24 / 04 / 2024

Konya Buğday Pazarı restore ediliyor!

Konya Buğday Pazarı restore ediliyor!

Eski Buğday Pazarı’nda başlatılan düzenleme ve eski pazar şeklinin yeniden inşası çalışmaları sırasında, tarihi kalıntılara benzeyen yapılar toprak altında tesadüfen bulunmuştu.



Eski Buğday Pazarı’nda başlatılan düzenleme ve eski pazar şeklinin yeniden inşası çalışmaları sırasında, tarihi kalıntılara benzeyen yapılar toprak altında tesadüfen bulunmuştu. Kalıntılar bulunduktan sonra durdurulan çalışma sahasında incelemeler ve araştırmalar devam ediyor.


Eski Buğday Pazarı olarak bilinen bölge bir dönemde otopark olarak kullanıldı. Konya da geniş çaplı başlatılan ve bölgenin büyük kesimini kapsayan restorasyon çalışmalarına Buğday Pazarı da dahil edildi. Restore çalışmasında hedef Eski Buğday Pazarını geçmişte ki şekliyle kamuya kazandırmaktı. Çalışmaların başlamasıyla birlikte yapılan kazı çalışmalarında zeminin altından çıkan duvar ve temel parçaları çalışmaların seyrini değiştirmişti. Bu kalıntıların tarihi değer taşıyıp taşımadığı hakkında başlatılan çalışmalar sürüyor.


Belediye yetkililerinden aldığımız bilgiler araştırmaların tarihi bulgular yönünde ilerlemediği ve daha önce burada bulunan dükkanların bodrumları ya da temelleri olduğu yönünde. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “ Çalışmalarımız sürüyor. Bölgenin sit alanı olması itibariyle kalıntılar incelemeye alındı ancak şuana kadar yapımına başlanan çalışmanın seyrini değiştirecek bir bulgu yok. Resmi prosedürler ve araştırmalar tamamlandıktan sonra çalışmalara devam edilecek” diyerek konuya açıklık getirdiler.


Hakimiyet Konya


Geri Dön