24 / 04 / 2024

Konutta ikinci seferberlik harekâtı bugün başlıyor!

Konutta ikinci seferberlik harekâtı bugün başlıyor!

Emlak Konut GYO önderliğinde konutta ikinci seferberlik harekâtı bugün başlıyor. 9 bankanın destek verdiği kampanya 2 ay sürecek.



Konutta ikinci seferberlik harekâtı bugün başlıyor. Kampanyada 60 ayda sıfır, 120 ayda % 0.45, 180 ayda % 0.74, 240 ayda % 0.79 faiz oranı ile ev sahibi olunabilecek. Toplamda 9 bankanın destek verdiği kampanya 2 ay sürecek


SEKTÖR GÖVDESİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da yaptığı hain darbe girişiminin konut satışlarına olan etkisini püskürtmek için seferberlik başlatan inşaat sektörünün ikinci kampanya atağı bugün başlıyor. 30 projede 15 bin konutu kapsayacak kampanyada yüzde 5 peşinat karşılığında 60 ayda sıfır, 120 ayda yüzde 0.45, 180 ayda yüzde 0.74, 240 ayda yüzde 0.79 faiz oranı ile ev sahibi olunabilecek. Toplamda 9 bankanın destek verdiği kampanya 31 Mart'a kadar geçerli olacak. Şu anda piyasada en düşük faiz oranının yüzde 0.88 olduğu düşünüldüğünde, 100 bin liralık kredinin taksiti 120 ayda 1.352 liradan 1.080 liraya düşecek. 240 ayda taksit 930 lira olacak.


FAİZ YÜKÜ İNŞAATÇININ SIRTINDA

Kampanyaya Albaraka, Garanti Bankası, Halkbank, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası ile Ziraat Katılım Bankası katılıyor. Kampanya kapsamında tabir-i caizse inşaatçı gövdesini taşın altına koyarak faiz yükünü üstlenirken, toplantıya katılan 9 bankanın yetkilileri de vade riski alarak fedakârlık yaptıklarını savundu. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Bu yıl da yüklenicilerle sürekli toplantılar yaptık. 'Yeni bir kampanya daha yapmamız gerekiyor' dedik. Avrupa'da mortgage kredileri 20-30 yıla varan vadelerle veriliyor. Ülkemizde neden yapılmıyor diyerek yola çıktık. 'Bu fedakârlıksa biz de Emlak Konut, yükleniciler ve bankalarımızla bir fedakârlık yaparız' dedik. Birlikte yeni bir kampanya yaptık. Ülke ekonomisine her daim güveniyoruz. Türkiye'nin geleceğine ve ekonomisine olan güveninin göstergesi olarak yeni bir tarihi kampanyaya daha imza atıyoruz" diye konuştu.


HERKESE HİTAP EDİYOR

Kampanyaya dahil olan projelerin metrekare fiyatlarının 2 bin 700 liradan başladığını ifade eden Kurum, şu ifadeleri kullandı: "Tüketici ufak bir hesap yaptığında sağlanan olanakla birlikte kendisinin yüzde 20 gibi uyguna aldığını görecek. Bugün en düşük metrekare fiyatı İstanbul'da 2 bin 500 lira. Hemen hemen tüm gelir gruplarına hitap eden konutlarımız mevcut. Kampanyamız tüm gelir gruplarına hitap ediyor."


ZAMMA İZİN VERMEYECEĞİZ

Kampanyaya dahil olan projelerde zam yapılıp yapılmayacağına dair bir soru üzerine Murat Kurum, "Kampanyayı laf olsun diye yapmıyoruz. Kimsenin zam yapmasına müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu. Kurum, kampanyaya dahil olan projelerin İstanbul'un yanı sıra Ankara, Konya, Denizli, Nevşehir, Niğde gibi illerde de bulunduğunu kaydederek, projelerdeki konutların yüzde 20'sinin kampanyaya dahil olacağını bildirdi.


2.5 MİLYAR CİRO BEKLİYORUZ

Murat Kurum, 2016'da düzenlenen kampanyada bir ayda toplam 2 bin 547 adet bağımsız bölüm satışından 1 milyar 960 milyon liralık satış değerine ulaştıklarını hatırlatarak, "Bu yıl düzenlenen kampanyadan 2-2.5 milyar lira ciro geleceğini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


HANGİ PROJELER KATILDI?

"Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti" kampanyasına katılan Emlak Konut GYO projeleri şöyle:

 Adım İstanbul

 Avrupa Konutları Başakşehir

 Avrupark,

 Emlak Konut Başakşehir Evleri

 Başkent Emlak Konutları,

 Batışehir

 Büyükyalı İstanbul

 Ebruli Ispartakule

 Esenler Emlak Konutları,

 Evora Denizli,

 Evvel İstanbul

 Gebze Emlak Konutları 3. Etap

 Göl Panoroma Evleri

 İstmarina

 Karat 34

 Karat Ofis Bakırköy

 Koordinat Çayyolu

 Körfezkent 4

 Köy Zekeriyaköy

 Maslak 1453

 Park Mavera 2

 Metropol İstanbul

 Nevşehir Emlak Konutları

 Nidapark Kayaşehir

 Nidapark Küçükyalı

 Niğde Emlak Konutları

 Sofa Loca

 Tema Şehir Konya

 Tual Adalar

 Tual Bahçekent



Konutta ikinci seferberlik harekâtı bugün başlıyor!


Sabah / Seda Tabak 



Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


Emlak Konut ile gayrimenkul üreticileri, 9 bankayla el ele vererek Türkiye’de ilk kez 20 yıl vadeli konut sahibi olma fırsatını getiren kampanyayı başlattı. 2.5 milyarlık satış hedefi var


Piyasalarda yaşanan sıkıntıların giderilmesi adına markalı konut üreticileri ile bankaları tek platformda bir araya getiren emlak Konut, düşük peşinatlı, 0 faizli ve uzun vadeli konut kredisinin önünü açtı. Emlak Konut GYO, 15 Temmuz’un ardından attığı ilk adımın ardından şimdi de konutta ikinci ‘tarihi kampanyayı’ hayata geçirdi. Onlarca farklı konut projesinde 240 ay (20 yıl) vadeli satışlar bugün başladı, 31 Mart’ta sona erecek. Kampanyada 9 farklı banka yerini aldı.



20 yıl vadeli satışlarda konut kredisi faiz oranı 0.79 olurken, 60 ayda (5 yıl) faizsiz (0 faizli) satış yapılacak. Peşinat yüzde 5 olacak. Toplamda 15 bin bağımsız birimde uygulanacak kampanyada Albaraka, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası rol alıyor. Emlak Konut, darbe girişimi sonrasında ağustos ayında başlattığı kampanyada 0.70 faiz oranı ve 120 ay vade sunmuştu. Kampanyanın ilk ayında 2 milyar liralık satış gerçekleşmişti.


Şimdi hareket zamanı


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 9 banka temsilcisiyle birlikte düzenlediği dünkü toplantıda, “Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti” kampanyasının önemli bir fedakarlık olduğunu söyledi. Kurum, “Bugünkü şartlar dahilinde bir şey yapmamız lazım dedik. Bankalarımızın da katılımıyla çok önemli bir kampanya oldu. Bu birliktelik konut almayı bekleyen alıcıyı harekete geçirecek. Yeni yatırımların da önünü açacak. Türkiye’de ilk defa uygulanan bir vade bu. Hedefimiz 2.5 milyar liralık satış yapmak” diye konuştu.


Tüketicinin kampanya dahilindeki bankalardan istediğini kullanabileceğini belirten Kurum, “Peşinatı da yüzde 5’e indirdik. Toplam yüzde 20 olan peşinatın kalan 15’ini firma, tüketici talebiyle taksitlendirebilecek” dedi. Kurum, 100 bin liralık kredi kullanan bir vatandaşın 240 ayı seçerse ayda yapacağı ödemenin 940 TL’ye denk geleceğini söyledi.


Yüzde 5’i peşin, 5 yıl  vadeli alana 0 faiz


- 20 yıl vadeli konut kredisi kampanyası, 30 farklı projeyi kapsıyor. 

- 31 Mart’a kadar sürecek kampanyada 15 bin bağımsız bölüm satışa çıktı.

- 240 ayda yüzde 0.79 vade farkı, 120 ayda yüzde 0.45 vade farkı uygulanacak. 

- 60 ayda 0 faizle ev sahibi olma fırsatı sunulacak.

- Kampanyada peşinat olarak yüzde 5 alınacak. 

- Kalan yüzde 15 peşinat iş bitimine kadar farklı yöntemlerle ödenebilecek.


Böyle bir vade böyle oran yok!


Sektör temsilcileri de kampanyanın tüketici için önemli getirileri olduğuna dikkat çekerek, 2 aylık sürecin değerlendirilmesi önerisinde bulundu. 


- Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları’nın Başkanı Süleyman Çetinsaya: Olumlu, ciddi bir hamle. Bir vatandaş eğer konut sahibi olmak istiyorsa bir fırsat. Fedakarlık ve memnuniyetle kabul ettik. Türkiye’nin gelecek 20 yılına da güveniyoruz demek.


- Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz: Tüketicinin çok iyi değerlendirmesi lazım. Bir daha böyle bir fırsat çok zor. Hem üreticiler hem banka tarafı elini taşın altına koyuyor. Maliyetlerin de bu kadar yukarı çıktığı bir dönemde hiçbir konut firması yüzde 15 maliyet artışını uygulayıp zam yapmadı. 


- Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık: Dövizle ilgili ciddi bir maliyet artışı var. Bunu kimse yansıtmadı. Böyle bir dönemde inanılmaz avantajları var. Ayrıca bundan sonra böyle bir oran söz konusu olamaz diye düşünüyorum.


‘Kimse zam yapmayacak’


30 proje içinde metrekaresi 2.700 TL’den başlayan konutlar olduğunu bildiren Murat Kurum, yüzde 15-20 daha uygun fiyata alım yapılacağını söyledi. 


Kampanyanın tüm gelir gruplarını kapsadığını vurgulayan Kurum, şöyle devam etti:  “Sadece İstanbul değil, Konya, Nevşehir, Denizli,  Ankara  gibi pek çok şehri kapsıyor. Kampanya, satıştaki konutların yüzde 20’si ile sınırlı. Bütün konutların böyle satılma ihtimali firmalar açısından da bankalar açısından da yok. Kampanyayı ‘laf olsun diye’ yapmıyoruz. Kampanya sonrasında kimsenin zam yapmasına müsaade etmeyeceğiz.” 


Bankaların temsilcileri  ise Türkiye’nin geleceğine güvendiklerini, bu kampanyaya, sektörünün gücünü  göstermek için de girdiklerini ifade etti. 



Kampanya yayılıyor


100 bin TL’lik kredi alan 120 ayı seçerse 1.080 TL ödeyecek. Şu anda en dip orana bakıldığında, 120 ay yüzde 0.88’lik faizle 100 bin liralık kredi alındığında aylık ödeme 1.340 TL’ye geliyor.


Kampanyaya onlarca inşaat firmasının üye olduğu GYODER, KONUTDER ve İNDER oluşumları da katılıyor. Gayrimenkul derneklerinin üyeleri de 240 ay vade uygulayacak.  


30 FARKLI PROJEDE 15 BİN KONUT SATIŞTA


- Adım İstanbul

- Avrupa Konutları Başakşehir 

- Avrupark

- Emlak Konut Başakşehir Evleri

- Başkent Emlak Konutları

- Batışehir

- Büyükyalı İstanbul

- Ebruli Ispartakule

- esenler Emlak Konutları

- Evora Denizli

- Evvel İstanbul

- Gebze Emlak Konutları 3. Etap

- Göl Panoroma Evleri

- İstmarina

- Karat 34

- Karat Ofis Bakırköy

- Koordinat Çayyolu

- Körfezkent 4

- Köy Zekeriyaköy

- Maslak 1453

- Park Mavera 2

- Metropol İstanbul

- Nevşehir Emlak Konutları

- Nidapark Kayaşehir

- Nidapark Küçükyalı

- Niğde Emlak Konutları

- Sofa Loca

- Tema Şehir Konya

- Tual Adalar

- Tual Bahçekent



Milliyet


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


EMLAK Konut GYO, konutta yeni bir kampanya başlattı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilk kampanya seferberliğini başlatan Emlak Konut, ikinci seferberlik için de düğmeye bastı. Ağustos 2016’da 120 ay vade, yüzde 0.70 faiz ile konut satışı yapılmıştı. Şimdi ise vade uzadı, faizler daha da düştü. Türkiye’de ilk kez 240 ay yani 20 yıl vadeli konut satışı yapılmasının önü açıldı.


Bugün başlayan ve 31 Mart’a kadar sürecek kampanda yüzde 20 olan peşinat ödemesi de yüzde 5’e çekildi. Kalan yüzde 15’lik kısmın ise konut teslimine kadar ödenmesi imkânı sağlandı. Emlak Konut projelerinden ev alanlar 60 ay vade için yüzde 0 faiz fırsatından yararlanırken, 10 yıl vadeli alımda yüzde 0.45, 20 yıl vadede ise yüzde 0.79 faiz ödeyecek. 


2.5 MİLYAR TL CİRO

15 Temmuz darbe girişiminden sonra düzenledikleri kampanya ile ülke ekonomisine güvendiklerini gösterdiklerini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “İlk kampanyada 1 ayda 2 bin 500 konut sattık ve 2 milyar lira ciro elde ettik. Bu yıl da yüklenicilerle sürekli toplantılar yaptık ve yeni bir kampanya yapmamız gerektiğine karar verdik.


Avrupa’da mortgage kredileri 20-30 yılı buluyor. ‘Bu bizim ülkemizde neden yapılmıyor’ diyerek yola çıktık. Bankalar, yükleniciler ve Emlak Konut olarak fedakarlık yaparak ‘Güçlü Türkiye için birlik vakti’ kampanyasına başladık. Bu kampanyadan da 2-2.5 milyar lira ciro bekliyoruz. Ülke ekonomisi üzerinde ciddi oyunlar oynanıyor. Ekonomik darlıktan çıkmak için şantiyelerin çalışması ve yeni yatırımlar yapılması gerekiyor” diye konuştu.


Kampanyanın Emlak Konut GYO bünyesindeki 30 proje ve 15 bin bağımsız bölümü için geçerli olacağını belirten Kurum, 9 banka ile anlaştıklarını dile getirdi. Kurum, bunların Albaraka, Garanti Bankası, Halkbank, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası olduğunu bildirdi. Konut almak isteyenler için tarihi bir fırsat sunulduğunu belirten Kurum, kampanyaya dahil projelerin metrekare fiyatlarının 2 bin 700 liradan başladığını ifade etti.  Kurum, kampanyaya dahil projelerin İstanbul’un yanı sıra Ankara, Konya, Denizli, Nevşehir, Niğde gibi illerde de bulunduğunu kaydederek, şu anda projelerdeki bağımsız bölümlerin yüzde 20’sinin kampanyaya dahil olacağını dile getirdi. 240 ay vadenin finans sektörü için çok da cazip olmadığını belirten banka temsilcileri, ülke ekonomisine güvendikleri için kampanyaya dahil olduklarını söyledi.


Zam yapılmasına müsaade etmeyiz

KONUTTA yapılan kampanya tüketicilerde ‘acaba kampanya öncesi zam yapılır mı’ endişesi yarattı. Bu konuda açıklama yapan Murat Kurum; “Kampanyayı laf olsun diye yapmıyoruz. Kampanya açıklandıktan sonra kimsenin zam yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Ancak yükleniciler vaat ettikleri yüzde 20 stokları satıp bitirdikten sonra bir fiyat artışı talep ederse bunu da oturup konuşuruz” dedi.


Seferberlik büyüdü

EMLAK Konut’un önderlik yaptığı kampanyaya diğer dernekler ve şirketlerde de destek geldi. Konut Gelişticileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) de kampanyaya katılma kararı aldı. Derneğe üye firmalarla birlikte kampanyalı konut sayısının 40 bini aşması bekleniyor. Dernek üyesi gayrimenkul şirketlerinde ise faiz oranları bankalarla yapılan anlaşmaya göre değişecek. 20 yıl vade için aylık yüzde 0.75 ila 0.85 faiz bandında kredilendirme yapılması planlanıyor.


Hürriyet 


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


Gayrimenkul sektörü ve bankacılar ‘Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti’ diyerek, tarihi bir kampanyaya imza attı. Emlak Konut GYO’nun 30 projesinde geçerli olan kampanyayla, 20 yılda yüzde 0.79 vade farkı, 10 yılda ise 0.45 vade farkıyla ev sahibi olmak mümkün. 


Gayrimenkul ve bankacılık sektörleri ‘güçlü Türkiye’ için birleşti. İki sektör birlikte, konutta Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir kampanyaya imza attılar. Emlak Konut GYO öncülüğünde başlayan ‘Güçlü Türkiye için Birlik Vakti’ kampanyasıyla 20 yılda yüzde 0.79 vade farkı ve yüzde 5 peşinatla ev sahibi olmak mümkün hale geliyor.    


BANKALAR DA KATILDI

30 proje ve 15 bin konut için geçerli olacak kampanyada ayrıca 10 yıla yüzde 0.45, 5 yıla ise 0 vade farkı gibi uygun ödeme koşulları sunuluyor. Böylece 100 bin TL’lik kredinin aylık taksiti 10 yıl vadede 1080 TL’ye, 240 ay vadede ise 930 TL’yi iniyor. Yani kampanya sayesinde tüketicinin aylık kredisi şu anki koşullara göre en az 300 TL inmiş oluyor. Bugün itibarıyla başlayan ve 2 ay sürecek kampanyanın son günü ise 31 Mart 2017. Emlak Konut GYO bünyesindeki 30 prestijli projede geçerli olan kampanyaya Albaraka, Garanti Bankası, Halkbank, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım bankası katılım gösteriyor. Kampanyayla ilgili açıklamada bulunan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum; “15 Temmuz sonrası başlattığımız kampanyayla sektöre büyük katkı ve ivme getirdik. O kampanyayla 1 ayda 2 bin 500 bağımsız bölüm satışıyla 2 milyar TL ciro elde ettik" diye konuştu.


YENİ BİR SEFERBERLİK

“Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz” kampanyasıyla aynı hareketi bugün de sürdürmek istediklerini vurgulayan Kurum, "Şimdi aynı inançla ve vatandaşlarımızdan gelen ilgi doğrultusunda sektörde yeni bir seferberlik başlatıyoruz. İnşaat sektörünün en deneyimli müteahhitleriyle ve en büyük bankalarıyla yaptığımız görüşmeler sonucunda, ülkemiz için büyük bir işbirliğiyle beraber çalışacağız. Yeni kampanyamızda 2 ayda 2-2.5 milyar TL ciro hedefliyoruz” dedi. 


Tarihi fırsat sunuluyor

Bu kampanyanın konut almak isteyenler için tarihi bir fırsat sunduğunu dile getiren Kurum, konut sahibi olmak için çok doğru bir zaman, Bu kampanyamız ile 30 prestijli projemizdeki 15 bin konut için kredi vadesini tam 20 yıla çıkararak sektörde bir yeniliğe daha imza atmış oluyoruz, daha önce vatandaşlarımıza sunulmayan bir imkânla karşılarına çıkıyoruz" şeklinde konuştu. 


30 PROJEDE 15 BiN KONUT

1 Şubat 2017 ile 31 Mart 2017 arasında geçerli olacak 'Güçlü Türkiye için Birlik Vakti' kampanyasına dahil olan projeler şu şekilde: Adım İstanbul, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupark, Emlak Konut Başakşehir Evleri, Başkent Emlak Konutları, Batışehir, Büyükyalı İstanbul, Ebruli Ispartakule, Esenler Emlak Konutları, Evora Denizli, Evvel İstanbul, Gebze Emlak Konutları 3.Etap, Göl Panoroma Evleri, İstmarina, Karat 34, Karat Ofis Bakırköy, Koordinat Çayyolu, Körfezkent 4, Köy Zekeriyaköy, Maslak 1453, Park Mavera 2, Metropol İstanbul, Nevşehir Emlak Konutları, Nidapark Kayaşehir, Nidapark Küçükyalı, Niğde Emlak Konutları, Sofa Loca, Tema Şehir Konya, Tual Adalar, Tual Bahçekent.


Bir gün bu rakamların altı da olur

'Güçlü Türkiye için Birlik Vakti' kampanyası için Emlak Konut GYO Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıya; Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim, Başkan Vekili Ertan Keleş, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ile kampanyada yer alan 9 bankanın yöneticileri katıldı. Ziraat Katılım Genel Müdürü Osman Arslan konuşmasında ‘Güçlü Türkiye için Birlik Vakti’ kampanyasının temelleri zaten güçlü olan Türkiye ekonomisi için büyük önem taşıyacağını ve emsal teşkil edeceğini belirterek, “Bir gün gelecek bu oranlar da aşağı çekilecek” dedi.   


GÜVENİN GÖSTERGESİ

Ülke ekonomisine ve inşaat sektörüne duydukları güvenin bir göstergesi olarak kampanyaya katılmak duydukları memnuniyeti dile getiren 9 bankanın temsilcileri; temeli güçlü olan ekonomimizi daha da güçlendirecek bir kampanya olarak gördüklerini söylediler.


1.806 lira taksitle 1+1 

Kampanyaya göre İstanbul'daki projeler arasında daire tiplerine göre en düşük fiyat 1+1'ler için 209 bin TL, 120 için aylık taksit tutarı ise 1806 TL oluyor. 2+1'lerde en düşük daire fiyatı ise 369 bin TL olurken 120 ay için taksit fiyatı 3 bin 189 TL olarak dikkat çekiyor. 3+1'lerde ise en düşük fiyat 446 bin TL olurken, 120 ayda taksit fiyatı 3 bin 854 TL'ye ulaşıyor.


Akşam


Haber Star'da şu şekilde yer aldı


Emlak Konut GYO, 30 projede 15 bin bağımsız bölümde geçerli ilk defa 20 yıl vadeli kredilerle ‘tarihi’ fırsatlar sunan ‘Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti’ isimli konut satış kampanyasını bugün başlatıyor. Konut ve bankacılık sektörünün el ele vererek vatandaşın uygun koşullarda ev sahibi olmasını amaçlayan kampanya, 20 yılda yüzde 0.79 vade farkı, 10 yılda yüzde 0.45 vade farkı, 5 yıla ‘0’ vade farkı ve sadece yüzde 5 peşinat ile ev sahibi olmayı daha kolay hale getiriyor. 20 yıl vade ile Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan kampanya 31 Mart 2017’ye kadar sürecek. Cazip koşullarla konut edindirmeyi kolaylaştıran ‘Güçlü Türkiye için Birlik Vakti’ kampanyasında ortalama 100 bin TL için kullanılacak kredilerde 240 ay için aylık ödeme 930 TL, 120 ay için ise 1.080 TL dolayında olacak.

2.5 MİLYAR CİRO HEDEFİ

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum kampanya ile ilgili, sektöre ivme kazandıracak olan kampanyanın konut almak isteyenler için tarihi bir fırsat sunduğunu belirten  Murat Kurum, şunları söyledi: “Konut sahibi olmak ve gayrimenkule yatırım yapmak için çok doğru bir zaman, Bu kampanyamız ile 30 prestijli projemizdeki 15 bin konut için kredi vadesini tam 20 yıla çıkararak sektörde bir yeniliğe daha imza atmış oluyoruz, daha önce vatandaşlarımıza sunulmayan bir imkânla karşılarına çıkıyoruz. ”

31 Mart 2017 tarihlerine kadar geçerli olacak kampanya tamamlandığında 2-2.5 milyar lira ciro hedefini yakalamayı düşündüklerini söyleyen Kurum “Bu kampanyamızda çeşitli konut tipleriyle, alım gücü düşük veya yüksek olan tüm vatandaşlarımızı zengin imkânlara sahip, yatırım yapılabilirliği yüksek, değer artış kazancının güçlü olduğu projelerimizle buluşturacağız. Bu büyük fırsatın tüm kesimler ve vatandaşlarımız tarafından büyük ilgiyle karşılanacağına inanıyoruz” dedi.


ZAM YAPILMAYACAK

Kurum, kampanyaya dahil olan projelerin İstanbul’un yanı sıra Ankara, Konya, Denizli, Nevşehir, Niğde gibi illerde de bulunduğunu kaydederek, şu anda projelerdeki bağımsız bölümlerin yüzde 20’sinin kampanyaya dahil olacağını bildirdi. Kurum, “Kampanyayı laf olsun diye yapmıyoruz. Kampanya açıklandıktan sonra kimsenin zam yapmasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.      

Star

Haber Takvim'de şu şekilde yer aldı


Emlak Konut GYO tarihi kampanyalarına bir yenisini ekledi. 'Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti' isimli kampanya ile yüzde 5 peşinatla 60 ayda faizsiz, 120 ayda yüzde 0.45, 240 ayda yüzde 0.79 faiz oranı ile ev sahibi olunabilecek. 30 projede 15 bin bağımsız bölümü kapsayan kampanya, 31 Mart'a kadar sürecek. 100 bin liralık 240 ay vadeli kredide aylık ödeme kampanya ile bin 220 liradan 930 liraya, 120 ayda da bin 469 liradan bin 80 liraya iniyor. Bu da vatandaşın 10 yıl vadede 46 bin 752 lira, 20 yıl vadede ise 69 bin 487 lira kâr etmesi anlamına geliyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Avrupa'da mortgage kredilerinin 20-30 yıla varan vadelerle verildiğini aktararak, "Bunun için yola çıktık. 'Bu fedakarlıksa biz de Emlak Konut, yükleniciler ve bankalarımızla bir fedakarlık yaparız' dedik. Birlikte yeni bir kampanya yaptık" dedi. 20 yıl vade ile Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan kampanyanın 31 Mart'a kadar süreceğini söyleyen Kurum, "Yüzde 5 peşinat olmak üzere 240 ayda yüzde 0.79 vade farkı, 120 ayda yüzde 0.45 vade farkı uygulayacağız. 60 ayda ise faizsiz ev sahibi olma fırsatı sunuyoruz. Kalan yüzde 15'lik peşinat iş sonuna kadar ödenebilecek. Bu alıcı ile satıcı arasında belirlenebilecek" diye konuştu. Kampanyaya dahil olan projelerin metrekare fiyatlarının 2 bin 700 liradan başladığını ifade eden Kurum, şunları söyledi: "Tüketici sağlanan olanakla konutu yüzde 20 gibi uyguna aldığını görecek. Hemen hemen tüm gelir gruplarına hitap eden konutlarımız mevcut. Kampanyadan 2-2.5 milyar TL'lik ciro hedefimiz var." Kampanyaya 9 banka dahil oldu: "Albaraka, Garanti Bankası, Halkbank, Türkiye İş Bankası, VakıfBank, Vakıf Katılım, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası."

30 PROJEYİ KAPSIYOR

Kampanya, 30 projede 15 bin bağımsız bölümü kapsıyor. İşte bu projeler: "Adım İstanbul, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupark, Emlak Konut Başakşehir Evleri, Başkent Emlak Konutları, Batışehir, Büyükyalı İstanbul, Ebruli Ispartakule, Esenler Emlak Konutları, Evora Denizli, Evvel İstanbul, Gebze Emlak Konutları 3. Etap, Göl Panoroma Evleri, İstmarina, Karat 34, Karat Ofis Bakırköy, Koordinat Çayyolu, Körfezkent 4, Köy Zekeriyaköy, Maslak 1453, Park Mavera 2, Metropol İstanbul, Nevşehir Emlak Konutları, Nidapark Kayaşehir, Nidapark Küçükyalı, Niğde Emlak Konutları, Sofa Loca, Tema Şehir Konya, Tual Adalar, Tual Bahçekent".

Takvim




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Konut ve bankacılık sektörlerinin el ele verdiği “Güçlü Türkiye için Birlik Vakti” kampanyasında 20 yılda yüzde 0,79 vade farkı ve yüzde 5 peşinatla ev sahibi olmak mümkün hale geldi. Emlak Konut GYO tarafından başlatılan kampanyaya 30 projedeki 15 bin konut dahil edildi. 15 bin konutun yüzde 10'u bitmiş ve teslime hazır konutlardan oluşuyor. Bugün başlayan ve 31 Mart'a kadar geçerli olan kampanyada ayrıca 10 yıla yüzde 0,45 vade farkı, 5 yıla ise '0' vade farkı gibi uygun ödeme koşulları sunuluyor. Kampanyaya Albaraka, Garanti Bankası, Halkbank, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası katılım gösteriyor. Bankacılar, yüzde 0,70 vade farkı ve 120 ay vade ile daha önce satılan konutlarda ise yeni faiz oranları ile yapılandırmanın sözkonusu olmadığını aktardı.

Hedef 2,5 milyar TL

Basın toplantısına, bankacıların yanısıra Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim, Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ertan Keleş ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum katıldı. Kampanyanın tarihi bir fırsat sunduğunu dile getiren Murat Kurum, “Sektörümüz özelinde vade oranlarını düşürmek için bütün çağrıları yaptık ve bu çağrılarımız olumlu yanıt buldu. Kampanyamız tamamlandığında 2-2,5 milyar TL'lik ciro hedefimizi yakalayacağımızı düşünüyoruz. Bu kampanyamızda alım gücü düşük veya yüksek olan tüm vatandaşlarımızı yatırım yapılabilirliği yüksek, değer artış kazancının güçlü olduğu projelerimizle buluşturacağız” dedi.

Zamsız fiyattan satılacak

Gayrimenkullerde 31 Mart'a kadar zam yapılmayacak. Bu konuda son derece hassas ve titiz olduklarını belirten Kurum, “Kampanya açıklandıktan sonra kimsenin zam yapmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi. Yabancı konut alıcıları için tanıtım faaliyetleri gerçekleştireceklerini de aktaran Kurum, Orta Doğu'da belli ülkelerde görüşmelerinin sürdüğünü buralara ofis açabileceklerini kaydetti.

İstanbul'la sınırlı değil

Kampanyaya dahil olan projeler şöyle sıralanıyor; “Adım İstanbul, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupark, Emlak Konut Başakşehir Evleri, Başkent Emlak Konutları, Batışehir, Büyükyalı İstanbul, Ebruli Ispartakule, Esenler Emlak Konutları, Evora Denizli, Evvel İstanbul, Gebze Emlak Konutları 3.Etap, Göl Panoroma Evleri, İstmarina, Karat 34, Karat Ofis Bakırköy, Koordinat Çayyolu, Körfezkent 4, Köy Zekeriyaköy, Maslak 1453, Park Mavera 2, Metropol İstanbul, Nevşehir Emlak Konutları, Nidapark Kayaşehir, Nidapark Küçükyalı, Niğde Emlak Konutları, Sofa Loca, Tema Şehir Konya, Tual Adalar, Tual Bahçekent”


Yeni Şafak

Geri Dön