19 / 04 / 2024

Konutta maceracılar gitti 1'e 3 verme dönemi bitti!

Konutta maceracılar gitti 1'e 3 verme dönemi bitti!

Konutta maceracılar gitti 1'e 3 verme dönemi bitti. Ömer Faruk Çelik, konut piyasasındaki durulmanın yanlış yorumlandığını belirterek, “Aksine sektör dengeye oturdu. Maceracıyla gerçek oyuncu ayrıldı” diye konuştu.



KONUTDER ve EYG Group Başkanı Ömer Faruk Çelik, konut piyasasında ‘yavaşlama’ olarak nitelendirilen gidişatın yanlış yorumlandığını, aksine bunun sektör için pozitif bir gelişme olduğunu ifade etti. Çelik, “Risk algısı yüksek, 1’e 3 veren şirketlerin dönemi bitti. Bizim konutu inşa edemediğimiz fiyata ev satanlar vardı. Şimdi maceracıyla gerçek oyuncunun ayrıldığı döneme geldik. Satışların azalması negatif algılanmamalı. Pazarda sıkıntı yok. Aksine sektör dengeye oturdu” dedi.   


2 GAYRİMENKUL FONU 


Geçen yıl Sinpaş Grubu’ndaki görevinden ayrıldıktan sonra EYG Group’u kuran Ömer Faruk Çelik,  grup çatısı altında Türkiye’de gayrimenkul yatırım fonları kurmak ve yönetmek üzerine kurulan ilk gayrimenkul portföy yönetim şirketi EYG Gayrimenkul Portföy Yönetimi A.Ş.’nin de kuruluşunun tamamlandığını açıkladı. Faaliyet izni alınmasının ardından ilk aşamada iki gayrimenkul fonu kuracaklarını belirten Çelik, fonlardan birinin bitmiş konutlara, diğerinin gelişenbölgelerdeki arsalara yatırım yapacağını kaydetti. Çelik, ilk etapta 10 milyon TL’lik fon oluşturulacağını, ancak bu rakamın kat kat üzerine çıkmayı planladıklarını belirtti. 


Konutun 'Kapalıçarşısı' açılıyor!   


EYG Group’un bir diğer yatırımı da internetten indirimli ev satışı yapacak emlak portalı ‘evdekifirsat.com’. Markalı projelerdeki fırsat daireleri satın alıp iştiraki Kent’Sell’in avantajlı ödeme imkanlarıyla satışa çıkaran EYG Grup, artık bu konutları  'evdekifirsat.com' üzerinden sunacak. Yeni portalı ‘konut sektörünün 'Kapalıçarşısı' olarak tanımlayan Çelik, portföylerine Mashattan’dan sonra Spradon Evleri, Spradon Teras Evler, Spradon Kuleler, Spradon Vadi, SpradonQuartz ve Divan Residence olmak üzere 6 projeden 1000 adet sıfır daireyi eklediklerini açıkladı. 


Moment İstanbul satışta 


Lansman öncesi 4800 kişiden ön talep alan Adalar manzaralı Moment İstanbul, 3 bin TL metrekare fiyatıyla satışta. Projede daire fiyatları 239 bin TL'den başlıyor.


AC Yapı’nın 100 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Adalar manzaralı Moment İstanbul projesi, 239 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Kartal’ın merkezinde konumlandırılan proje, 44 katlı iki kulede 731 konut ve 12 ticari alandan oluşacak. Alternatif ödeme planlarının sunulduğu projede 60 aya kadar yüzde 0,88, 120 aya kadar ise yüzde 0,91 faiz oranlarıyla kredi kullanılabiliyor. Ayrıca lansman dönemine özel olarak peşin alımlarda yüzde 15 iskonto uygulanıyor. Kartal’ın son dönemde gerçekleştirilen yatırımlarla Anadolu Yakası’nın modern yüzünü yansıtan bir bölge olarak konumlandığını belirten ve bu bölgeye yatırım yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirten AC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Coşkun; “Moment İstanbul da bu anlamda bölgenin kimliğine katkı sağlayacak, çevrenin gelişiminde sembol olacak bir proje. 3.000 TL’ler mertebesinde bir metrekare satış rakamıyla başlıyoruz. Sıfır faizli ödeme seçeneklerinden, müşterilerimizin kendi ödeme planlarını yapabilecekleri ödeme alternatiflerine kadar geniş bir yelpazeyi, müşterilerimize sunuyoruz. Lansmandan önce de yaklaşık 4800 kişiden ön talep topladık" diye konuştu. Moment İstanbul’un teslim tarihi ise 2017 Mart ayı olarak belirlendi.


Sayfiye'den farklı ödeme seçenekleri

Rönesans Holding bünyesinde faaliyet gösteren Rönesans Konut İstanbul’daki ilk projesi “Sayfiye”de farklı ödeme seçenekleri sunuyor. Birinci seçenekte; flexi peşinat yüzde 1 ile yüzde 50 arasında değişirken; flexi banka kredisi ise yüzde 69 ile yüzde 20 arasında değişiyor. İkinci seçenekte; yüzde 5 peşin, yüzde 65 banka kredisiyle öderken, kalan yüzde 30’unu Eylül 2015’te ödeyecekler. Aydos Ormanı’nın yanında inşa edilen Sayfiye'de orman ve deniz manzaralı daireler var.


Dekar'dan 475 bin TL'ye bahçeli ev


Dekar DK, Bahçeşehir’de hayata geçirdiği ve satışlarının yüzde 80’inin tamamlandığı Dekar Asmalı Sokaklar projesiyle orta gelirliyi bahçeli ev sahibi yapmayı hedefliyor. 22 blokta 100 bahçeli evden oluşan Dekar Asmalı Sokaklar projesinde dört farklı tipte 2+1 ya da 3+1 bahçeli ev seçenekleri bulunuyor. Metrekare fiyatlatının 3.700 ile 5.200 TL arasında değiştiği projede fiyatlar 475 bin TL’den başlıyor. Projede her evin 36 ile 220 metrekare arasında kendine ait bir bahçesi bulunuyor.


Ankara'da 619 TL taksitle ev satacak


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı düşük gelirli vatandaşlar için  Ankara  Başpınar’da 338 konutu satışa çıkardı. 10 bin lira peşin, 120 aya varan vade seçenekleriyle, 99 bin liradan başlayan fiyatlarla satılacak konutların başvuruları 22 Eylül – 24 Ekim arasında kabul edilecek. Konutlar kura yöntemiyle alıcıya sunulacak. Kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı sunan projede konutlar,  taksitler 619 TL'den başlayacak. 


Anadolu Yakası'nın ilk Hilton'u açıldı

Emay İnşaat, Hilton Hotels & Resorts markasının İstanbul Anadolu yakasındaki otellerinin ilki olan Hilton İstanbul Kozyatağı’nı açtı. Deniz manzarasına hakim otel, Boğaziçi’nin her iki yanında bulunan tarihi ve turistik yerlere ve alışveriş alanlarına kolay ulaşım imkanı sunuyor. 


Akşam


Geri Dön