18 / 04 / 2024

Konutta vergiye isyan!

Konutta vergiye isyan!

ENDER, KONUTDER ve GYODER, üreticileri koruma altına alacak bir yasa için çalışmalara başladı. Haksız rekabetin engellenmesi, vergi yükünün düşürülmesi talebinde bulunan sektör temsilcileri taleplerini bakanlıkla paylaşacak.




ENDER, KONUTDER ve GYODER, üreticileri koruma altına alacak bir yasa için çalışmalara başladı. 

Haksız rekabetin engellenmesi, vergi yükünün düşürülmesi talebinde bulunan sektör temsilcileri taleplerini bakanlıkla paylaşacak. 3'üncü İnşaat ve Konut Konferansı'nın açılış konuşmasmı yapan, İstanbul İnşaatçılar Derneği (INDER) Başkam Nazmi Durbakayım, bu yıl sektörü ve üreticileri destekleyecek yasal düzenleme çıkması için çalışmalara başladıklarım söyledi. 


"Tüketici yasası çıktı ancak bunun yarımda üreticiyi de koruyan düzenlemeler bekliyoruz" diyen Durbakayım, inşaat sektörünün önde gelen diğer kuruluşları KONUTDER ve GYODER ile birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na başvuracaklarım belirtti. Durbakayım gayrimenkul sektörü üzerindeki vergi yükünü hafifletecek düzenlemelerin yanı sıra üreticilerin imar izni, yapı ruhsatı gibi kazanılmış haklarının da güvence altına alınması gerektiğini vurguladı. 


YÜZDE 8'E DÜŞSÜN

Konferansta konuşan KONUTDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı, tüm işyeri ve konutlarda KDV'nin yüzde 18'den 8'e indirilmesini ve arsalarda da yüzde l'e sabitlenmesini istediklerini ifade etti. Gayrimenkulde vergi yükünün yüzde 30'u bulduğunu kaydeden Rahvalı, "Sektörde vergi yükü çok ağır" diye konuştu. 



Sözcü


Geri Dön