19 / 04 / 2024

Konya 2014 turizm sezonunda beklediği yoğunluğu yaşayamadı!

Konya 2014 turizm sezonunda beklediği yoğunluğu yaşayamadı!

Konya TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Seda Kuşvuran, Konya'nın 2014 turizminde beklediği yoğunluğu yaşayamadığını ve çok verimli olamadığını dile getirdi... 2015 yılında hareketler beklediğini de sözlerine ekledi...



Seda Kuşvuran, Konya için 2014 yılının çok verimli olmadığını belirterek "Tabi ülke genelinde arka arkaya gelen olaylar biraz baltaladı. Bu sadece Konya için geçerli değil, tüm Türkiye turizmini baltaladı. Ama tabi iyimser yaklaşmak gerekiyor. 2015 yılı içerisinde Konya'da bir takım kıpırdanmalar hareketlenmeler olacağını düşünüyoruz. 


"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK İKİNCİ PAZARI RUS PAZARIDIR"


 Kuşvuran Rus pazarının Türkiye için çok önemli olduğunun altını çizerek değerlendirmesinde şunları dile getirdi. "Biliyorsunuz Rus pazarı var. Rusya ciddi bir ekonomik krizin eşiğindedir. Bundan dolayı da rublenin dolara parkesinde ciddi bir düşüş var. Bundan dolayı da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle, Rus acenteleri maalesef teker teker iflasın eşiğine gelmekteler. Tabi ki Rus pazarı çok ciddi bir pazardır. Hiçbir şey olmasını istemeyiz ama, şu aşamada 2015 yılında Rusya da yaşanan krizi fırsata çevirmek acentelerin elinde" şeklinde konuştu. 

"KONYA'YA DAHA ÇOK UZAK DOĞU VE İRAN DAN TURİST GELİYOR" KONYA ya daha çok uzak doğu ve İran dan turist geldiğinin belirten Kuşvuran "7-17 Aralık dönemin de İran pazarımız çok yoğundu. Fakat farklı illerde yapılan törenler ciddi manada baltaladı. Tabi bu şeyi çok ticari anlamda düşünmemek lazım. Neticede sema töreni dini bir ritiiel. Dolayısıyla buna çok da ticari emtialara dökmemek gerekiyor. Mesela şu son İstanbul'da yapılan, tören bir sema ayinimiydi, yoksa konserin yanında sema gösterisi mi yapıldı bilemiyorum, ama Şeb-i Arus kesinlikle değildi. Şeb-i Arus çünkü Hz. Mevlana'ııın vuslata erdiği gündür. Mevlana Vuslata burada kavuştu. Naşı buradadır. Dışarıda yapılan bir Şeb-i Arus değil sadece bir sema gösterisidir. Dolayısıyla Konya bu sene törenlerden istediği verimi alamadı. Tek başımıza yaptığımız çabalar sonuç vermiyor. Çünkü biz yıllardır TÜRSAB olarak bunun engellenmesi için çabalıyoruz. Ama bizim gücümüz belli bir yere kadar. 

Bunu daha ileriye götürmek için biraz daha bürokratik, STICların ve şehrin birlik olmasıyla gerçekleştirilecek bir şey" diye konuştu. 

Anadolu'da Bugün


Geri Dön