23 / 04 / 2024

Konutta KDV yerli alıcılar için de kaldırılmalı!

Konutta KDV yerli alıcılar için de kaldırılmalı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, konutta KDV ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çağlar, yerli konut alıcıları için de KDV’nin kaldırılmasını istedi.



İTO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan İTO Başkanı İbrahim Çağlar, konutta KDV ile ilgili bilgiler verdi. Gayrimenkulde yabancı yatırımcıların cezbedildiğini söyleyen Çağlar, yerli alıcılar için de KDV'nin kaldırılması gerektiği talebinde bulundu.


Yabancı gayrimenkul yatırımcılarının yüzde 18 olan KDV’den muaf tutulduğunu hatırlatan Çağlar, gayrimenkul sektörünün önemli bir sorunu olduğunu açıkladı. 


Çağlar, “Bu yatırımcıyı çekmek için önemli bir adım ancak biz bu teşvikin yerli alıcıya da uygulanmasını istiyoruz. Yani gayrimenkulde KDV’nin kaldırılmasını talep ediyoruz. Burada Eylül ayına kadar sürecek bir indirim var biliyorsunuz. Ancak ülkemiz gayrimenkul noktasında bu derece önemli fırsatlara sahipken, KDV’nin tamamen kaldırılması hem konut arz edeneler, hem de yatırımcılar açısından büyük bir rahatlama oluşturacaktır. KDV bir tüketim vergisidir. Gayrimenkul ticareti gibi önemli bir yatırım alanında KDV alınması mantıken de yerinde bir uygulama değildir. Bu noktada bir önemli talebimiz de gayrimenkul yatırım fonlarının KDV’den muaf tutulmasıdır” şeklinde konuştu.



Dünya


Geri Dön