28 / 03 / 2024

Konya Beyşehir'de ikinci tünel yapımı başladı!

Konya Beyşehir'de ikinci tünel yapımı başladı!

Yeni Konya-Antalya Karayolu yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında yapımı tamamlanan Demirkapı Tüneli'nden sonra ikinci tünel yapım çalışmaları da başladı.



Konya Beyşehir Belediye Başkanlığı ile AK Parti Beyşehir İlçe Teşkilatları öncülüğünde Demirkapı Tüneli bölgesine yürütülen çalışmaları yerinde görmek gezi düzenledi. 


Geziye AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Karayolları Antalya 13.Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa, Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol,Hüyük İlçe Başkanı Yüksel Taşkesen ile her üç ilçenin teşkilat mensupları ve belediye meclis üyeleri aileleriyle birlikte katıldı.


Katılımcılar, yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Ekip, yapım çalışmaları tamamlanan Demirkapı Tüneli'nden geçerken, sonrasında hemen yanıbaşında çalışmaları başlayan ikinci tünel inşaat alanında da incelemede bulundu. 


AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, tünel içerisinde yaptığı açıklama yaptı. Babaoğlu, bölgede devam eden çalışmalardan geldiği aşama itibariyle çok memnun olduklarını belirtti. Babaoğlu, ''Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım biliyorsunuz. Ulaştırma Bakanlığı döneminden başbakanlığına kadar Türkiye'nin yolları, Türkiye'nin demiryollarıyla kalkınması ile ilgili çok büyük bir hamleyi AK Parti döneminde başlattı. Sayın Cumhurbaşkanımız da sürekli olarak duble ve bölünmüş yolların yapımıyla ilgili Türkiye'nin önünü açacak, kazaları azaltacaMaman israfını önleyecek bu yolların yapımının önünü açtı. Bu bir aslında devrim, dünyada bu şekilde altyapısını hızla yenileyebilen çok nadirdir. Bugün ABD bile hızlı tren demiryolları hatlarını yeni kuruyor, Kaliforniya'da. Diğer ülkeler aynı şekilde... Bu şekilde, zorlu coğrafyaya sahip ülkelerde bu kadar hızlı bölünmüş karayolları ve demiryolları yapan ülke dünyada hemen hemen yok. Buradaki çalışanlarımız hem yol yapıyorlar 

hem tarih yazıyorlar' şeklinde konuştu.


Babaoğlu, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Burada bilgilerimizi aldık, özellikle Konya-Beyşehir yolu bizim için önemli aşamalardan birisiydi, inşallah 28 ekim 2017 tarihinde bu yol çok büyük bir oranda bölünmüş yol olarak ulaşıma açılacak. Zaten çok az bir kısmı kaldı, biz milletvekilLerimiz olarak da Karayolları Konya'daki Bölge Müdürlüğümüz olarak da konuyu yakından takip ediyoruz. İnşallah 28 Ekim 2017, ondan sonra Derebucak'a kadar olan bir mesafenin yarısı zaten yapılmıştı bölünmüş yol olarak.''



Konya Gözde Gazetesi


Geri Dön