24 / 04 / 2024

Konya Ali Ulvi Kurucu Caddesi yenileniyor!

Konya Ali Ulvi Kurucu Caddesi yenileniyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ankara Caddesi’ni Mevlana Kültür Merkezi’ne bağlayan Ali Ulvi Kurucu Caddesi’nde asfalt çalışması yapıyor. Altyapı çalışmalarının tamamlandığı caddede geceleri son kat asfalt serimi yapılırken; trafik gündüzleri kontrollü olarak sağlanıyor.




Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 2016 yılını şehir merkezi ve ilçeler için asfalt yılı ilan ettiklerini, çalışmaların yoğun olarak devam ettiğini söyledi.

İlçe ve mahalle yollarının yanında şehir merkezindeki caddelerde de çalışma yaptıklarını belirten Başkan Akyürek,  Ankara  Caddesi’ni Mevlana Kültür Merkezi’ne bağlayan Ali Ulvi Kurucu Caddesi’nde asfaltlama çalışması yaptıklarını söyledi. Trafik akışının gündüz kontrollü olarak sağlandığı caddede çalışmaların gece yapıldığını dile getiren Başkan Akyürek, “2 bin 500 metre uzunluğundaki Ali Ulvi Kurucu Caddesinde altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla kaldırımlarda eksik kısımlar da bitirildi. Yağmur suyu hatları ıslah edildi ve asfalt altyapısı tamamlanarak son kat asfalt kaplamasına başlandı. Bölgenin trafiğini önemli ölçüde rahatlatan Ali Ulvi Kurucu Caddesi için 3 bin 500 ton asfalt kullanılacak. Altyapı çalışmaları ile birlikte yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak caddemizi birkaç gün içinde tamamlayacağız” dedi.


Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki ana arterlerde geceleri yama ve bakım çalışmalarını da sürdürüyor.



Konya Büyükşehir Belediyesi


Haber Konya Yenigün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Mevlana Müzesi çevresindeki kentsel dönüşüm kapsamında planlanan yol çalışmalarına başlandı. Bölgede bulunan Tarihi Namık Paşa Camii'nin zarar görmeden, yolun cami kenarından geçirileceği öğrenildi. 


Mevlana Müzesi çevresinde başlatılan çalışmalar kapsamında, Ali Ulvi Kurucu Caddesi'ni, Mevlana Müzesi'ne bağlayacak olan yolun yapımına başlandı. Yol güzergahında bulunan Tarihi Namık Paşa Camii'nin zarar görmeden, yolun cami kenarından geçirileceği öğrenildi. Mevlana'nın çehresi değişiyor 


Karatay Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında Mevlana Müzesi çevresinin kötü görünümünden kurtarmak için yapılan projeyi hayata geçirmişti. 13u kapsamda, Aziziye Mahallesinde kamulaştırma çalışmaları tamamlanan 230 bin metrekarelik alanda, kentsel dönüşüm başlatılmıştı. 984 daire ve 32 adet iş yerinden oluşan Akçelebi konutları. Aslanlı Kışla Caddesi, Ali Ulvi Kurucu, Saı Hasan ve Şeyhulenıa Recepağa Caddeleri'nin çevrelediği alan içinde kalan bölgede hayata geçecek Proje kapsamında ticari alanlar, otel yerleri, rekreasyon alanları ve daireler olacak. Bölgedeki çalışmalar dün itibari ile hızlandırıldı. İş makinelerinin girdiği alanda, Konya büyükşehir Belediyesi tarafından açılacak olan yolun çalışmalarına başlandı. 


NAMIK PAŞA CAMİİ YIKILACAK MI?

 

Konya Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, Aslanlı Kışla Caddesi'ne paralel olarak yol çalışması gerçekleştiriyor. Yolun güzergahı belirlenerek, iş makineleri tarafından çalışmalarına dün başlandı. Yol, Ali Ulvi Kurucu Caddesi'ni, Mevlana Müzesi'ne bağlayacak. Bölgedeki vatandaşlarda çalışmaların başlamasıyla, yolun kazıklarının çakıldığı alanda bulunan tarihi Namık Paşa Camii'nin yıkılacak mı sorusunu akıllara getirdi. Ancak alınan bilgilere göre, 1888 yılında yapılan caminin olduğu bölgenin, 1. dereceden koruma alan olduğu, bu nedenle caminin yıkılmayacağı, yolun caminin yanından geçeceği belirtildi. Tarihi Nanik Paşa Canii'ye daha önce sahip çıkılaak restore edilmiş, güzel bir gönüme kavuşmuştu. 


RESTORE EDİLEN YAPILAR ZARAR GÖRMEYECEK 


Kentsel dönüşüm çalışmalarının yapıldığı bölgede, sadece tarihi Nanik Paşa Canii değil, farklı ta-ihi yapıla' da bulunuyor. Bunlardan biri de restorasyonu yapılacak kullanıma kazandfl'ilaı, şu anda Karatay Muhtarla Demeği olarak kullaıılaı bina. Bu binanın da dönüşüm çalışmalarındaı zaa göımemesi için planlamala yapıldı. Yol yapım çalışmalarının Nanik Paşa Canii'nde olduğu gibi, Kaatay Muhta'la Demeği binasını da etkilemeyeceği belirtildi. Bu durumun, bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmaları yapılırken, taihi dokuya da sahip çıkılaak çalışmalara sürdürülmesi bekleniyor. 




Konya Yenigün 



Geri Dön