29 / 03 / 2024

Konutta yılın son fırsatı başladı!

Konutta yılın son fırsatı başladı!

2010'un son aylarını hareketli geçiren inşaat sektöründe, peş peşe devreye giren konut projelerinin yanı sıra satışı devam eden projeler bir çok fırsat sunuyor.



2010'un son aylarını hareketli geçiren inşaat sektöründe, peş peşe devreye giren konut projelerinin yanı sıra satışı devam eden projeler bir çok fırsat sunuyor. Konut kredi faiz oranlarının yüzde 1 seviyesinin altında seyrediyor olmasının yanı sıra inşaat firmalarının düzenlediği kampanyalarla sektöre hareket getiriliyor. Sektörde yıl sonuna kadar taksitleri taşınınca ödemeye başlama, yüzde 1 peşinat, mobilya hediyesi gibi kampanyalar sürecek.         

EKONOMİK kriz döneminde yaşadığı küçülmenin ardından 2010'a umutlu giren ve inşaat sektöründe, peş peşe devreye giren konut projeleri bir çok fırsat sunuyor. Hızla gelişen yeni konut bölgelerinde, yaklaşık 150 bin liradan başlayan fiyatlarla taksit ödeyerek alınabilen daireler bulunuyor. Şehrin merkezindeki lüks konut projelerinde ise, konut fiyatları milyon dolarları buluyor. Konut kredi faiz oranlarının yüzde 1 seviyesinin altında seyrediyor olmasının yanı sıra kullanılan konut kredilerinde vadelerinin uzamaya başlamış olması gibi unsurlar da tüketiciler açısından konut alımı konusunda avantajlı bir ortam yaratıyor. Sektör yetkilileri, konut almak için en doğru zamanlardan biri olduğuna vurgu yaparken, düzenledikleri kampanyalarla da sektöre hareket getirmeyi amaçlıyor. Sektörde taksitleri taşınınca ödemeye başlama, yüzde 1 peşinat, mobilya hediyesi gibi kampanyalar sürüyor.
Hareketlilik başladı
2011'de sektörde patlama bekleyen ve bunun için yeni yıla da yeni projelerini hazırlayarak girecek olan gayrimenkul firmaları, devam ettikleri projelerinde de 12 Eylül'de düzenlenen referandum sonrasında ortaya çıkan hareketlilikten yararlanmak için kolları sıvadı. Sektör yetkilileri, "2010 yılının gayrimenkul piyasası için toparlanma, 2011 yılının ise canlanma yılı olacağını belirtmiştik. Bu öngörüler doğrultusunda 2010 yılının sonlarına yaklaştığımız günlerde sektörün ivmeli bir şekilde toparlanma eğilimi içinde olduğu açıkça görülüyor. Kriz nedeniyle ertelenen birçok proje hayata geçirilmeye başlandı. Projelerin hız kazanmasını, hem talep hem de arz yönünde gelecek dönemlerde canlanmanın olacağına ilişkin önemli işaretler olarak gösterebiliriz" değerlendirmesini yapıyor.
Fiyatlar uygun seyrediyor  
Şu anda sektördeki şartların, konut almak isteyenler için fırsatları barındırdığını anlatan sektör yetkilileri, İstanbul'da konut fiyatlarının şu anda değerinin altında olduğunu belirtiyor. 'Konut almak için en uygun zaman' değerlendirmesini yapan temsilciler, şunları söylüyor: "Çünkü fiyatların bu dönemden sonra düşme ihtimali, yükselme ihtimaline göre yok denecek kadar azaldı. Konut fiyatlarının önümüzdeki dönemler içerisinde ciddi düşüşler yaşayacağını düşünmüyoruz. Çok büyük bir artış da söz konusu olmayabilir. Ancak, konut kredi faiz oranlarının yüzde 1 seviyesinin altında seyrediyor olması, kullanılan konut kredilerinde vadelerinin uzamaya başlamış olması gibi unsurlar da tüketiciler açısından konut alımı konusunda avantajlı bir ortam yaratıyor.
Yılsonu kampanyaları
2010 yılında 12 Eylül'de referandum düzenlenmesinin ardından, sektörde bir çok proje satışa çıktı. Ekim ayında yeniden yukarı yönlü bir hareket kazanan sektörde, kasım ayında da kampanyaların hareketi görüldü. Firmalar tarafından tüketiciye yönelik uygulanan cazip kampanyalarla satışlarını artırmayı hedeflerken, bu uygulamalar piyasanın toparlanması açısından olumlu sonuçlar doğurdu. Şu anda ise sektörde yıl sonu kampanyaları görülmeye başlandı. Firmalar yıl sonuna taksitleri erteleyerek konut sahibi olma, yüzde 1 peşinat ödeme, sıfır faizle 60 aya kadar vade gibi finansal kampanyaların yanı sıra konut almak isteyenlere mobilya hediye etme gibi kampanyaları devreye soktu.

Teslimatlar hızlanıyor

BAŞTA İstanbul olmak üzere gayrimenkul sektöründe firmaların geliştirdiği proje sayısı her geçen gün artarken, rekabette bir adım öne çıkmak isteyen inşaat firmaları, teslimat sürelerini de aşağı çekmeye başladı. Nitelikli konut projelerinde hızlanan teslimat süreleri, bir çok firmanın projelerinin teslimat sürelerini 18 aya kadar indirmesine neden oldu. Bazı firmalar 18 aya kadar söz verdikleri teslim tarihlerini, daha aşağı çekebileceklerinin de sinyallerini veriyor.

Konut alırken risk iştahı ve bütçe önemli

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes, konut alırken dikkat edilmesi gereken asıl noktanın projenin detayları olduğunu vurgulayarak, alıcılara şu uyarılarda bulundu: "Tüketiciler konut satın alırken projenin içeriği, kalitesi, standartları, sosyal donatıları, lokasyonu gibi detayları incelemelidir. Konut alım kararırın verilmesi sürecinde dikkat edilmesi gereken bu unsurlar dışında etkili olan bir diğer nokta da tüketicinin ya da yatırımcının risk iştahıdır. Yatırım amaçlı alınacak konutlar için getiri oranlarını 3-5 yıllık projeksiyonlar yaparak hesaplamalıdır. Ayrıca şehirlerin gelişmeye başlayan, getiri potansiyeli diğer alanlarına göre daha yüksek olabilecek bölgeleri mevcut pazar araştırmaları incelenerek değerlendirilebilir. Bu doğrultuda alım kararı ve süreci her yatırımcının tercihine, beklentisine, risk iştahına ve bütçesine göre değişiklik gösterir."

2012'de kriz öncesi rakamlara dönülecek

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes, inşaat sektörünün ekonomik daralmadan da büyümeden de en büyük ölçüde etkilendiğini ifade ederek, önümüzdeki yıllar için şu değerlendirmeyi yaptı: "Bugüne kadar GYODER olarak yaptığımız öngörüler doğrultusunda sektörler için toparlanma ile geçen 2010 yılının ardından 2011 yılında canlanmanın başlayacağını, 2012 yılında ise kriz öncesi büyüme rakamlarına yaklaşılacağını vurgulamıştık. Açıklanan son rakamlara bakıldığında geçtiğimiz 6 aylık dönemde toplam yüzde 11 oranında büyüyen ekonomiye inşaat sektörünün yüzde 5.7 oranında bir katkısı oldu. Bu rakamların toparlanma dönemi olarak kabul ettiğimiz bir dönemde gerçekleşmiş olması canlanma dönemine ait beklentileri olumlu yönde etkiliyor. Sürecin söz konusu şekilde gerçekleşmesi durumunda sektörün büyümeye katkısı da yüzde 7-8 gibi seviyelerde olabilir."

Sur Yapı

Sur Yapı, Adapark'ta, yüzde 1 peşinatla,konut sahibi yapıyor

ŞU anda Exen İstanbul ve Adapark projelerinin satışlarına devam eden Sur Yapı, 2011 yılı için 4 projeye hazırlanıyor. İstanbul'da Çekmeköy, Kağıthane, Bayrampaşa'da ve İzmir'de yeni proje lanse edecek olan Sur Yapı, Adapark projesinde 'yüzde 1 peşinatla yeni bir yaşam' kampanyasını sürdürüyor.

ŞU anda Çamlıca tepesi eteklerinde inşa edilen Exen İstanbul ve Sancaktepe'deki Adapark projelerinin satışlarına devam eden Sur Yapı, 2011 yılı için de 4 projenin hazırlığını yapıyor. İstanbul'da Çekmeköy, Kağıthane, Bayrampaşa'da ve İzmir'de yeni proje lanse edecek olan Sur Yapı, Adapark projesinde 'yüzde 1 peşinatla yeni bir yaşam' kampanyasını sürdürüyor. 147 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulan daireler, konut bedelinin yüzde 25’ini Sur Yapı’ya yüzde 1 peşin, 6 ay sonra yüzde 4, 12-24 ay sonra ise yüzde 10’ar olmak üzere ödeyebiliyor.
200 milyon dolar yatırım
Adapark projesinde toplam 826 konut bulunuyor. 200 milyon dolar değerindeki projesi Adapark'ın 1'nci etabının tamamı, 2'nci etabınınsa yüzde 95’ini satılırken, 3'ncü etapla birlikte 17 farklı tipte daire seçeneği daha müşterilerinin farklı beğeni ve ihtiyaçlarına sunuluyor. Adapark'ta, daire büyüklükleri 66 ile 284 metrekare arasında çeşitlilik kazanıyor. 1+1 dairelerde 66 ve 70 metrekare olanakları sunulurken, 2+1 daireler 80 ile 132 metrekare arasında 11 farklı seçenekten oluşuyor. 3+1 ve daha geniş yaşam alanlarını tercih edenleri ise 115 ile 284 metrekare arasında değişen 3+1, 3.5+1, 4+1, 5+1 ve 5.5+1 daireler bekliyor.
Bisiklet için park alanı
Klasik çocuk parklarından farklılaşan oyun alanları yaş gruplarına göre ayrışıyor. Yetişkin ve çocuk yüzme havuzlarına sahip projede yazın açık, kışın kapalı yüzme havuzu olarak kullanılabilen özel bir havuz daha bulunuyor. 960 metre yürüyüş ve bisiklet parkuru olan Adapark’ta, ev sahipleri bisikletleri için de park alanlarına sahip olacak. Ayrıca projenin içerisinde yer alan yeşil adalarda yürüme yolları da bulunuyor. Üstelik ev sahipleri sosyal tesisteki tüm bu olanaklardan ekstra hiçbir ücret ödemeden faydalanabilecek. Adapark’ta ev sahibi olanlar site içerisinde özel meyve bahçelerinden taze meyvelerini dalından kopararak yiyebilecek. Balıklı gölü ve meyve bahçeleriyle şehir hayatı içinde doğaya yaklaşmayı sağlayan Adapark'ta, nar, elma, kiraz, kayısı gibi ağaçlarla süslü meyve bahçeleri bulunacak.
Exen'de 172 bin TL
Çamlıca Tepesi eteklerinde, 155 bin metrekarelik arazi üzerinde inşa edilecek Exen İstanbul’da ise daire fiyatlar 172 bin lira ile 2.5 milyon lira arasında değişiyor. Projede ortalama metrekare fiyatları 5 bin 500 TL olarak belirlendi. Toplam yatırım bedeli 500 milyon dolar olan Exen İstanbul’un yarısından fazlası, yatay binalardan oluşuyor. 1038 konutun bulunduğu projede, yatay binalar 11-15 katlı, 160 metre yüksekliğindeki kule rezidansı ise 44 katlı olacak. Her katta biraz genişleyen Marmara Denizi ve Adalar manzarasına, yükseldikçe İstanbul Boğazı da eklenecek. Projede 36 metrekarelik stüdyo dairelerden 355 metrekarelik 4+1 dairelere kadar farklı konut seçenekleri yer alıyor.

İki milyon metrekare inşaat yaptı

SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 3 etaptan oluşacak Exen İstanbul'un 1'nci etabının 2012'de, tamamının ise 2013 yılında tamamlanacağını belirtti. Exen İstanbul’un inşasında çevreye saygılı malzemeler kullanılacağını vurgulayan Elmas, şöyle konuştu: "Tüm projelerimizde, dünya kenti İstanbul'a karşı sorumluluklarımız olduğu bilinciyle hareket ediyoruz.  Çalışmalarımızı; günümüz için güzel bir örnek olmak, geleceğe ise güzel bir miras bırakmak anlayışı ile planlıyoruz. Bugüne kadar toplam iki milyon metrekarenin üzerinde inşaat yaptık. Her yeni proje bizi daha da heyecanlandırıyor. Hem mimar, hem de konut üreticisi olarak kentin merkezinde kalıcı eserler bırakmak istiyorum."

Havuz güneş panelleriyle ısınacak

EXEN İstanbul'da yatay bloklardaki her dairenin kat bahçeleri bulunuyor. Yeraltında çözümlenmiş kapalı otoparklar ve sosyal tesislerin dışında kalan açık otoparklar sayesinde, yaşam alanlarında tek bir araca bile rastlanmayacak. Zen bahçesi, göleti, havuzları, fıskiyeleri, çocuk parkları, 1 kilometrelik bisiklet parkuru, mini futbol sahaları, fun golf sahası ile şehrin ortasında doğayla iç içe bir yaşama sunan Exen İstanbul, güneş panelleriyle ısınan havuzu sayesinde, bahar aylarında da açık havada yüzmenin keyfini yaşatacak.

2011 hazırlıkları sürüyor. 4 proje kapıda bekliyor

* Sur Yapı Çekmeköy Konut ve Yaşam Merkezi
Konut
Toplam İnşaat Alanı: 60 bin metrekare
Blok adedi: 5 blok
AVM
Toplam İnşaat Alanı: 40 bin metrekare
*  İzmir  Mix Proje
Toplam İnşaat Alanı: 121 bin metrekare
* Kağıthane AVM
Toplam İnşaat Alanı: 70 bin 265 metrekare
Toplam Kiralanabilir Alan: 26 bin 500 metrekare²
* Bayrampaşa AVM-Residence
Toplam İnşaat Alanı: 117 bin metrekare

GARANTİ Koza

Koza Şehir'de daireler 130 bin liradan başlıyor

GARANTİ Koza, toplam 5 bin 500 konuttan oluşan Akkoza projesinin 3'ncü fazı olan Koza Şehir'de 130 bin liradan konut satışına başladı. 30 ay vadeli yüzde sıfır faiz imkanı sunan projede en düşük peşinat da yüzde 10 olarak belirlendi. Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Murat Binark, projede yer alan konutların metrekare satış aralığının 2 bin TL olduğunu söyledi.

TÜRK inşaat sektörünün en eski firmalarından biri olan Garanti Koza, toplam 5 bin 500 konuttan oluşan Akkoza projesinin 3'ncü fazı olan Koza Şehir'i devam ettirirken, Çamlıca’da 40 milyon Euro’luk yatırımla saydam ev konsepti ile geliştirilen Koza Koru Çamlıca projesine de geçtiğimiz günlerde başladı. Koza Şehir’de ev sahibi olmak isteyenlere özel ödeme koşulları sağlanıyor. İsteyenler 30 ay vadeli yüzde sıfır faiz ile konut sahibi olabiliyor. Banka kredisi ile ev sahibi olmak isteyenler için 0.04 ile 0.74 faiz oranlarında kredi kolaylıkları da sunan Koza Şehir, peşin alımlarda özel indirimler uyguluyor. Projenin en düşük peşinat oranı yüzde 10 olurken, en düşük taksit 3 bin liradan olarak belirlendi.
5 bin 500 konut olacak
Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Murat Binark, Akkoza projesinin toplam arsa alanının 450 bin metrekare olduğunu belirterek, Koza Şehir projesi hakkında şunları söyledi: "Koza Şehir, 50-623 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 5+2 ve Penthouse daire alternatifleri ile birlikte sunuluyor. Penthouselar, 350 ile 650 metrekare arasında değişiyor. Projede yer alan konutların metrekare satış aralığı, 2 bin TL oluyor. 1+1'ler 130 bin-313 bin TL, 2+1'ler 240 bin-415 bin TL, 3+1’ler 360 bin-550 bin TL, 4+1'ler 480 bin-660 bin TL, 5+2’ler 950 bin-1 milyon 350 bin TL arasında değişiyor. Koza Şehir’de 1’in etapta 401, 2’inci etapta 445 olmak üzere toplam 846 konut inşa edilmesi planlanıyor. Akkoza prıjesi tamlandığında toplam 5 bin 500 konut yer alacak."
5 bin kişilik festival
Esenyurt’u İstanbul’un yeni Etiler’i yapmayı hedeflediklerini anlatan Murat Binark, Garanti Koza’nın 1 ve 2’inci fazlarda Akiş ortaklığıyla yürüttüğü Akkoza’nın 3’üncü fazını oluşturan Koza Şehir'in oldukça kapsamlı bir yaşam projesi olduğunu söyledi. Dünyaca ünlü A.B.D. merkezli mimarlık firması Development Design Group (DDG) imzasını taşıyan ve 2007 yılı Ağustos ayında ilk etap satışına başlanan Akkoza Projesi'nin alışveriş merkezi ve sunduğu yaşam alanları ile İstanbul’un en büyük projelerinden sayıldığını kaydeden Binark, şöyle konuştu: "Esenyurt bölgesini cazibe merkezi haline getiren projede çağdaş bir yaşam için ihtiyaç duyulan her türlü imkân bulunuyor. Akkoza’da, dünyanın önde gelen markalarını barındıran 210 bin metrekarelik 4 katlı Akbatı AVM ve Yaşam Merkezi, dinlenme alanı ve parkların yanı sıra 20 bin metrekare açık, 5 bin metrekare net kapalı alana sahip spor merkezi Club İstanbul da yer alıyor. Akkoza’da yer alan bir diğer sosyal olanak ise 3 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Festival Park. Konserlere ve gösterilere ev sahipliği yapması planlanan Festival Park, 5 bin kişiyi aynı anda ağırlamaya hazırlanıyor."

Saydam evler konseptli yeni proje...

KOZA Koru Çamlıca projesinin ise, toplam arsa alanının 11 bin 576 metrekare olduğunu ifade eden Murat Binark, şöyle devam etti: "Toplam konut sayısı 40 adet dubleks dairedir. Projede yer alan konutların fiyatları, 850 bin Euro ile 1 milyon 100 Euro arasında değişiyor. İstanbul’un en gözde bölgelerinden Büyük Çamlıca’da yer alacak proje, saydam evler konseptine sahip. Türkiye’nin önemli mimarlarından Murat Tabanlıoğlu ve Melkan Gürsel imzasını taşıyor. Proje, çağdaş teknolojinin kullanıldığı gelişmiş altyapı ile desteklenecek. Yerleşim planları konutlarda geçişkenlik ve esneklik sağlayacak. Tamamı ile cam cephesi ve yüksek tavanları ile aydınlık ve ferah bir ortam sağlayacak. Yeşil ile iç içe geçecek projede sakinler, yeşilin ve mavinin keyfini sürecekler. Çağdaş ve geleneksel Türk mimarisinin sentezinden oluşacak proje, bireysel isteklere göre dizayn edilebilecek. Proje ketin en yüksek tepesinde konumlanacak."

Tam teşekküllü hastane ve TED Koleji bulunuyor.

MURAT Binark, Akkoza'da yer alan sosyal imkanları ise şöyle anlattı: "Koza Şehir’de yaşayanlar yürüme mesafesinde uluslararası standartlarda hizmet veren tam teşekküllü İsviçre Hastanesi’ne ulaşabilecekler. 10 dönümlük alana kurulacak olan İsviçre Hastanesi, 7 gün 24 saat tüm bölge sakinlerine hizmet verecek. Ayrıca TED Koleji’de proje içinde ayrılan 15 bin metrekarelik bir alanda hizmet verecek. TED Koleji ile yapılan özel anlaşma çerçevesinde bir ilke imza atılacak. TED Koleji, Akkoza’da oturan başarılı öğrencilere beş yıl süresince toplam 1.5 milyon dolarlık karşılıksız burs sağlayacak. TED Koleji, 14 bin metrekarelik alan üzerinde yer alacak. İstanbul’un yeni cazibe merkezi Esenyurt’un, en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Akkoza projesinde yer alması kesinleşen TED Koleji, inşaasına başlandıktan iki yıl sonra TED İlköğretim Okulu, üç yıl sonra TED Koleji olarak eğitim vermeye başlayacak."

Ankara, İzmir ve Antalya hedefte

İSTANBUL dışında konut projelerinin bulunmadığını ancak İstanbul ve çevresi ile Ankara, İzmir ve Antalya gibi büyük şehirlerle ilgilendiklerini anlatan Murat Binark, "Akfil Holding’in iki ortağından biri olarak özellikle İstanbul’da çok büyük bir konut arazisi stoğumuz mevcut" dedi.

TEM’e direk bağlantı veriyor

ESENYURT bölgesine hatta Bahçeşehir’e ulaşımda büyük rahatlık sağlayacak Esenyurt TEM kavşağının temelinin 29 Eylül'de atıldığını hatırlatan Murat Binark, "Bu çıkış sayesinde TEM’i kullanarak İstanbul’un birçok noktasından Koza Şehir’e daha kısa sürede varılabilecek. Bu kavşak inşaatı, altı ay sürecek ve Mart 2011’de tamamlanacak" diye konuştu.

Yeşil İnşaat

Yeşil İnşaat, daire alana mobilyasını da hediye ediyor.

YEŞİL İnşaat'ın Beylikdüzü'nde hayata geçirdiği toplam 5 etaptan oluşan 14 bin konutluk projesi Innovia'nın 2'nci etap projesi olan Innovia 2'den konut alanlar, taksitlerini Haziran 2011'de ödemeye başlıyor. Bu kampanyadan yararlananların ev mobilyalarını da Yeşil İnşaat hediye ediyor.

YEŞİL İnşaat'ın Beylikdüzü'nde hayata geçirdiği toplam 5 etaptan oluşan 14 bin konutluk projesi Innovia'nın 2'nci etap projesi olan Innovia 2, devam eden iki kampanyasıyla dikkat çekiyor. Haziran 2011'de teslim edilecek Innovia 2'den konut alanlar, taksitlerini taşınınca ödemeye başlıyor. Bu kampanyadan yararlananların ev mobilyalarını da Yeşil İnşaat hediye ediyor. Mart 2007'de ilk etabı satışa çıkan Innovia projesinde, yeni yılla birlikte yeni etap heyecanları da yaşanacak. Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, 2011 yılının ilk çeyreğinde 4'ncü etap lansmanı yapılacağını, bunu daha sonra 5'nci etap izleyeceğini açıkladı.
2'nci etaba özel kampanya Innovia 2'nin etap daireleri 60 ay vade ve sıfır faizle satışa sunuluyor. Projede fiyatlar, 1+1 dairelerde 102.500 ile 120 bin TL, 2+1 daireler için 176 bin ile 185 bin TL, 3+1 daireler için 223 bin TL ile 235 bin TL arasında değişiyor.Ödemelerin yüzde 20'si peşin talep edilirken, yüzde 30'u teslim tarihinde ödenecek. 24 ay sonra ödemelerin diğer yüzde 20'lik kısmı yapılıyor. Kalan yüzde 30’luk tutar 60 ay sıfır faizle taksitlendiriliyor. Taksitler teslimde başlıyor. Mobilya hediye çekleri ise, 1+1 daire satın alanlara 5 bin TL, 2+1 daire satın alanlara 8 bin TL ve 3+1 daire satın alanlara 10 bin TL değerinde Yeşil İnşaat tarafından verilecek. Innovia 2’deki evlerine taşınmadan Innovia’nın satış ofisinin alt katında kurulacak özel showroomdan mobilyalarını seçebilecek ev sahiplerinin, bu çekleri Haziran 2011’in sonuna kadar kullanması gerekiyor..
'Living Room' konsepti Innovia, Living Room alanında, endüstriyel mutfak teknolojisiyle donatılmış 100 metrekarelik mutfağı, onlarca kişilik yemek masası ve oturma grupları yer alan bir mekânı, site sakinlerinin hizmetine sunuyor. Böylece site sakinleri, istedikleri daveti gerçekleştirme fırsatı bulacak. Böylece site sakinleri akşam yemeğinde misafirleri evine sığdıramama, ev kirlenmesi endişesini taşımayacak. Innovia Living Room alanı önceden rezerve yaptırılarak istenilen gün ve saatte kullanılabiliyor. Living Room, doğum günü partisi, nişan organizasyonu, partiler, kına gecesi hatta düğün yemeği gibi organizasyonlar için uygun bulunuyor.

Krizde de ilgi gördük

Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Innovia'nın Türkiye ve dünyada yaşanan global kriz döneminde bile gördüğü ilgiyi ve satış rakamlarını birçok bileşeni harmanlayarak sağladığını belirterek, şunları söyledi: "Toplam 5 etaptan oluşan Innovia yaklaşık 40 bin kişinin yaşayacak. Orta gelir grubuna yönelik uygun fiyat ve ödeme koşullarıyla, yüksek standartlarda konut satışı gerçekleştirerek, sektörün bu anlamda önünü açtığımıza inanıyoruz. Innovia’nın 1’nci ve 2’nci etabı gerek özellikleri gerekse ödeme avantajlarıyla yoğun ilgi gördü. 3’ncü etapta da aynı şekilde bir strateji izleyerek avantajlı ödeme seçenekleri sunduk. Şu an 3'ncü etabın satış hızı, 2. etaba göre yüzde 50 daha fazla görünüyor. Bu yoğun talebin önümüzdeki günlerde artarak devam edeceğini ve satışların rekor düzeyde tamamlanacağını düşünüyoruz. Bu proje ile Beylikdüzü bölgesinin kalkınmasında da sosyal ve ekonomik açıdan önemli bir rol oynadığımıza inanıyoruz."

Bahçeşehir Koleji Anaokulu açıldı

BAHÇEŞEHİR Uğur Eğitim Kurumları, Innovia’da Bahçeşehir Koleji Anaokulu'nu hizmete açtı. Beylikdüzü Innovia’da açılan Bahçeşehir Koleji Anaokulu, 2010-2011 Eğitim Öğretim yılından itibaren hizmet vermeye başladı. 2000 metrekare alan üzerine Yeşil İnşaat tarafından inşa edilen 3 katlı anaokulu binasında toplam 180 öğrenci eğitim hizmetinden yararlanabiliyor. Anaokulunda 3-6 yaş grubu öğrenciler için oluşturulan modern dersliklerin yanı sıra bilim ve sanat atölyeleri ile Sportif Beceri ve Koordinasyon Merkezi bulunuyor.

Fako arazisinin projesi hazırlanıyor

YEŞİL İnşaat, Innovia projesinin 4'ncü ve 5'nci etabı için hazırlık yaparken bir yandan da Metal Yapı Konut ile Levent'te bulunan Fako arazisi üzerinde gerçekleştireceği projenin hazırlıklarını yapıyor. Kat karşılığı anlaşma ile aldıkları arazide Leed Gold sertifikalı bir proje yapılacak. Bu projenin lansman tarihi henüz belli olmazken, proje dünyanın en ünlü mümarlık ofisleri tarafından hazılanıyor.

Komşular 'online' iletişim kuracak

YEŞİL İnşaat'ın, 40 bin yaşam alanı sunduğu Innovia'da 'innoviaonline' projesi de hayata geçiyor. Innoviaonline sayesinde site içinde komşular birbirleriyle iletişim kurabiliyor, yeniliklerden haberdar olabiliyor, aynı zamanda bu sistemle kreş ve oyun alanlarındaki çocuğunu izleyebiliyor. Site sakinleri için özel olarak oluşturulan web sitesi sayesinde birçok olanaktan faydalanabiliyor.

Akşan Yapı

Hafif çelikle 5 bin konut yapacak. İzmir'in '35. Sokak'ını açacak

HAFİF çelik yapı sistemini kullanan Akşan Yapı, bu yıl ise aynı sistemle 5 bin konut inşa etmeyi hedeflerken, İzmir'de 35. Sokak projesinin de lansmanına hazırlanıyor. Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, “Hafif çelik yapılar, aynı büyüklükteki betonarme yapılara göre yüzde 13 ila 15 oranında daha hafif. İnşası ise betonarmeye göre yüzde 10 ucuz ve üç kat daha hızlı ilerliyor” diyor.

PROJELERİNDE hafif çelik yapı sistemini kullanan şirketlerin başında gelen Akşan Yapı, 2000’li yıllardan itibaren deprem dayanım performansı yüksek konut üretiminde yurtiçi ve yurtdışında depremin yıkıcı etkilerine karşı geliştirdiği hafif çelik yapı sistemiyle bugüne kadar 1.5 milyon metrekarenin üzerinde yapı inşa etti. Bu yıl ise aynı sistemle 5 bin konut inşa etmeyi hedefleyen Akşan Yapı, İzmir'de 35. Sokak projesinin de lansmanına hazırlanıyor. Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, “Hafif çelik yapılar, aynı büyüklükteki betonarme yapılara göre yüzde 13 ila 15 oranında daha hafif. Bu nedenle depreme daha dayanıklı. İnşası ise betonarmeye göre yüzde 10 ucuz ve üç kat daha hızlı ilerliyor” dedi.
750 konutluk proje
Türkiye’de büyüklüğünün 2 milyar doları bulduğu tahmin edilen yapısal çelik sektörünün gelişiminin, depremden sonra aldığı ivmeyle birlikte sürekli olarak büyüdüğünü anlatan Melih Şimşek, şunları söyledi: "Akşan Yapı, hafif çelik yapı sisteminin tamamını grup şirketlerinden Akkon Hafif Çelik Yapı Sistemleri fabrikasından sağlıyor. 2001 yılında Çerkezköy’de faaliyete geçen ve yılda 25 bin ton hafif çelik üreten fabrika, galvanizli çelik profili işleyerek üreten Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın üç büyük üreticisinden biri. Akşan 25 milyon dolarlık bir yatırımla üretim ve inşaatı tek bir süreç haline getirdi. 2006 yılında başladığımız ve bugün toplamda 750 konuta ulaşan Türkiye’nin ilk hafif çelik gayrimenkul geliştirme projelerini de yine Akkon Çelik’in ürettiği sistem ile inşa ettik."
Hedef 5 bin konut
Akşan Yapı’nın 2001-2010 arası finansal verilerine göre 60 kat büyüdüğünü ifade eden Şimşek, "2011 ve 2012 yılları sektörde çıkış yılları olarak kabul ediliyor. Anlaşması tamamlanan toplam 180 milyon dolar büyüklüğünde imzalanmış yeni projelere başlanacak. Hedef gelecek yıldan itibaren yılda 150 metrekarelik 5 bin konut üretmek" diye konuştu.
İzmir'de yeni proje
İzmir Ulukent’te yeni bir konut projesini daha hayata geçirmeye hazırlandıklarını anlatan Şimşek, proje hakkında şunları söyledi: "555 müstakil konut ve 6 tipten oluşan İzmir projesinin adı 35. Sokak olacak. Ulusal mimarlık ödüllü mimar Mehmet Kütükçüoğlu’nun imzasını taşıyan bu proje 200 bin lira büyüklüğünde ve 130 bin metrekare alana sahip. 35. Sokak duvarını, sokağını, bahçesini paylaşan, yaşadığı çevreye duyarlı ve hayatın tadını çıkarmaya meyilli insanlara sunulan bir proje. Tıpkı bir Ege Kasabası gibi yaklaşık 2 bin kişilik bir nüfusa ev sahipliği yapması amaçlanıyor. Yakın bir gelecekte ki, ben birkaç yıl diyorum. Farklılaşmanın en önemli olacağı unsurun çevreci proje detayları olduğunu düşünüyorum. 35.Sokak böyle bir düşüncenin ürünüdür."

Müstakil konut kavramını, geliştirmek istiyoruz

AKŞAN Yapı olarak gayrimenkul geliştirmede az katlı yapılar alanında faaliyet gösteren müstakil konut kavramını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Melih Şimşek, "Villa kavramı lüks değil bir ihtiyaçtır ve herkesin hakkıdır. Örf, adet ve yaşam tarzı olarak alışık olduğumuz toprağa yakın, tabiata dokunur az katlı yapılar inşa etmeye devam edeceğiz.  Villa, konak, yalı isimleri elit ve lüks yaşamı simgeler oldu. Bizim buna karşı bir duruşumuz var. İhtiyaçtan kaynaklanan insani bir olguya çözüm üretiyoruz. Müstakil yaşam projesi sunuyoruz. İhtiyaç sahibine lüks olmayan güvenli yapı üretiyoruz” diye konuştu.

Çelik yapının ömrü daha uzun

HAFİF çelik yapı sistemi ile inşa edilen yapıların kalıcı yapılar olduğunu dile getiren Melih Şimşek, şöyle konuştu: "Prefabrike yapılarla karıştırılmaması gerekiyor. Betonarme bir yapının ortalama ömrü 50-70 yılken, hafif çelik bir yapının ömrü bunun en az 3 katıdır. Çelik yüzde 90 geri dönüşümlü bir malzemedir. Dolayısı ile hafif çelik yapı sistemi ile inşa edilen bir yapı öncelikle çevre dostudur."

Irak ve Libya'ya ihracat yapıyor

TEMELLERİ İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu İnşaat Mühendisi Fikri Şimşek tarafından 1970 yılında Şimşek İnşaat Taahhüt ve Tic. Ltd. adıyla atılan firma, 1984 yılında Akşan Yapı adını aldı. İkinci kuşaktan Melih Şimşek’in yönetiminde inşaat taahhüt işleri yapan firma için 1999 depremi dönüm noktası oldu. 2000 yılı itibariyle ise hafif çelik yapı sistemi ile konut, sosyal yapı, endüstriyel yapı, kooperatif ve gayrimenkul geliştirme alanlarında yurt içi ve yurt dışında önemli projeler hayat geçirdi. Türkiye’ye komşu ülkelere de hafif çelik yapı sistemini ilk kez götüren Akşan Yapı, 2004 yılında başlayan bu süreci BAE, Libya, Irak ve İran’da temsilcilikler kurup bu ülkelere ihracat yaparak devam ettirdi. Son yıllarda ise Suriye, Güney Afrika, Rusya, Romanya, Fransa, Ukrayna, Sudan, Kazakistan, Azerbaycan, Yunanistan’a Ukrayna’ya da ihracata başlayan şirketin, Irak’ta Süleymaniye’nin ilk hafif çelik konutunu, Libya’da Tripoli’nin ilk hafif çelik okulunu, Azerbaycan’da Lenkeran’da ilk hafif çelik oteli, BAE’nde Abu Dhabi’nin ilk hafif çelik yapısını inşa etti.

Çok katlı projelere rakip olmuyoruz

AKŞAN Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, şöyle konuştu: "Genelde piyasadaki projeler çok katlı arz ediliyor. Biz de bu projelere rakip olmaktan çok kendi oyun alanımızı oluşturma gayreti içerisindeyiz. Bünyemizde bulunan yeni yapı teknolojileri sanayileri bu konulara çözüm üretebilmemizi sağlıyor. Konutu her zaman henüz evi hiç olamamış aileler almıyor. Teknoloji ve yapı sektörü geliştikçe yeni projelerin sundukları imkanlar her geçen gün artıyor. Bu günkü konjonktür ve faiz oranları zamanın en iyisi dolayısıyla alım zamanı diyememek doğru olmaz.

CANAN Yapı

Canan Residence'de yarısını peşin ödeyene sıfır faiz

CANAN Yapı'nın ilk projesi Canan Residence, daire tutarının yarısını peşin ödeyenlere, kalan tutarın yarısını sıfır faizle 24 aya kadar vadelendirme şansı sunuyor. Yaşamın başladığı projenin ardından yenş projelere hazırlık yapan Canan Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Necati Akyazıcı, özellikle lüks ve kaliteli konut üreterek fark yaratan projelerde olmayı hedeflediklerini söyledi.

CANAN Yapı'nın gayrimenkul sektörüne adım attığı ilk projesi olma özelliği taşıyan Ataşehir'deki Canan Residence'de bulunan konutların yüzde 70'i satılırken, projede yaşam da başladı. Canan Residence'de kalan dairelerin satışları bir kampanya ile devam ederken, Canan Yapı da önümüzdeki dönemdeki projelerine hazırlık yapıyor. Canan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Necati Akyazıcı, özellikle lüks ve kaliteli konut üreterek fark yaratan projelerde olmayı hedeflediklerini söylüyor.
24 aya sıfır faiz
Canan Residence'nin 12 bin 600 metrekare üzerinde 3 blokta inşa edildiğini belirten Necati Akyazıcı, proje hakkında şu bilgileri verdi: "Canan Residence 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 olmak üzere 8 ayrı tipte 269 daireden oluşuyor. Yıl sonuna kadar sürecek kampanya dâhilinde 1+1 daireler 305 bin ile 390 bin TL, 2+1 daireler 500 bin ile 660 bin TL, 3+1 daireler 700 bin ile 850 bin TL, 4+1 daireler ise 800 bin ile 900 bin TL fiyatla satışa sunuluyor. Daire tutarının yarısının peşin ödenmesi durumunda, kalan yarısı 0 faizle 24 aya kadar vadelendiriliyor."
Anlaşmalı bankalar
Anlaşmalı bankalarla da faiz oranlarının 60 aydan 120 aya kadar yüzde 0.75-0.80 arasında değiştiğini anlatan Akyazıcı, "Ayrıca anlaşmalı bankalardan kullanılacak kredi evin kiraya verilmesi durumunda elde edilecek aylık kira tutarı ile kiracı tarafından tamamlanıyor. Yani ev tutarının sadece belli bir kısmını ödeyen ev sahibi geri kalan kısmına tek kuruş ödemiyor" diye konuştu.
Ataşehir değerlenecek
Canan Residence'da metrekare fiyatlarının 3 bin 500 ile 4 bin 500 TL ile Ataşehir bölgesindeki fiyatların üstüne çıkmadığını dile getiren Akyazıcı, şunları söyledi: "60 milyon dolar yatırımla finansın yeni merkezi Ataşehir'de konumlanan proje, sadece ev sahibi olmak isteyenlerin değil, yatırım yapmak isteyenlerin de dikkatini çekiyor. Çünkü Canan Residence, 2012 yılında birçok bankanın genel merkezinin Ataşehir'e taşınmasıyla daha değerli bir hale gelecek. Yani Canan Residence, sadece şimdiye değil, geleceğe de yapılan bir yatırım olacak."

Sosyal alanları Özelgin tasarladı

CANAN Residence, başta bulunduğu lokasyon nedeniyle büyük bir avantaj sağlıyor. Canan Residence, Bağdat Caddesi’ne 8, Sabiha Gökçen’e 15, Levent’e 20 ise dakika mesafede bulunuyor. Canan Residence'deki sosyal yaşam alanlarını da ünlü tasarımcı Tanju Özelgin projelendirdi. Sosyal alanlarda SPA merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzları, en yeni model cihazlarla donatılmış Fitness merkezi, yoga ve plates salonu, kapalı basketbol, squash, bilardo, masa tenisi, açık tenis kortu, mini futbol ve basketbol sahaları, çocuk oyun alanları bulunuyor. Sosyal alanlar üyelik gerektirmeden sadece Canan Residence’ta konut sahibi olanlara sunuluyor. Bu da bir aidat bedeli içinde sunuluyor.

30 yıllık kozmetik firması kurdu

CANAN Yapı, 2005 yılında 30 yıllık sanayici geçmişi olan inşaat mühendisi Necati Akyazıcı tarafından kuruldu. 2008 yılında Fransız Loreal'e satılan Canan Kozmetik'in kurucusu olan Necati Akyazıcı'nın, sıfırdan kurduğu kozmetik firması, İpek markalı şampuan ve saç bakım ürünleriyle Türkiye'nin ikinci büyük 500 sanayi kuruluşu arasına girmişti.

İnşaat 50 yıl daha lokomotif olacak

TÜRKİYE'de inşaat sektörünün geleceğini çok parlak gördüklerini ifade eden Necati Akyazıcı, sektör hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: "Gelişmekte olan tüm ülkelerde inşaat ekonominin lokomotifi oluyor. Finans uzmanları da yatırımların yönünün gayrimenkul ve inşaat üzerine olacağı konusunda birleşiyor. Türkiye'de de kalkınmanın devam edeceğini, milli gelirimizin artacağını düşünürsek inşaat önümüzdeki 50 yılda lokomotif olma özelliğini koruyacak. İnşaat sektörü tüm sektörlerde olduğu gibi uzun vadede sadece işini iyi yapan firmaların ayakta kalabileceği, dolayısıyla çok sayıda firmanın artan rekabette hayatını sürdüremeyeceği bir sektör olacak. Konsolidasyon kaçınılmaz. Sektör kaliteye doğru gidecek. İnşaattaki kalite şehirleşme yanında ülkemizin marka değerine de önemli katkı sağlayacak."

Ofton İnşaat

Elysium Residence Taksim lansman öncesi fiyatlarla satışa sunuluyor.

BU yıl Taksim'de Elysium Suites Rixos ve bu projeye 200 metre mesafede bulunan Elysium Residence Taksim projelerini satışa sunan Ofton İnşaat, Elysium Residence Taksim'de lansman öncesi ilk fiyatlarından satış yapıyor. Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Altun, "Proje piyasa değerini oluşturacağından yatırımcısına ciddi kazanımlar katabilecek" dedi.

BU yıl Taksim'de Elysium Suites Rixos ve bu projeye 200 metre mesafede bulunan Elysium Residence Taksim projelerini satışa sunan Ofton İnşaat, Taksim'de ikinci lüks projesine imza atıyor. Yatırım maliyeti 13 milyon dolar olan Elysium Residence Taksim'in lansman öncesi ilk fiyatlarından satışı yapılıyor. Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Altun, şu anda 2 bin 250 dolardan metrekare birim fiyatından satışların başladığını söyledi. Elysium Residence Taksim'in bölge açısından muadili olmayan bir yatırım olduğunu belirterek, "Proje kendi piyasa değerini oluşturacağından yatırımcısına ciddi kazanımlar katabilecek şekilde dizayn edildi. Taksim bölgesinde yapılan ilk butik residence projesi olma özelliğine de sahip olan proje şu anda lansman öncesi fiyatlar ile yatırımcı karşısında" diye konuştu.
2011 Aralık'ta teslim
İsmail Altun, Elysium Residence Taksim'in toplam 91 daireden oluşan butik bir proje olduğunu vurgulayarak, "Elysium Suites Rixos projesinde geliştirilen dubleks 1+1 konseptini bu projede de sürdürüyoruz. Projede 54 ile 95 metrekare arasında değişen 1+1 daireler, 140 metrekarelik 2+1 ve 1+1 çatı dubleksleri bulunuyor. Projeyi 2011 Aralık ayında teslim ermeyi hedefliyoruz" diye konuştu. Satışı devam eden Elysium Fantastic Bomonti projesinden de söz eden Altun, "57 ile 92 metrekare arasında 1+1 daireler ve 140 metrekareden başlayan teraslı daireler bulunuyor. Metrekare birim fiyatı 3 bin dolardan başlayan bu projeyi de Mart 2011’de teslim edeceğiz. 40 milyon dolarlık bir yatırımın yapıldığı projede, yatırımcılar yüzde 50 oranında artı kazanım sahibi oldular."
Yüzde 30 peşin alınıyor
Projelerinde banka kredisi kullanımını projenin satışa çıktığı andan itibaren başlattıklarını dile getiren İsmail Altun, ödeme koşullarında yüzde 30 peşin olmak üzere yüzde 70 oranında kredilendirme yapıldığını söyledi. Daha önce hayata geçirdikleri projelerin en az iki katı değerlendiğini belirten Altun, şöyle konuştu: "Bu yatırımlarını 3-4 katına kadar çıkaran daire sahiplerimiz de oldu. Arada oluşan fark daire sahiplerinin alım aşamasındaki zamanlama farkıdır. Şu anda Elysium Residence Taksim projemiz ilk fiyat listesinde olduğundan yatırımcısına çok kazandıracak bir projedir. Elysium Fantastic projesi de halen prim yapacak ve hemen kira katkısı getirecek bir projedir."
52 metre yükseklikte havuz
Elysium Fantastic projesinde klasik sosyal tesislerin dışına çıkıldığını anlatan İsmail Altun, "Yerden 52 metre yüksekte bulunun 660 metrekare sosyal alanında havuz ve restoran ayrıcalığı ile, daire sahipleri İstanbul'un en güzel görüntülerine sahip olacaklar" dedi.

5 yıllık proje hazır

OFTON İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Altun, Ofton İnşaat'ın bir yıl içinde 150 bin metrekare inşaat üretme potansiyeline sahip olduğunu ve bugüne kadar 19 projede 3 bin 500 aileyi konut sahibi yaptıklarını ifade etti. 5 yıl içinde satışa çıkaracakları projelerin hazır olduğunu belirten Altun, şunları söyledi: "Bu projelere zaman içinde ilavelerimiz de olacak. Proje aşamasında ve üretime hazırlanan projelerimizin çalışmaları devam ediyor. Ofton, şehrin Avrupa yakasında merkez projeleri gerçekleştirmeyi tercih ediyor. Bu anlayışımız devam ediyor. Ancak şehrin merkezine yakın olmak koşuluyla, şehrin dışında da büyük projeler üretme çalışmalarımız da devam ediyor. İstanbul dışından da gelen bir çok teklif bulunuyor. Bunları değerlendiriyoruz. İstediğimiz bir proje teklifi gelirse İstanbul dışına da çıkarız. Bu düşüncemiz yurtdışı projeler için de geçerli."

İstanbul'un yüzde 70'i yeniden yapılandırılmalı.

İSMAİL Altun, inşaat sektörünün İstanbul'da çok işi olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Türk insanı daha kaliteli yaşam alanlarında yaşamayı hak ediyor. İstanbul'un yüzde 60-70'i oranında kentsel dönüşümle yeniden yapılanması görüşündeyim. Türkiye'de konut her zaman en iyi yatırım oldu ve gelecekte de böyle olacağına inanıyorum. Kaliteli konut ihtiyacı tamamlanmış değildir. Dolayısı ile satın alırken özellikle kaliteli konut alırlarsa en iyi yatırım olacak. Ayrıca şu anda konut almak için doğru zamandır. Özellikle İstanbul'daki merkez fiyatların, Avrupadaki merkezdeki fiyatlara yaklaşacağını düşünüyorum."

YORUM İnşaat

Yorum İstanbul yüzde 10 peşinat istiyor

YORUM İnşaat ile Turkmall'ın birlikte hayata geçirdiği Yorum İstanbul, Forum İstanbul'un yanı başında yer almasıyla dikkat çekiyor. Fiyatların 223 bin liradan başladığı projede, yüzde 10 peşinat ile daire sahibi olunabiliyor. Daireleri 18 ayda tamamlama sözü veren Yorum İstanbul'un bunu daha erkene çekme ihtimali de bulunuyor.

YORUM İnşaat ile Turkmall'ın birlikte hayata geçirdiği ve Bayrampaşa'nın ilk nitelikli konut projesi olma özelliğini taşıyan Yorum İstanbul, ekim ayında satışa çıktı. Firmanın 10 bin konut hedefinin ilk parçası olan 558 dairelik Yorum İstanbul, Forum İstanbul'un yanı başında yer almasıyla dikkat çekiyor. Yorum İstanbul Proje Koordinatörü Cenk Biber, "Genelde önce konut üretilir. Alışveriş merkezi projesi daha sonradan hayata geçirilir. Bizim projemizin en büyük artısı merkezi lokasyonu ve ulaşılabilirliğinin yanı sıra AVM’nin hayata geçmiş olması ve proje ile iç içe olması" dedi.
110 milyon dolar yatırım
Yorum İnşaat'ın ilk projesi olan Yorum İstanbul'un 21 bin 182 metrekare alan üzerinde inşa edildiğini söyleyen Cenk Biber, proje hakkında şu bilgileri verdi: "Toplam 558 adet daireden oluşan projede 6, 9, 14 ve 18 katlı olmak üzere 5 blok bulunuyor. 230 metrekarelik ve 82 metrekarelik 2 adet mağaza alanı yer alıyor. Yatırım büyüklüğümüz 110 milyon dolar olacak. Satılabilir alanı 51 bin 962 metrekare olan Yorum İstanbul’da 16 bin 500 metrekare yeşil alan bulunuyor. 18 ay gibi bir sürede bitirilmesi planlanan projede, 1+1’den 3+1’e, 62 metrekareden 143 metrekareye, bahçe katından 3+1 dubleks ve teraslı dairenin yer aldığı çok geniş seçenekler sunuluyor."
Yüzde 10 peşinatla
Projede 1+1 daire fiyatlarının 223 ile 230 bin TL, 2+1 dairelerin 368 bin TL ile 374 bin TL'den satışa sunulduğunu, 3+1 dairelerin ise satışının tamamlandığını anlatan Biber, ödeme seçenekleri hakkında şunları söyledi: "Projemizde minimum yüzde 10 peşinat verip, geri kalan kısmını Albaraka Türk, İş Bankası, Yapı Kredi Bankası ve Vakıfbank’tan masrafsız ve 0.64’ten başlayan faiz oranları ile kredi kullanabiliyorsunuz. Bankalar çok esnek ödeme planları sunuyorlar. Müşterilerimize, teslime kadar minimum ödemede bulunup teslimden sonra artan ödemeli sistemler öneriyoruz. Böylece yatırım için alan müşterilerimiz başta az ödemede bulunup ev tesliminden sonra dairesini kiraya verip ödemesini buradan finanse edebiliyor."
10 bin konut hedefi
Yorum İstanbul'un ilk projeleri olduğunu vurgulayan Biber, "Projenin yarısından çoğu 1 ay gibi kısa bir dönemde satıldı. Sadece alışveriş merkezi geçmişimiz olmasına rağmen firmamıza olan güven dolayısı ile bu proje için yaklaşık 1000 adet ön talep aldık. Önümüzdeki dönemde, 5 yıl içerisinde 10 bin konut üretmek gibi bir planımız var. Üzerinde çalıştığımız projeler var. Yine merkezi lokasyonlarda konut inşa edeceğiz. Biz 18 ayda bu proje için 52 bin metrekare üretmek ile işe başlıyoruz. Fakat hedefimiz aynı anda farklı lokasyonlarda eş zamanlı olarak projeler üretmek. Konut projeleri için İstanbul üzerinde yoğunlaşacağız" diye konuştu.

Alım kararını ertelemeyin

YORUM İstanbul Proje Koordinatörü Cenk Biber, banka faiz oranlarının getiri anlamında bir cazibe sağlamaması ve kredi faiz oranlarının düşüklüğünün sektörü canlandıran en önemli etken olduğunu belirterek, "Yatırımcılara konut satın almalarını öneriyorum çünkü şu anki koşullarda konut çok iyi bir yatırım aracı. Yeni yıl neler getirir bilinmez fiyatlar şu anda stabilken alım kararı olan müşterilerin bu kararı ertelememelerini öneririm" diye konuştu.

Şehir merkezinde 1+1 ağırlıkta olmalı

SEKTÖRDE doğru ürün, doğru konum, doğru fiyat ve doğru reklam ile farkındalık yaratmak gerektiğini ifade eden Cenk Biber, şöyle konuştu: "Bir ürünü nasıl yaptığınız kadar nasıl pazarladığınız da önemli. Ayrıca, müşteriye sunduğunuz projenin de üzerinde düşünülmüş, kaliteli ve hedeflediğiniz kitlenin ihtiyacına hizmet ediyor olması gerekir. Artık bütün projeler birbirine benziyor. Ürün daha proje aşamasındayken bölge analizleri yapılıp o bölgenin nasıl bir projeye ihtiyacı var o belirlenmeli. Ve tüm donatı alanları ve daire büyüklükleri bu ihtiyaca yönelik planlanmalı. Eğer merkezi bir lokasyonda iseniz 1+1’leri ağırlıkta yapmak mantıklı. Merkez dışında daha doğal bir bölge seçtiyseniz aileye yönelik 3+1 ve üzeri evler üretmek gerek.

Her daireye 15 fidan dikilecek

CENK Biber, projedeki her daire için 15 fidan dikileceğini ifade ederek, "Yeşilin her geçen gün azaldığı dünyamızda yeni yeşil alanlar yaratma sorumluluğunu üstlenerek binlerce ağaçla doğaya yeni bir soluk kazandırmayı hedefleyen Yorum İstanbul, konut alacak olan her aile için Kemerburgaz’daki 9 bin ağaçlık Yorum İstanbul Ormanı’nda 15 fidan dikiyor" dedi.

Forum İstanbul çalışanlarının tercihi oldu

"ETRAFIMIZDA hiç çarpık yerleşim alanı bulunmayışı, metro bağlantısı ile projeye kolay ulaşım ve Forum İstanbul gibi Avrupa’nın en büyük alışveriş merkeziyle iç içe olmak bizim projemizi diğer projelerden çok daha fazla değerli kılıyor" diyen Cenk Biber, projenin özelliklerini şöyle anlattı: "Projenin yakın çevresinde iş merkezleri, ticaret ve üretim alanları bulunuyor. Forum İstanbul AVM’de iş sahibi ve çalışanların ilk tercihi oldu. Eksiksiz sosyal ve sportif alanları, güvenli yaşam alanları, kapalı otopark, back-up hizmetinin sunuluyor olması da projenin diğer özelliklerini oluşturuyor."

Emaar Türkiye

Emaar Türkiye, İstanbul'a dünya projesi hediye etmeye hazırlanıyor

BÜYÜKÇEKMECE'DEKİ Toskana Vadisi projesiyle Türkiye'ye adım atan Emaar Türkiye, Çamlıca’da hayata geçecek olan ikinci yatırımına hazırlanıyor. Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban İstanbul’a bir dünya projesi armağan etmeye hazırlandıklarını söylüyor. Toskana Vadisi'nde ise 'rent to own' kampanyası devam ediyor.

BÜYÜKÇEKMECE'DEKİ Toskana Vadisi projesiyle Türkiye'ye adım atan Emaar, Çamlıca’da hayata geçecek olan ikinci yatırımı için gün sayıyor. Toskana Vadisi’nde yeni bir ödeme kampanyası başlatan Emaar Türkiye, 1'nci etapta yer alan sınırlı sayıdaki ev için 'Rent to own' (kendine kirala) diyor. Başlatılan bu kampanyadan yararlanmak isteyenler tercih ettikleri evin toplam bedelinin yüzde 10’unu peşin ödüyor, yüzde 10'u ise 2 yıl boyunca taksitlerle ödeniyor. 2 yılın sonunda da satış bedeli bakiyesi ödenip ev sahibi olunabiliyor.
440 bin dolardan başlıyor
Emaar’ın Türkiye’deki ilk projesi olan ve İstanbul Büyükçekmece’de yer alan Toskana Vadisi'nin toplam 4 fazdan oluştuğunu söyleyen Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban, Toskana Vadisi hakkında şu bilgileri verdi: "1.7 milyon metrekarelik geniş bir alanda gerçekleştirilen Toskana Vadisi projesi, 12 farklı tipte toplam 540 lüks villa, ikiz villa ve Toskana dairelerinden oluşuyor. Ortak sosyal alanların ve bahçelerin toplam 1 milyon 274 bin metrekare olduğu projede, şehir konforunu doğayla iç içe yaşatacak imkanlar şehrin kargaşasından arınmış olarak sunuluyor. İlk fazın toplam 174 villadan oluştuğu ve anahtar teslimlerinin 2009 Haziran ayında gerçekleştiği Toskana Vadisi'nin 2. fazında ise villaların yanı sıra ikiz villalar ve Toskana villa daireleri bulunuyor. 2011 yılı sonunda tamamlanması planlanan 2. fazdaki konutlar, fiyatları 440 bin dolar ile 790 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Projede konutlar 149 ile 940 metrekare arasında değişiyor. Fiyatlar da metrekarelerine göre 440 bin dolar ile 3 milyon dolar arasında değişiyor."
Yeni İstanbul Projesi
Toskana Vadisi projesiyle Türk gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk getiren Emaar Türkiye'nin, Toskana Vadisi’nin ardından 2'nci projesi olarak İstanbul’a bir dünya projesi armağan etmeye hazırlandığını dile getiren Ozan Balaban, bu proje hakkında şunları söyledi: "Emaar Türkiye’nin yeni projesi İstanbul Anadolu Yakası’nda Çamlıca’da inşa edilecek Yeni İstanbul Projesi. Proje, bir konut projesi olmasının yanı sıra yanı sıra içerisinde pek çok olanağı aynı anda sunan bir yaşam alanı olarak planlanıyor. Karma bir proje olan Yeni İstanbul Projesi'nde dünyaca ünlü mimarlar tarafından tasarlanan rezidans blokları, 5 yıldızlı bir otel, ofis blokları ve 122 bin 500 metrekare bir alışveriş merkezi yer alıyor. Birçok 'ilk' ve 'en'lere ev sahipliği yapacak projede İstanbul'un bir dünya kenti olarak tanınmasına katkı sağlanması hedefleniyor."
Yeni yatırımlar olacak
Çok ses getirecek Yeni İstanbul Projesi’nin lansmanının önümüzdeki günlerde yapılması planlandığını aktaran Balaban, "Projenin çıkış noktasını dünyada örnekleri görülen, bulunduğu şehir ile özdeşleşen, şehrin tüm dünyada tanınmasını sağlayan yapılar oluşturuyor. Bu proje ile İstanbul’un bir dünya kenti olarak tanınmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Emaar Türkiye’nin, Toskana Vadisi ve Yeni İstanbul projelerinin yanı sıra, Türkiye pazarında ayrıca perakende, sağlık ve turizm sektörlerinde de yatırım hedefimiz bulunuyor" diye konuştu.

Toskana bölgesinden 40 tır bitki geldi

TOSKANA Vadisi'nin, Akdenizli dokusu, özgün mimarisi ve dünya standartlarındaki yapı kalitesinin yanı sıra müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutarak ev sahiplerine sunduğu servis ve hizmetlerle de villa-konut projelerine yepyeni bir boyut getirdiğini belirten Ozan Balaban, projeyi şöyle anlattı: "İtalya’nın Toskana bölgesinin estetik dünyasını oluşturan bütün rafine ayrıntılar Toskana Vadisi’nde bir araya geliyor. Mimarisini oluşturan formlar ve kendisine has unsurlar, yükseltilmiş girişlerde, kepenklerde ve şöminelerde kendini gösteriyor. Toskana Vadisi’nde, Toskana yöresini temsil eden kalem selvi, Toskana palmiyesi ve fıstık çamı ağaçları ile harmanlanan zeytin ağaçları proje peyzajının ana unsurlarını oluşturuyor. Proje peyzajı için İtalya’nın Toskana yöresinden getirilen 40 tır bitki projeyi rakiplerinden ayıran en önemli özelliklerinden biri. Göl manzaralı seyir terasları, doğal göletleri, heykellerle süslenmiş ortak alanları, içinde koşu ve yürüyüş parkurlarının da yer aldığı 2 kilometre uzunluğundaki Park Verde ile Toskana Vadisi doğa ile bütünleşiyor."

Toskana Çarşı 2011'de açılıyor

TOSKANA Vadisi'nde, alışveriş ve buluşma noktası olarak planlanan Toskana Çarşı, 2011 yılında açılacak. Toskana Çarşı'nın bölge için bir çekim merkezi olacağını dile getiren Ozan Balaban, projedeki sosyal alanlar hakkında şu bilgileri verdi: "İtalya’nın Toskana bölgesinden esinlenen Akdenizli mimarisi ve doğal dokusu ile benzerlerinden çok farklı bir alışveriş keyfi yaşatmak için mükemmel bir seçenek oluşturuyor. Projede 2009’un ikinci yarısında kapılarını açan, mimar Mahmut Anlar’ın imzasını taşıyan Toskana Vadisi Spor ve Yaşam Kulübü Dolce Vita, fonksiyonel ve dünya standartlarında imkanlar sunuyor. Genel proje mimarisinde hakim olan Toskana teması, kulübün mimari ve iç mekan tasarımının da çıkış noktasını oluşturuyor. Toskana Vadisi çevresinde, 1500 dönümlük Binicilik Merkezi'nde at binmeye, Doğa Sporları Kulübü'nde ralli, paintball yapmaya, atv ve dağ bisikleti kullanmaya, Yelken Kulübü'nde yelken, kano, kürek, katamaran gibi birçok hobiyi gerçekleştirmeye de imkan sağlayan fasiliteler mevcut bulunuyor."

En iddiali proje Burj Halife oldu

EMAAR Properties hakkında da bilgi veren Ozan Balaban, şöyle konuştu: "Dubai’de 1997 yılında kurulan Emaar, gayrimenkul, finans, sağlık, turizm ve eğitim sektörlerinde faaliyet gösteren global bir şirket. Emaar Properties, bugün dünyanın gayrimenkul geliştirme alanındaki bir numaralı şirketleri arasında yer alıyor. Faaliyet alanı sadece Dubai ile sınırlı olmayan ve uluslararası büyüme stratejisi çerçevesinde büyüyen Emaar Properties; Suudi Arabistan, Hindistan, Fas, Suriye, Pakistan, Mısır, Cezayir, Lübnan, Tunus, Ürdün, Türkiye ve Çin ile Amerika ve İngiltere’de faaliyet gösteriyor. Emaar Properties'in şimdiye dek gerçekleştirdiği en iddialı proje, Burj Halife Projesi. 4 Ocak 2010’da açılan ve dizaynı bir çöl çiçeği olan hymenocalistan ilham alınarak tasarlanan Burj Halife, bölgenin İslami miraslarını yansıtan mimari özellikler taşıyor. 1 milyon 125 bin metrekareye yayılan alanıyla, 'dünyanın en büyük alışveriş merkezi' olan The Dubai Mall ise Burj Dubai projesi içinde inşa edilerek 4 Kasım 2008 tarihinde ziyaretçilerine kapılarını açtı."

Fİ-YAPI

Mayıs 2012'de teslim

Fi-Side projesinde çok uygun fiyatlara kaliteli bir proje ortaya çıkardıklarını vurgulayan Fi-Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Fi-Side’in en önemli özellliğinin uygun fiyat ve uygun ödeme koşullarıyla satılması olduğunu söyledi. Bahçeşehir’in merkezine 2 kilometre uzaklıkta bulunan projede satışa çıktığı günden itibaren 1 ay içinde 2 bin daire satıldı. Projenin bu yıl sonuna kadar kaba inşaatının yüzde 70’lik kısmı tamamlanacak. Projenin tamamı ise 2012 Mayıs ayında teslim edilecek.

450 bin metrekare arsa stoğu var

Fİ-YAPI Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Fi-Yapı'nın hedefinin Türkiye genelinde her kesime yönelik, 10 yılda 100 bin konut üretmek olduğunu belirterek, "İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere Türkiye genelinde 50 ilde konut yapmayı hedefliyoruz. Şu anda Fiyapı'ya ait 450 bin metrekare arsa stoğu bulunuyor.

Fi-Yapı'nın devam eden projeleri

* Fi-Tower: Bu proje 33’er katlı kuleleriyle Beylikdüzü’nde inşa ediliyor. 2 kulede toplam 1725 konuttan oluşan Fi-Tower'ın kaba inşaatı bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. Eylül 2011'de dairelerin tamamı teslim edilecek.
* Fi-Yaka Esenşehir: Fi-Yaka Esenşehir projesi 3+1 dairelerin yer aldığı 16 bloktan oluşuyor. Projede Fi-Center adında bir alışveriş merkezi de bulunuyor. Dairelerin 149 bin TL'den başladığı projenin 832 daire ve alışveriş merkezinde oluşan birinci etabında yaşam başladı.
* Fi-Yaka Tuzla 3: Toplam 278 daireden oluşan Fi-Yaka Tuzla 3, projesi 6 ay erken teslim edilecek. Projede yaşam bu yıl başında başlayacak.
* Fi-Yaka Tuzla 2: Toplam 238 daireden oluşan bu proje, 6 ay erken teslimle yılbaşında sahiplerine teslim edilecek.
* Fi-Yaka Gebze: 576 daireden oluşan ve mart ayının sonunda satışa çıkan proje önümüzdeki yıl sahiplerine teslim edilecek.
* Fi-Life: Projede 25 katlı 6 blok ve 30 katlı kule olmak üzere 1044 daire yer alıyor. Normal bloklarda daireler 54 ve 60 metrekarelik 1+1, kulede ise 55 metrekarelik 1+1 ve 110 metrekarelik 2+1 daireler yer alıyor. Proje Eylül 2011’de teslim edilecek.

3 yılda 6 bin aileyi ev sahibi yaptı

Fİ-YAPI, 2007 yılının Mayıs ayında kuruldu ve o günden bu yana 6 bine yakın aileyi ev sahibi yaptı. "Herkes için kaliteli yaşam" sloganıyla yola çıkan Fi-Yapı'nın aynı zamanda sosyal sorumluluk olarak gördüğü uygun fiyata kaliteli konut üretme misyonunu devam ettireceğini ifade eden Fikret İnan, "Bunun dışında şehir merkezlerinde yüksek katlı residans projeleri, şehre yakın arazilerde ve tatil bölgelerinde villa projeleri ile her gelir grubundan müşteriyi Fiyapı ailesine katmak istiyoruz" diye konuştu.

Eğitime ve emniyete destek verecek

Fİ-YAPI Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, inşaat projelerinin yanı sıra Fiyapı'nın eğitime yönelik çalışmalarının da devam edeceğini belirterek, şu bilgileri verdi: "Türkiye’nin ilk engelliler koleji olma özelliğini taşıyan Fikret İnan Engelliler Kolejinin inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. Ayrıca Fikret İnan Eğitim Vakfı da kuruldu. Mimarlık ve mühendislik üzerine eğitim verecek Fikret İnan Üniversitesi'ni kurma çalışmaları devam ediyor. Bunun dışında inşaat yaptığımız bölgelerde ilk ve orta öğretim için okullar yapıp Milli Eğitim Bakanlığı'na hibe edeceğiz. Emniyet teşkilatımızı da gerek karakol yapımı gerekse araç yardımı ile desteklemeye devam ediyoruz. İnşaatına başladığımız Bahçehir Emniyet Müdürlüğü binasında son aşamaya geldik."


Geri Dön