26 / 04 / 2024

Konutta sattım işim bitti dönemi kapanıyor!

Konutta sattım işim bitti dönemi kapanıyor!

Tüketiciler konut aldıkları projede yaşam başladıktan sonra da hizmet almak istiyor



Gelişen konut sektöründe, müşteri beklentileri de değişiyor. Tüketiciler konut aldıkları projede yaşam başladıktan sonra da hizmet almak istiyor. Konut üreticileri de bu doğrultuda satış sonrası hizmetlere daha özel bir önem veriyor

Konut sektörü Türkiye'de son yıllarda inanılmaz boyutlarda bir gelişme gösterdi. Bu gelişim sadece projelerin mimarisi, yapım hızı ya da inşaat kalitesiyle de sınırlı kalmadı. Sektörün literatürüne yeni yeni kavramlar girdi. Müşteri memnuniyeti, satış sonrası hizmetler, proje yönetimi, sürdürülebilirlik konut projeleri geliştiren inşaat şirketlerinin üzerinde önemle durmaları gereken konuların başında gelmeye başladı. Artık konut üreticilerinin işi proje geliştirmek ve üretmek ardındanda üretilen konutları satmakla sınırlı değil. Özellikle markalaşmış ya da markalaşma yolunda hızla ilerleyen şirketler müşteri menmuniyetini ön planda tutarak müşterisiyle uzun süreli güven ilişkisi kurmak istiyor. Türkiye'de konut alanların önemsenmeyecek bir oranı satıı aldığı evi yaşamak için değil bir yatırım aracı olarak görüyor. Hal böyle olunca yatırımcı alıcı kitlesi, memnun kaldığı bir inşaat şirketinin daha sonra yapacağı başka bir projeden de daire almayı tercih edebiliyor ya da yakın çevresine memnun kaldığı şirketin projelerini tavsiye ediyor.

Satış sonrası hizmetler ayrı bir organizasyona dönüşüyor
Buradan hareketle inşaat şirketleri de konutu üretip sattıktan sonra adeta 24 saat müşterisiyle birlikte yaşıyor, müşterinin beklenti ve ihtiyaçlarını karşılıyor. Kimisi bu himetleri yürütmek için şirket kuruyor, kimisi kalabalık kadrolu bir departman oluşturuyor, kimisi de dışarıdan hizmet alımı yolula satış sonrası hizmetleri yürütmeye çalışıyor.
Sabah-Bülent Yoldaş


Geri Dön