29 / 03 / 2024

Konya 80 Binde Devr-i Alem Parkı hizmete açılıyor!

Konya 80 Binde Devr-i Alem Parkı hizmete açılıyor!

Konya’ nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Konya turizmine çok önemli katkı sağlaması beklenen “ 80 Binde Devr-i Alem Parkı ” hizmete açılıyor...




Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Konya turizmine çok önemli katkı sağlaması beklenen “80 Binde Devr-i Alem Parkı” hizmete açılıyor.


Durunday Mahallesi Dutlu Caddesi üzerinde yaklaşık 80 bin metrekarelik alanda yaptıkları 80 Binde Devr-i Alem Parkının açılışına tüm Konyalıları davet eden Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, "3 bölümden oluşan parktaki çalışmalar tamamlanarak açılışa hazır hale getirildi. Pek çok yönüyle Türkiye'de ilk olan bu parkımızın açılışını 19 Mart 2014 Çarşamba günü saat 11.00'de gerçekleştireceğiz" dedi.


Milletimizin, Adriyatik Denizinden Çin’e kadar büyük bir coğrafya üzerinde kurduğu medeniyetin taştan yapılmış abidelerinin minyatürlerinin parkın "Cihan-ı Türk" bölümünde yer aldığını belirten Başkan Kalaycı, "Bu bölümde 120 maket yer alıyor. Yurt dışındaki tarihi eserlerin maketleri 1/25, yurt içindekiler ise 1/20 ölçeğinde yapıldı. Maketlerin bulunduğu alanda 6 dille söz konusu tarihi eserler hakkında bilgi verilecek. Konya ile ilgi eserler ayrı bir bölümde sergileniyor" şeklinde konuştu.


“ÇOCUKLAR BURADAN ÇIKAMAYACAK”


Parkın en dikkat çekici bölümlerinden birinin de dinozorların yer aldığı "T-Reks" adlı bölüm olduğunu vurgulayan Başkan Kalaycı, "12 metre yüksekliğinde 40 metre uzunluğundaki dinozorların bulunduğu bölüm özellikle yavrularımızın çok ilgisini çekecek. Burası sadece gezi yapılacak bir park olmaktan öte tarih, bilim, teknoloji ve kültür parkı özelliği taşıyor. Masal kahramanlarının bulunduğu 'Pamuk Şekeri' adlı bölümde ise ortam canlandırmaları bulunuyor. Osmanlı Kadırgası'nın da yer aldığı bu park, tüm özellikleri göz önünde bulundurulduğunda Türkiye'de bir ilk" diye konuştu.


Konya turizmine de büyük katkı sağlaması hedeflenen bu park, minyatürler, dinozorlar, masal kahramanları, peyzajı, anfi tiyatrosu, idari merkezi ve diğer inşaat alanlarıyla birlikte yaklaşık 40 milyon TL'ye mal oldu. Bu proje geçtiğimiz yıl Mart ayı içinde AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca düzenlenen 'Yaşanabilir ve Estetik Şehirler Proje Yarışması'nda da ödüle layık görüldü.



Konya Aktüel


Geri Dön