20 / 04 / 2024

Konutta şaşırtan kampanya!

Konutta şaşırtan kampanya!

Devletin ev alacak vatandaşa sunduğu destek planına özel sektör de katıldı. EgeYapı, Kartal’daki konut projesinden ev alanlara ayda 4 bin 125 TL'ye kadar destek sağlayacak.



İnşaat şirketleri konut sektörünü canlandırmak için kampanya yarışına girdi. 27 Ocak’ta açıklanan, ev alana vatandaşın yüzde 25’lik birikimine yüzde 15  devlet desteği özel sektörü de harekete geçirdi. Bugüne kadar, ‘0 faiz’, ‘peşinat teslim sonrası’ gibi kampanyalar sunan şirketler bu defa ev alana üstüne para ödüyor. EgeYapı, İstanbul Kartal’da hayata geçirdiği Pega Kartal konut projesinde ev alacaklara 18 ay geri ödemesiz destek sağlıyor. 200 konut, 35 home ofis ve 11 mağazadan oluşan projede üstüne para ödenen kampanya nisan ayı sonuna kadar devam edecek.


DESTEK 4 BİN LİRAYI AŞIYOR

Sağlanan desteğin ev tipine göre değişmekle birlikte aylık bin 125 TL ile 4 bin 125 TL arasında değiştiğini belirten EgeYapı Group Genel Müdür Yardımcısı Murat Aksoy, yeni finansman modellerini şöyle anlattı; “Örneğin yıl sonunda teslim edilecek 380 bin TL tutarındaki bir daire sahibi peşinatı 3 yılda 3 taksitle ödeyebilir. Biz de aylık 2 bin finansman desteği sağlayıp, 18 ayda 36 bin TL yardımda bulunacağız. Evler teslim edilince bu tutar geri alınmayacak. 18 ay sonra evleri kiraya veren yatırımcı kalan taksitlerini daha rahat ödeyecek” dedi. Projedeki dairelerin yüzde 65’ini sattıllarını, kalan stoklar için satışların devam ettiğini belirten Aksoy, nisan ayı sonuna kadar kampanyanın devam edeceğini söyledi.

ALICI İSTEDİ 

Kampanyalarını konut alıcısından gelen talepler  doğrultusunda geliştirdiklerini belirten EgeYapı Grup Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “Konut alıcısı en çok kredi taksitlerini ödeme konusunda tedirgin. O nedenle genel bir indirim yerine aylık ödeme yapmayı seçtik. Proje 8 ay sonra teslim ama biz 18 ay ödeme yapacağız. O dönemde sitede yaşam tam anlamıyla başlar ve yatırımcı kiracı bulursa daha rahat ödeme yapar diye düşündük” dedi.  Pega Kartal’da ev fiyatları ise 315 bin TL ile 1 milyon 232 bin TL arasında değişiyor.


1. 3 milyarlık 2 yeni proje

2015 yılında İstanbul Kağıthane ve Yedikule’de 1 milyar 350 milyon lira değerinde 2 yeni gayrimenkul projesine başlayacaklarını söyleyen İnanç Kabadayı, “Yedikule’de İstanbul’un tarihi dokusuna uygun turizm yapılarıyla desteklenen bir proje yapacağız. Kağıthane’de ise 4 adada konut, ofis ve ticari alanlar yer alacak” dedi. Yenisahra’da 100 dönümde kentsel dönüşüm planladıklarını ve 40 dönümdeki hak sahipleri ile el sıkıştıklarını dile getiren Kabadayı, Kadıköy ve Sarıyer’de de proje planladıklarını kaydetti.


Gülistan Alagöz / Hürriyet





Geri Dön