18 / 04 / 2024

Konutta yeterince talep var!

Konutta yeterince talep var!

Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, milyonlarca ailenin deprem tehlikesi altında yaşarken, yeni ve depreme dayanıldı bir konutun talep görmeyeceğini ve atıl kalacağını beklemenin son derece yanlış olacağını belirtti.



Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (Konutder) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, milyonlarca  ilenin deprem tehlikesi altında yaşarken, yeni ve depreme dayanıldı bir konutun talep görmeyeceğini ve atıl kalacağını beklemenin son derece yanlış olacağını belirterek, "Bu nedenle doğru fiyatla arz edilmiş konutlar mutlaka alıcısına ulaşır" dedi Çelik, Türldye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı yapı izin istatistikleri ve sektöre yönelik açıklamasında, 2014 yılının ilk yansında konut sektörünün geçen seneye göre biraz daha yavaş bir seyir izlediğini belirterek, konut satışlarının geçen seneye göre yüzde 8 azaldığını kaydetti. 


SIRADAN İNSANIN EN BÜYÜK YATIRIMI 

Konut talebinin zaman zaman dalgalanma gösterebildiğini aktaran Çelik, "Konut alımı sıradan bir aile için hayatı boyunca yaptığı en önemli yatınm. Ekonomik bir belirsizlik, gelir kaybı endişesi veya faiz oranlannda bir yükseliş ailelerin alım kararlannı ertelemelerine neden olmaktadır. Ancak diğer yandan ülkemizde gerek mevcut konut stokunun kalitesi gerekse artan nüfusun sebep olduğu«ihtiyaç göz önüne alındığında orta ve uzun vadede konut sektöründe bij: talep yetersizliği oluşmasını beklemiyoruz" ifadelerini kullandı. 


 Yeni Şafak


Geri Dön