29 / 03 / 2024

Konutta Ramazan ayına özel kampanyalar!

Konutta Ramazan ayına özel kampanyalar!

Yaz tatilinin gelmesi ve Ramazan ayının etkisi ile ev satışları yavaşladı. İnşaat şirketleri, durgunluğu kampanyalarla aşmaya çalışıyor. Yüzde 15’e varan indirim yapan şirketler, faizi sıfırlıyor, ödemeleri öteliyor.



‘Ev’de yaz durgunluğunu aşmak isteyen inşaat şirketleri, konut alıcısını harekete geçirmek için kampanya yarışına girdi. Yılın ilk 5 ayında 524 bin 423 konut satılırken, okulların kapanması ve Ramazan ayı nedeniyle ev satışları yavaşladı. Konut alıcısını va yatırımcıları satış ofisine çekmek isteyen inşaat şirketleri indirim ve kolay ödeme seçenekleri ile pazarı hareketlendirmeye çalışıyor. Yüzde 15’e varan indirim yapan şirketler, faizleri sıfırlıyor, ödemleri teslim sonrasına öteliyor. Eylül’de 10 bini İstanbul’da toplam 20 binden fazla markalı konutun satışa çıkması beklenirken, yurtdışı fuarlarıyla da yabancıya satışın arttırılması hedefleniyor. Sektör eylül ayında Dubai’de gerçekleşecek Cityscape Emlak Fuarı’na da hazırlanıyor. 


SİYASİ BELİRSİZLİK ETKİLEDİ


Ramazan ayına özel bir kampanya başlatan Teknik Yapı, yüzde 75 oranındaki yasal konut kredisindeki faiz oranlarını, tüm projelerinde 60 ay vadede yüzde 0.39’a çekti. Kampanya kapsamında yüzde  25 oranındaki peşinatın yüzde 10’u sözleşme aşamasında, yüzde  15’i ise bir yıl sonra ödenecek. Konut kredisi kapsamında kullandırılacak krediyi 48 ayda ödemek isteyenler yüzde 0.25 faiz, 36 ayda ödemek isteyenler ise sıfır faiz ödeyecek.  Ayrıca alternatif ödeme planı isteyenler için tüm projelerde peşin ödemelerde veya en az yüzde 25 peşinat verip yüzde 75 banka baz faiz oranları ile kredi kullanmak isteyenlere de  yüzde 12 indirim yapılacak. Kampanyalar Teknik Yapı’nın Tuzla’daki Evora İstanbul, Halkalı’daki Metropark ve Fikirtepe’deki Concord İstanbul projelerinde yer geçerli olacak.  Ekonomik ve siyasi konjonktür nedeniyle Türkiye’de üç olumsuz gelişmenin bir araya geldiği ara dönem yaşandığını belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, “Son 3 yıldır Ramazan ayı ile yaz tatilinin aynı tarihlere denk gelmesi, konut almak isteyenleri yavaşlatıyordu. Bunların üzerine eklenen seçim sonrası hükümet kurma girişimleriyle zirve yapan siyasi belirsizlik ise konut almak isteyenleri iyice düşündürmeye başladı. Bu belirsizliği elimizden geldiğince ortadan kaldırmak için girişimde bulunmaya karar verdi” dedi. 


KİRA GİBİ TAKSİT


Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, Ramazan’a özel kampanyaları ile kira öder gibi ev sahibi yaptıklarını dile getirdi.  Kampanya kapsamında, Sancaktepe’deki Dumankaya Mozaik’te bin 825 TL’den, Maltepe’deki Ritim İstanbul’da 2 bin 600 TL’den, Bahçeşehir’deki hi-Fit’te ise bin 758 TL’den başlayan taksit seçenekleri veya sıfır peşinat fırsatlarıyla ödeme seçenekleri sunuluyor. Ramazan boyunca devam edecek olan kampanya ile ilgili konuşan Barış Dumankaya, “Paylaşma olgusunun ön plana çıktığı bu mübarek ve bereketli ayda Dumankaya İnşaat olarak biz de insanları yuva sahibi yapmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kampanyamız uygun taksit seçenekleri ve ödeme planları ile insanları zorlanmadan, kira öder gibi ev sahibi olmasına imkân veriyor” dedi.


YÜZDE 15 İNDİRİM


DKY inşaat, Tuzla’daki  Lokum Evler ve DKY Kartal projelerine özel Ramazan kampanyası düzenliyor. Kampanya kapsamında Lokum Evler projesinde Ramazan ayı boyunca yüzde 3, peşin alımlarda ise yüzde 15 indirim uygulanıyor. Ayrıca Ramazan’da ev alanlar yüzde 25’lik peşinatlarını projenin teslim tarihine kadar erteleyebiliyor. Sabiha Gökçen Havalimanı, AVM’ler, üniversiteler, Tuzla sahil yolu, E-5 ve TEM bağlantı yollarına yakınlığı ile öne çıkan Lokum Evler projesinde ev sahibi olmak isteyenler için 60 aya yüzde 0.89, 120 aya ise 1.03’den başlayan oranlar ile banka kredisi imkanı da sunuluyor. Kartal’da, içerisinde konut, ofis, alışveriş alanları bulunan bölgenin en prestijli projesi DKY Kartal’da ise yüzde 3 indirim imkanı sunuluyor. Peşin alımlarda ise yüzde 10 indirim ev sahibi olmak isteyenleri bekliyor. Projede 60 aya yüzde 0.99 ve 120 aya yüzde 1.02’den başlayan oranlarla banka kredisi imkanı sunuluyor. Ayrıca Ramazan ayı boyunca DKY Kartal’dan ev sahibi olanlar,  peşinatı teslim tarihine kadar erteleyebiliyor.


ŞİRKET FİNANSMANI


Faiz oranlarının artış eğiliminde olduğu bu dönemde Sur Yapı, Ramazan ayı boyunca geçerli olacak ‘Vade Farkı Yok, İndirim Var’ kampanyasını başlattı. Sur Yapı, İstanbul Güneşli’de yer alan Mirage Rezidans ve Sultanbeyli’de yer alan İlkbahar projelerinde kolay ödeme planı ile öne çıkıyor. Sur Yapı bünyesinde, banka kredisiz yüzde 25 peşinatın ardından 48 ay vade farksız ödeme imkanının bulunduğu kampanyada kalan yüzde 25’lik kısım ise anahtar tesliminde ödeniyor. Tamamı peşin veya banka kredili ödemelerde ise yüzde 7 lansman indirimine ek olarak yüzde 10 indirim daha uygulanıyor. Kampanya kapsamında yüzde 7 indirimin uygulandığı projelerde, yüzde 25 peşin, yüzde 25 ise teslimde ödeniyor. Kalan miktar ise 48 eşit taksitle vade farkı olmaksızın Sur Yapı bünyesinde ödeme fırsatı sunuluyor. Peşin veya peşin ve banka kredili ödeme yapmak isteyen konut alıcılarına ise yüzde 7 indirime ek olarak yüzde 10 daha indirim yapılıyor. 



Peşinat 2 yıl sonra

EGEYAPI Group tarafından Emlak Konut GYO iş birliği ile Bağcılar’da hayata geçirilen ve yaşamın başladığı Batışehir projesinde peşinatı 2 yıl öteleme imkanı sunuluyor. 15 bin kişinin yaşayacağı projede 24 Haziran-19 Temmuz tarihleri arasında devam edecek Ramazan ayı kampanyasıyla ev sahibi olmak isteyenleri peşinat ödemeden sadece banka kredisi kullanarak hemen evlerine yerleşiyor.  Farklı ödeme planlarından yararlanmak isteyenler ise 36 ay yüzde 0 faiz veya 60 ay yüzde 0.69 firma vadeli ödeme planlarıyla Batışehir’den daire sahibi olabiliyor.1+0’dan, 5+1’e kadar farklı daire seçeneklerinin yer aldığı projede toplam 3 bin 266 konut, 121 mağazalı cadde, otel ve okul yer alıyor.


Konutta Ramazan ayına özel kampanyalar!


3 seçenek sunuyor

ORYATAŞ İnşaat tarafından İstanbul Ümraniye’de inşa edilen Oryapark projesinde yaz kampanyası başlatıldı. Konut alıcısına 3 seçenek sunulan projede,  birinci planında;  Tamamı  peşin ödemelerde yüzde  8’lik  indirim avantajı sağlanıyor. İkinci  planda ise sıfır  peşinat  ve aylık 3 bin 411 TL’den başlayan taksitlerle 120 aya kadar kredi seçenekleriyle  ödenebiliyor.  Üçüncü planda da yüzde 50 peşin ödeme yapanlar  kalan yüzde 50 ‘ik miktarı teslime kadar erteleyerek  ev sahibi olabiliyor.  Proje 526 dairelik, 36 katlı iki rezidans kulesi, ofisler, alışveriş caddesi ve beş yıldızlı Crowne Plaza otelden oluşuyor.


Konutta Ramazan ayına özel kampanyalar!


36 ay faiz yok

AC Yapı, Kartal’da inşasına devam ettiği Moment İstanbul projesinde ev sahibi olmak isteyenlere haziran ayına özel çok cazip bir teklif sunuyor. 2 bin 200 kişinin yaşayacağı projede peşinatsız ve faizsiz 36 ay vadeyle veya peşin ödemelerde yüzde 8 indirimle satış yapılıyor. Yüzde 1 KDV avantajına sahip projede daire fiyatları 295 bin TL’den başlıyor. Ayrıca 120 aya kadar yüzde 0.94 faiz oranıyla anlaşmalı bankalar aracılığıyla kredi de kullanılıyor. Kartal E-5 bandında, Adalar manzarasına hakim bir noktada konumlandırılan Moment İstanbul’da evlerin teslimi 2017 Mart ayında gerçekleştirilecek.


Konutta Ramazan ayına özel kampanyalar!


Hürriyet


Geri Dön