20 / 04 / 2024

Konya Bosna'ya yeni konutlar yapılmalı!

Konya Bosna'ya yeni konutlar yapılmalı!

Son yıllarda en çok göç alan illerden biri olan Konya'da kiralık ev sıkıntısı yaşanıyor. Yaklaşık 100 bin kişinin yaşadığı Bosna Mahallesi en çok kiralık ev sıkıntısı çeken mahalle konumunda.



Son 5 yılda en çok göç alan illerden biri haline gelen Konya'da kiralık ev sıkıntısı yaşanıyor. Bosna Mahallesi emlakçılarından Kent Emlak sahibi Fatih Bülbül kiralık evin olmamasını öğıenci sayısının fazla olmasından kaynaklandığını belirtti. Bülbül, "Her sene ortalama 8 bin öğrenci Konya'da okumaya geliyor. Her yıl 2 bin-2 bin 500 civan öğrenci ise diplomasını alarak okuldan mezun oluyor. Alttan dersi bulunan öğrenciler mecburen okulunu uzatmış oluyor. Bu sebepten dolayı her sene Konya'da okuyan öğrenci sayısında artış olmuş oluyor. Bu öğrencilerden birçoğu yurtta kalamadıkları için ev kiralamak zorunda kalıyor. Öğrencilerin yanı sıra şehre ilçelerden, yurt içi ve yurt dışından göç edenler oluyor. Her yıl artan nüfus artışı Konya'da bulunan kiralık ev ve satılık ev bulamamaktadır. Müteahhitler her yıl geçen yıla göre daha fazla konut yapması gerekiyor." dedi. Kiralık ev ve satılık ev fiyatlarının geçen yıla göre arttığmı belirten Bülbül,"Bu yıl kiralık ev ve satılık fiyatları geçen yıla göre baya arttı. Bunun başlıca nedeni ise Konya'da kiralık evin bulunamaması. Kiralık ev olmadığı için ev sahipleri bunu fırsat bilerek fiyatları yükseltiyor. Bu durum hem bizleri hem de ev kiralayacak insanları zor durumda bırakıyor" dedi. 


KONUTLAR YETERSİZ KALIYOR 

Bosna Mahallesi emlakçılarından Liva Emlak çalışanlarından Hüseyin İnceçayır ise kiralık ev fiyatlarının yükselmesini konut yetersizliğinden kaynaklandığını belirtti. İnceçayır, Müteahhitlerimiz konut dikme konusunda yetersiz kalıyor. Çizilen projeler geç onaylanıyor. Geç onaylanması sonucu konut yetersiz kalıyor. Şuan Bosna'da kiralık ev yok denecek kadar az. Şuan kiralık olan evlerde fiyatlarının yüksek olmasından dolayı alıcı uzak duruyor. Şu an Bosna'da yaklaşık olarak 120 bin kişi yaşıyor. Bu bölgede yaşayan insan sayısını konutlar karşılayamamaktadır. Yani arz talebi karşılayamamaktadır" diye konuştu. 


EMLAKÇILAR ÖĞRENCİDEN MEMNUN 

Ev kiralayan öğrencilerden oldukça memnun olduklarım belirten İnceçayır,"Bizden ev kiralayan öğlencilerden oldukça memnunuz. İnşallah onlarda bizlerden memnunlardır. Yalnız öğrenciler ailelerinin gönderdikleri parayı ev kirası yenne önce arkadaşları ile yemektedir. Bu durum bizleri zor durumda bırakıyor. Ancak öğrenci aileden her zaman iyidir. Çünkü aile tek elden geçinirken öğıenci birkaç el ile kirayı ödemektedir. Evin reisi maaşı geç yatmca geç öderken öğrenci ise parası olmamasına rağmen diğer arkadaşından borç alarak kirayı ödüyor' dedi. 



Ahmet SÜTÇÜ/Merhaba


Geri Dön