18 / 04 / 2024

Konya Beyşehir'de sıcak asfalt çalışmaları incelendi!

Konya Beyşehir'de sıcak asfalt çalışmaları incelendi!

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Beyşehir Belediyesi’nin ilçeye bağlı Sadıkhacı Mahallesi’nde ortaklaşa yürüttüğü sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.



Başkan Özaltun, burada yaptığı açıklamada, Konya Büyükşehir ve Beyşehir Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri ekiplerinin 4,5 günlük resmi tatile girilmesine rağmen aralıksız çalışmaya devam ettiğini belirterek, “Beyşehir’de çok geniş bir coğrafya alanında hizmet götürmenin gayretindeyiz. Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte Beyşehir Belediyesi’ne bağlanan 55 mahallede de hizmetlerimiz artarak devam ediyor” dedi.

Beyşehir’in Sadıkhacı Mahallesi’nde sözünü verdikleri sıcak asfalt çalışmasına başladıklarını vurgulayan Özaltun, farklı mahallerde de yürütülen çalışmalarla birlikte hizmet çıtasını giderek yükselttiklerini söyledi.

Sadıkhacı Mahallesi’nde vatandaşlarla sohbet ederken en son sıcak asfalt ve çalışmasının ne zaman olduğunu sorduklarında, 20 yıldır yerleşim birimine hizmet beklediklerinin belirtildiğini aktaran Özaltun, “Tabi, Büyükşehir Yasası bunun için çıkarıldı. Bu yasa ile birlikte hizmet gitmeyen yerlere hizmeti daha hızlı götürmek hizmet olan yerlerde de hizmet çıtasını daha da yükseklere çıkarmak hedeflendi. Dolayısıyla, dün Sadıkhacı Mahallemizde bir kahvehane ziyaretinde bulunduk, bizden istedikleri sadece meydanda bir yol düzenlemesi idi, ‘düzeltin de nasıl düzeltirseniz düzeltin’ demişlerdi. Ama bugün biz Konya Büyükşehir Belediyesi ve Beyşehir Belediyesi ortak çalışmasıyla bu mahallemizi daha da güzelleştiriyoruz. İşte finisherimizle, silindirimizle, iş makinelerimizle sıcak asfalt dökmek için burada adeta seferber olduk. Tatil demeden ekiplerimiz çalışıyor. Hemşehrilerimize de ifade etmiştim, kalan 3,5 yıllık süreçte mahalle sakinlerimizin istediği, isteyeceği bütün yollar ve sokaklar, kilitli taş olacak, asfalt olacak, satıh kaplama yapılacak. Mahallemiz muhtarı da bize bu çalışmalarda eşlik etti. Sadıkhacı Mahallemizde, geçmişte belde belediyesi döneminde burası belediyelik olmasına rağmen bir Dumanlı, Gökçekuyu ve Yunuslar’dan daha kötü bir tablo vardı. Sebebi ise, kanalizasyon geçirilmiş bazı bölgelerden, altyapı yapılmış olmasına rağmen üst yapı yapılmamıştı. Yani mahalle kaderine terk edilmiş bir vaziyetteydi. İşte buradaki yollarımıza asfalt dökerek, mahallemizin yollarını yazın tozdan, kışın ise çamurdan arındırmış olacağız“ dedi.


"ÇITAMIZI YÜKSELTEREK ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ"

Bu çalışmaları sadece Sadıkhacı değil, geriye kalan 66 mahallede de aynı şekilde hizmet kalitesi giderek artan bir şekilde sürdüreceklerini anlatan Özaltun, “Diğer mahallelerimizde de Konya Büyükşehir Belediyemizle ağabey kardeş işbirliği çerçevesinde hizmet çıtamızı giderek yükselterek çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Sadece yol çalışması değil, diğer hizmetler noktasında da faaliyetlerimiz durmadan devam edecek. Yol hizmetleri dışında bugün köyden mahalleye dönüşen 37 yerleşim birimimize halkımızın ortak kullanım alanlarından cami önlerine konulmak üzere minimum 5 bank gönderdik, dolayısıyla bankıyla, kamelyasıyla, sıcak asfaltıyla, kısacası belediyeciliğin gerektirdiği tüm konuları tüm mahallelerimizde yerine getirmenin gayretini gösteriyoruz. Ve bu çalışmaları ekiplerimiz tatil günlerinde de çalışarak vatandaşımıza hizmet götürmeye devam ediyor. Tek amacımız, vatandaşlarımızın hayır dualarını alabilmek, onlara layık olabilmek” diye konuştu.

Sadıkhacı Mahallesi Muhtarı Ömer Topbaş da, yerleşim merkezinde yürütülen sıcak asfalt çalışmalarından dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ile Fen İşleri ekiplerine teşekkür etti.


Hürriyet


Geri Dön