Bu kampanyaya ilk destek vermesi gereken de devlet bankaları” dedi.


Hürriyet / Gülistan ALAGÖZ


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


Emlak Konut GYO, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından başlattığı konut seferberliğinin ikinci fazını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Şubatta başlayacak kampanyayla Türkiye'de ilk kez vade oranı 20 yıla, faiz ise 0.70'in altına çekilecek.  


15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında elini taşın altına koyan gayrimenkul sektörü, Emlak Konut GYO öncülüğünde bir dizi kampanya başlatmış, faizleri 0.70'e kadar indirmişti. Şimdi yine Emlak konut GYO öncülüğünde kampanya seferberliğinin ikinci fazı başlıyor. Şubat ayında başlayacak kampanya ile Türkiye'de ilk kez vade oranı 20 yıla faiz ise 0.70'in altına çekilecek. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 15 Temmuz sonrası başlatılan kampanyanın çok başarılı olduğunu, bu kampanya sonrasında 'Acaba daha neler yapabiliriz' diye düşünmeye başladıklarını belirterek, "Bunun için sektör temsilcileriyle bir araya geldik, 'faiz oranını daha da düşürüp, vadeyi uzatacak bir kampanya hazırlayalım' dedik. Şu anda detaylar bankalarla konuşuluyor" dedi. 


BANKALAR DESTEK OLACAK

Bu süreçte bankaların üstüne düşeni yapacağını vurgulayan Murat Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü; "Onlar da üstüne düşeni yapacak, biz de öyle… Orta ve orta altının konut alması için ne yapılması gerekiyorsa yapılacak. Kampanyamız şubat başında başlayacak. Emlak Konut'un dahil olduğu projelerdeki 15 bin bağımsız bölümün içindeki belli bi oran bu kampanyaya ayrılacak. Aşağı yukarı 3 bin konutun bu ampanya dahilinde satışa sunulacağını tahmin ediyorum."


7 aylık satışı 1 ayda yapmıştı

15 Temmuz sonrasında başlatılan kampanyayla birlikte Emlak konut GYO, yılın ilk 7 aylık döneminde gerçekleştirdiği satış rakamına 1 ayda ulaşmış, 2 bin 547 bağımsız birim satmıştı. Emlak Konut GYO'nun ardından GYODER de seferberliğe destek vererek, "Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye" kampanyasını hayata geçirerek,  3 bine yakın konut ve yaklaşık 400 ofis satışı gerçekleşmişti.  


Gerekirse kâr etmeyeceğiz

Bunun gayrimenkul sektörü için 'ikinci fedakarlık dönemi' olduğunu vurgulayan Kurum, "Gerekirse kâr etmeyeceğiz, yüklenicilerimiz de kâr etmeyecek. Hatta maliyetin altında bile satış yapabiliriz" diye konuştu. Kurum, bu kampanyada da yoğun ilgi beklediklerini söyledi. 


Akşam 



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hem konut satışlarının etkilenmemesi hem de ekonominin çarklarının dönmeye devam etmesi için 0.70 faiz ve 120 ay vade ile konut sahibi olma imkânı veren kampanyasında ikinci dönem başlıyor.


50 milyar TL bekleniyor

Şimdilik Emlak Konut ile gelir paylaşımı modeliyle yapılan projeleri kapsayacak kampanyada yaklaşık 15 bin konut ve işyerinin satılması planlanıyor. Bu da 15 milyarlık bir proje hacmini kapsıyor. Fakat bir önceki kampanyada olduğu gibi, firmaların satacağı konutlar sınırlı tutulacak. Ayrıntılar henüz netleşmese de bir önceki kampanyada olduğu gibi firmalara yüzde 20'lik kontenjan ayrılacağı öngörülüyor. Kampanyaya Emlak Konut dışındaki firmalar da katılırsa, satılacak konut sayısının 50 bini bulması öngörülüyor. Bu satıştan da yaklaşık 50 milyar TL'lik bir gelir elde edileceği öngörülüyor.

Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, “Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz kampanyasıyla ağustos ayında 2 bin 547 adet bağımsız bölüm karşılığı 1 milyar 960 milyon TL değerinde satış gerçekleşti. Bir ayda ilk 7 ayın toplamı kadar satış yaptık” demişti.


2016'da 7.3 milyarlık satış yaptı

Emlak Konut'un 2016'da sattığı bağımsız bölüm sayısı 10.053 oldu. Bu satışlardan elde edilen hasılat tutarı 7 milyar 329 milyon lira. Şirketin 2017 yılı için belirlediği hedef 8 milyar liralık satış.


"Finansman maliyeti önemli"

GYODER'in Başkanı Aziz Torun: "Emlak Konut'un başlatacağı kampanyaya Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) olarak olumlu bakıyoruz. 2005'lerde konut sahibi olmak isteyenler ortalama 5 yıllık vadelerle konut alıyorlardı. Son dönemde konutta vade süresi 10 yıla kadar çıktı. Avrupa'da konut almak isteyenler ise 30 yıla varan vadelerle konut sahibi olabiliyor. 10 yıl içerisinde hem enflasyon nedeniyle hem de projelerin değerinin artmasıyla konut fiyatları yükseldi. Fakat ödeme gücü aynı oranda yükselemedi. Planlanan kampanya yeni bir model olarak gözüküyor. Kampanyayla ödeme alternatiflerinin artırılması planlanıyor. Fakat burada önemli olan finansman maliyetinin ne olacağı. Üyelerimizle bu konu üzerinde çalışmalarımız devam ediyor."


"Orta gelirli vatandaşa ulaşılır"

KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik: "Sektör konut kredilerinde vadenin 20 yıla kadar uzatılmasını temenni ediyordu. Fakat bu finansmanı, firmaların tek başına karşılaması mümkün değil. Şu anda bankalarla görüşmeler devam ediyor. Bankalar konut kredilerinde vadeyi 20 yıla çekerse orta ve dar gelirli vatandaşlar borçlarını uzun vadeye yayarak daha kolay ev sahibi olabilecek. Bankacılık sektörüyle anlaşma sağlanırsa piyasa canlanır."


"Konutta 2017'nin ilk müjdeli haberi"

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: "Vatandaşlar, yurtdışında olduğu gibi küçük taksitlerle ev sahibi olmak istiyorlar. Eğer planlanan kampanya hayata geçerse, sektörde çok büyük canlılık yaşanır. Emlak Konut'un planladığı bu kampanyayı konut sektörü açısından 2017 yılının ilk müjdeli haberi olarak değerlendiriyorum."


"Elinde döviz tutan konuta yönelir"

ARTAŞ İnşaat Başkanı Süleyman Çetinsaya: "20 yıl vadeyle konut satışının mümkün olduğunu düşünüyorum fakat firmalar bu finansmanı tek başına kaldıramazlar. Bu kampanya ev alma planlarını erteleyenleri harekete geçirecektir. Kampanya ile yatırımlarını yastık altında bekleten ya da elinde döviz tutan vatandaşlar konut alımına yönelecektir."


Konut kredi maliyeti yüzde 9 azaldı

Konut kredisi faiz oranlarının son 1 yılda yüzde 1.07'lerden yüzde 0.88'lere gerilemesi, ev almak isteyen tüketicilerin kredi maliyetini yüzde 9 düşürdü. Halihazırda yüzde 0.88 oranla 10 yıl vadeli konut kredisi kullanmak mümkün. Faiz oranlarındaki düşüş nedeniyle 100 bin lira kredi çeken bir vatandaş, 1 yıl önceye kıyasla 15 bin lira daha az ödüyor. 2016 yılının ocak ayında alacağı konut için 10 yıl vadeli 100 bin lira tutarında kredi çeken bir tüketici toplamda 178 bin lira öderken, 2017 Ocak'ta rakam 162 bin liraya geriledi.




Yeni Şafak


Haber Yenibirlik'te şöyle yer aldı


Emlak Konut GYO, 20 yıl vade ve yüzde 0.70'in altında düşük faizle konut satışı dönemine hazırlanıyor. 

Vadenin 20 yıla çıkmasıyla taksitlerin düşmesi ve düşük faiz ile dar ve orta gelirlinin ev hayallerini gerçeğe dönüştürmek amaçlanıyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Emlak Konut GYO öncülüğünde bir kampanya başlatılarak, GYODER'in de destekleri ile 56 bin konutu kapsayan 120 ay vade imkanları sağlanmıştı. Bu seferberlik ile 2016 yılını karla kapatan sektör, bu etkinin 2017 yılında da sürmesi için yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. 


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, sektörde markalı konut üreten müteahhitlerle bir toplantı gerçekleştirdi. Ataşehir'deki Emlak Konut GYO Genel Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda, inşaat firmalarının patronları ile ekonomiye ivme kazandıracak, sektörü hareketlendirecek görüşler için beyin fırtınası yapıldı. 


50'den fazla katılımcının yer aldığı, 3 saate yakın süren toplantı sonunda sektörde büyük yankı uyandıran bir karar çıktı. Markalı konut projelerinin 240 ay (20 yıl) vadeyle satılması ve taksitlerin düşmesi hedefleniyor. Faiz oranları için de bankalarla görüşmeler gerçekleştirilecek. Yeni kampanya detaylarının Emlak Konut GYO tarafından açıklanması beklenirken şimdiden konuyla ilgili değerlendirmeler de gelmeye başladı. 


"DAR VE ORTA GELİRLİNİN EV HAYALİ.." 

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Konut kredisi vadelerinin 20 yıla uzaması konusunda yapılan çalışma olumlu yönde bir seferberlik başlattı. Emlak Konut öncülüğünde 2016 sonuna kadar 0.70 faiz ve 120 ay vadeli kampanya yapılmıştı. Şimdi ise 20 yıl yani 240 ay vade ile konut satışı gündeme geldi. Böylelikle orta ve dar gelirli vatandaşlar, daha kolay ev sahibi olabilecek. Borçlarını daha uzun vadeye yayarak ev hayallerini gerçekleştirebilecek. Hatta bu vadelerin daha uzun aylara yayılması gerektiğini düşünüyoruz. 

Bazı gelişmiş ülkelerde konut vade oranı 30 yıla kadar uzayabiliyor. Konut üreticisi olarak bu sistemi destekliyor ve elimizden geleni yapmak istiyoruz. Ayrıca faiz oranları 0,70'e inerek, sektörde büyük bir canlılık sağlanmıştı. 


Konut kredilerinde faizin düşmesi gerektiğine inanıyoruz. Böylelikle konut satışlarında büyük oranda artış görülecek. Konut satışlarının artması demek, Türk ekonomisinin canlanması anlamına gelecektir" ifadelerini kullandı. 


"KONUT SATIŞLAR11.5 MİLYONA ULAŞIR" 

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal; "Emlak Konut GYO'nun 240 ay vadeli konut satışı seferberliğini değerlendirdi. Akbal, 2016 yılında 120 ay vade, 0.70 faiz oranları konut almak isteyen tüketiciyi rahatlattı. 


Eylül ayı itibarıyla sektörün yüzü güldü, yıl sonu satışlarında Türkiye'de zor koşullar olmasına rağmen 1.2 milyon gayrimenkul satışına ulaştık. Şimdi sektörün önünü açacak yeni bir seferberlik başlıyor. 240 ay vade, yani 20 yıllık kredi döneminin başlaması; konut almak isteyip, yüksek taksitten korkan tüketiciye çözüm getiriyor. Bu Türkiye'nin belkemiğini oluşturan 'orta direk'i satın almaya iten, ona motivasyon oluşturan bir karar olur. Özellikle orta ve dar gelirli tüketicilerin, markalı konut ihtiyacını karşılar.Tüketiciyi yüksekfaiz baskısından kurtarır. Aynı zamanda yatırımcıyı da motive eder. Yatırımcının daha kolay konut satıp, yeni yatırıma yönelme sürecini hızlandırır. Bu kararla birlikte, 2017 yılında konut satışları 1.5 milyona ulaşır.Türkiye kazanır!" diye konuştu. 


Destek Yatırım Araştırma Uzman Yardımcısı Aysun Göksu: "TCMB zorunlu karşılıkları düşürerek bankaların kredi maliyetlerini azalttı ve bu değişiklik konut faizinin aşağı çekilmesinde önemli rol oynadı. Toplam konut satışları bu sayede yüzde 25,1 oranında arttı. Atılan bu adım da konut piyasasını canlandıracak ve büyümeyi de azımsanmayacak ölçüde destekleyecektir" dedi.


Yenibirlik


Geri Dön