26 / 04 / 2024

Konutta marka trendi!

Konutta marka trendi!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esin Tümer, bugünkü yazısında konut üreticilerinin kullandığı markalı konut terimini anlattı. Tümer, sektörde markalı konut projelerinin arttığını belirtti.



Sektörde markalı konut aldı başını gidiyor. Peki nedir bu "marka"dan anlayacağımız? Dünyada konut ve ofisler için hazırlanmış etkin metrekare, enerji, atık, yönetim vb. standartlar var. Ülkemizde markalı konut terimi, gayrimenkul firmasının ürettiği, müteahhit grubun inşa ettiği çok haneli duvarlarla kentten ayrılmış hemen her proje için kullanılabiliyor. 


Legant Proje ve kardeş firması Dalgıçlar Yapı tıpkı otel işletmelerinde olduğu gibi "bir üst marka" anlayışının gelişmesi gerektiği üzerinde dururken, standartları belirlenmiş bir ürün ile  Ankara  Çukurambar'da Cubes Ankara projesini hayata geçiriyor. Mimar Arif Balaban ve İç Mimar Durul Dalgıç, hem tasarımını hem de inşaatını yaptıkları Cubes Ankara projesinde metrekare değil birim tasarlamış ve birim satıyor. Tabii söylendiği kadar kolay bir süreçten bahsetmiyoruz. Keza, birimlerin ayrıştırma veya birleştirme konusunda tapusundan kiralanabilirle koşullarına, güvenliğinden aidatına her detayın çözülmüş olması gerekiyor. Konutta "üst marka" anlayışını, teknik, konfor koşulları ve işletme sistemi için özgün 

mimarı ve inşai çözüm ve Standard şeklinde özetleyebiliriz. 


METREKAREYİ KONUT ALANLAR BELİRLİYOR 

'Cubes Ankara'da 2 blokta; konut, ofis, alışveriş alanları, otel ve eğlence merkezi yer alacak. Yaklaşık bin adet konut, ofis ve özel yapılı ünitenin yer aldığı bloklarda 42 katlı A Blok konut, home office ve exclusive rezidansları; B Blok ise ofis, otel ve kurumsal kiralanacak ofisleri kapsıyor. Cubes konut, exclusive rezidansları ve birleşebilir küplerle farklı yapılarda daire oluşturma seçenekleri sunuyor. Projede istenildiği kadar birleştirilebilir küp alınabiliyor, böylece dairenin metrekaresini projeden konut alanlar belirliyor. Bin 800 metrekare kat büyüklüğüne sahip, 500 üniteden oluşan Cubes Ofis bölümünde, 35 ile bin 800 metrekare aralığında seçenek sunuluyor. İşyerleri, büyük alan ihtiyacı için 3 ya da 4 küpü birleştirerek büyük bir ofis sahibi olabilirken, start-up iş modeli ile çalışan girişimciler, 1 küp alıp büyüdükçe ofis alanını genişletebiliyor. Ofis seçenekleri arasında temalı hazır küpler dışında ofis sahiplerinin kendi zevklerine uygun olarak dizayn edebilecekleri küpler de yer alıyor. 



Esin TÜMER/Habertürk


Geri Dön