18 / 04 / 2024

Konutta standartlar değişti!

Konutta standartlar değişti!

İnsanların çok geniş evlerden sıyrılmaya başladığını ifade eden Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, son yıllarda standartları ve donanımı iyi olan konutların tercih edildiğini kaydetti.



Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, tüketicilerin bilinçlendiğini ve konut alırken inovatif ürünlerin daha ön plana çıktığım söyledi. Veysel Bakgör, Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Bursa İnşaat Fuan'na özel olarak kurdukları örnek dairenin, Ortadoğu'dan gelen yatırımcıların da ilgisini çektiğini söyledi. 


Piyasalardaki seçim kaynaklı belirsizlikler nedeniyle çekinceli hareketler olduğunu kaydeden Bakgör, "Ortadoğu'nun bir arayışa girmesi ve yatırımda Türkiye'yi ön planda tutmasından dolayı Bursa olarak bunu kendi lokasyonumuzda nasıl değerlendirebiliriz diye çalışmalar yapıyoruz. Prestige Loft projemiz Arap yatırımcılara yönelik. Bu projeyle beraber mevcut olan inşaat sektörünün ivme kazandırdığı her sektöre katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu proje Bursa için de bir ilk olacak" dedi.


2015'TEN UMUTLUYUZ


İnşaat sektörünün Bursa'da şu an biraz durağan seyirde olduğunu dile getiren Bakgör, hava şartlan ve yoğun yağmurların da bunda etkisi olduğunu anlattı. Bakgör, "Bu dönemi de atlattıktan sonra Ortadoğu'dan gelen yatırımcılar, kendi iç dinamiklerimiz ve arzlar birbirini tamamlayacak. 2015'ten umutluyuz. Fiyat istikrarım muhafaza edebilirsek maliyetlendirmelerimizi iyi ayarlara çekebilirsek sektörün tekrar ivme kazanacağım umuyorum" diye konuştu. 


DONANIMLI KONUT İSTENİYOR


Bakgör, Bursa'nın büyük metrekare yapılardan sıyrılmaya başladığının altım çizerek, vatandaşların metraj konsepti yerine standartlan ve donanımı iyi olan konutlar istediklerini vurguladı. Bakgör, "Standartlar değişti. Tüketici de bilinçlendi. Karma nitelikli iyi projeleri sunduğumuzda tüketici bilinciyle birlikte örtüştüğünde sektörümüzdeki her üretici aynı konseptte bir şey yapmak durumuna geliyor. Bu da bizim için istikrarlı oluyor" dedi. 


ÖNCEDEN LÜKS OLAN BUGÜN STANDART


Ürünlere inovasyonla birlikte bir şeyler katılmadıkça netice alınmadığını ve büyüme olmadığım kaydeden Bakgör, "Herhalde tüketicinin beklentilerine biraz da bu inovasyon dediğimiz tarzda yeniliklerle bizim katkı sağlamamız, onu bir nevi tetiklememiz gerekiyor. Artık önceden lüks olan şeyler bugün için standart hale geldi" dedi.


Yüzme havuzu, kapalı otoparkı veya farklı sunumların yeterli olmayabildiğini ifade eden Bakgör, şunları söyledi: "Artık akıllı ev sistemleri dediğimiz beklentiler üst konsepte hitap etmeye başlıyor. Diğerleri standart hale geldi Dolayısıyla bizim elimizi güçlendirdi. Sektörün gerçek içindeki aktörlerinin işlerini doğru yapmaları halinde rahatlıkla sürdürülebilir bir büyümeyi yakalayacaklarına inanıyorum." 



Ayeşgül Güral Aktürk / Olay Bursa



Geri Dön