25 / 04 / 2024

Konya Akkiseli İmam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı!

Konya Akkiseli İmam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akkiseli iş adamları tarafından hayata geçecek Akkiseli İmam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı. Aynı protokol Akkise Mahallesi Kurtlar Camisi'ni de hizmete açtı.



Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya'da bulunan Akkiseli iş adamlarımızın yapımını üstlenmiş oldukları İmam Hatip Lisesinin temel atıldı.


Bozkır Müftüsü Seyit Böğet'in Kuran tilaveti ile başlayan program daha sonra Akkise Dernek Başkanı Nedim Selek, Akkise Dernek eski Başkanı Vehbi Özalp, Ahırlı İlçe Belediye Başkanı İsa Akgül, Orman ve Su İşleri Bakan yardımcısı Konya milletvekili Sayın Harun Tüfekçi'nin yapmış oldukları selamlama konuşmalarının ardından Konya Milletvekili Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi'nin de iştirak ettiği temel atma töreni, hayırlara vesile olması temennisiyle kurdele kesimi ile start aldı.


Daha sonra Akkise Mahallesi Kurtlar Camisi'nin açılış törenini yapmak için protokol ve Akkise halkı Kurtlar Camisi'nin önünde toplandı. Burada hemşerimiz Konya Selimiye Cami müezzini Halil İbrahim Üren'in okumuş olduğu Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra ve Yalıhüyük ilçe müftüsü Osman Ormağ'ın açılış konuşmasından sonra tarihi Kurtlar camisi yeni yüzü ve ihtişamıyla dualar eşliğinde hizmete açıldı. Ayrıca Akkise Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin mükafatlandırdığı teşvik amacıyla "Küçük Kalpler Camide Buluşuyor" projesinde 45 öğrenciye küçük altın verildi.


2014 tarihinde göreve geldiklerini belirten AKGÜL; geçen zaman içerisinde ve bu zamana kadar yaptığımım hizmeti tekrar tekrar anlatmama gerek yok. Sizler yapmış olduğumuz hizmetleri zaten biliyorsunuz, yalnız 2017 yılında yapacaklarımızın dolu dolu bir hizmet olacağını söylemek istiyorum dedi.


Karatay Belediyemizle birlikte market usulü kapalı pazar yeri yapacaklarını ve bunun da her türlü yasal işlemlerinin tamamladığını, ihalesinin tamamlanarak ihaleyi alan müteahitin de çalışmayı başlattığını belirten Akgül; Büyükşehir Belediyesi ve Konya'da bulunan Akkiseli iş adamlarımız ile beraber yürüttüğümüz, bugün de temelini attığımız İmam Hatip Lisesi ve 60 kişilik yurdunda 2017 yılı içerisinde tamamlanarak hizmete gireceğini belirtti.


Yine 2017 yılı içerisinde Akkise'ye Akkise Konağı ve şehir parkı yapıyoruz. Bu yıl içerisinde Özellikle bir proje için Bakan Bey'e teşekkür ettiğini belirten AKGÜL; o proje "Abdülhamit'in hayali değil Abdullah hocanın hayaliydi, bende bir öğrencisi olarak bu hayali gerçekleştirmek için yapmış olduğum müracaatlarda sizlerden aldığım olumlu sonuçlar neticesi bu projemizi hayata geçirmek üzereyiz. 720 hektar araziyi sulayacak Akkise Göleti çalışmaları başladı. Bakanlığımız tarafından şuanda sulanacak araziler ve suyun toplanacağı alanda ilgili ölçüm çalışmaları sondaj çalışmaları başladı bu proje için de sizlere hasseten teşekkür etmek istiyorum" dedi.


Daha önce yapmış olduğumuz halı sahamız yoğun geçen kış nedeniyle çöktü. Buraya da şimdi yeniden yapım projesini aldık ve yapımına en kısa zamanda başlayacağız.


Yine Orman Genel Müdürlüğü tarafından 250.000 m2 olan Han alanı mesire alanı olarak Ahırlı Belediyesine tahsis edildi. Bu konuda da sizlere çok teşekkür ediyorum . İlk projelerimizden olan Toki Konut Projesi 112 konut olarak bu yıl temelini atmış olacağız.dedi.



Çumra 26 Haziran


Geri Dön